I ofiko aplikace snad umí oflajnovat vybranou oblast, ne?
Umí.
Publikováno 29 prosinec 2019 - 12:26
I ofiko aplikace snad umí oflajnovat vybranou oblast, ne?
Umí.
Publikováno 29 prosinec 2019 - 14:21
Umí.
Tak poraďte.
Pokud se naviguji na jednu kešku, tak můžu data vypnout- ale neposouvá se mi mapa.
Pokud se ale přepnu na další kešku, tak info o ní bez dat už nezískám.
Píše mi to: "K tomuto obsahu nelze přistupovat, pokud jste offline."
Publikováno 29 prosinec 2019 - 14:30
Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo
Publikováno 29 prosinec 2019 - 17:28
Tak poraďte.
Pokud se naviguji na jednu kešku, tak můžu data vypnout- ale neposouvá se mi mapa.
Pokud se ale přepnu na další kešku, tak info o ní bez dat už nezískám.
Píše mi to: "K tomuto obsahu nelze přistupovat, pokud jste offline."
Keš musí být na seznamu, který je následně stáhnout pro offline použití. Tím se všechny keše na seznamu vč. listingů a map stáhnou do paměti telefonu. Potom seznam i keše na něm budou k dispozici i bez dat. Je tu jedna věc, na kterou je potřeba dát pozor: pokud máš signál, aplikace se bude pokoušet data přesto tahat zvenku. Pokud je ale signál dost špatný (což v lese, daleko od civilizace atd. je dost běžný stav), tak se to vůbec nemusí povést. V takovém případě je nejlepší data úplně vypnout.
Publikováno 29 prosinec 2019 - 18:12
Tím seznamem se myslí PQ. Už jsem to tam našel.Keš musí být na seznamu, který je následně stáhnout pro offline použití. Tím se všechny keše na seznamu vč. listingů a map stáhnou do paměti telefonu. Potom seznam i keše na něm budou k dispozici i bez dat. Je tu jedna věc, na kterou je potřeba dát pozor: pokud máš signál, aplikace se bude pokoušet data přesto tahat zvenku. Pokud je ale signál dost špatný (což v lese, daleko od civilizace atd. je dost běžný stav), tak se to vůbec nemusí povést. V takovém případě je nejlepší data úplně vypnout.
Publikováno 30 prosinec 2019 - 21:34
Na počítání souřadnic či poznámky k odlovu se mi nejvíce osvědčil malý notýšek s kroužkovou vazbou a propiskou. Nemusím nikam přeskakovat a i za cenu toho, že se tu a tam občas přepíšu je mi tenhle způsob počítání a sbírání indicií nejmilejší.
Se zrcadlovkou se tahám jen na větší výlety nebo když mám v plánu fotit něco konkrétního a vím tedy, že budu fotit více nebo budu fotky dále potřebovat pro něco jiného než jen pro svou potřebu. Na malé výlety mi stačí telefon jako tobě.
Mě se osvědčilo flipové pouzdro na mobil a v něm zasunuté papírky, rozměrem sedí kartičky z parkovacích automatů.
A zrcadlovka je, bohužel, přesně stejný případ, sedá na ni prach a byla vytlačena spoustou dalších krámů.
Publikováno 30 prosinec 2019 - 22:11
Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 30 prosinec 2019 - 22:13
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 02 leden 2020 - 11:55
A zrcadlovka je, bohužel, přesně stejný případ, sedá na ni prach a byla vytlačena spoustou dalších krámů.
Zrcadlovku jsem si pořídil v době, kdy jsem poměrně často fotografoval. Asi o měsíc později jsem objevil geocaching a na výletech v přírodě jsem místo fotografování začal hledat cache... Samozřejmě s ní pořád fotím, ale asi si pořídím něco menšího a lehčího, ona je nakonec ta zrcadlovka po 13 letech provozu, kdy jsem ji na výletech nešetřil, docela rozhrkaná.
Publikováno 02 leden 2020 - 12:39
Zrcadlovku už beru když jdu jenom fotit. Na kešování jsem si pořídil maličký Lumix TZ100 se zoomem 1:10 a úplně mi stačí.
Publikováno 02 leden 2020 - 14:36
Nechci to zakriknout, ale asi mi prisel opozdeny darek v podobe logu u geocoinu, ktery se ctyri roky tvari jako ztraceny. Po dlouhe dobe georadost. A to jsem si myslel, ze se to stava jen v pohadkach
Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.
Publikováno 06 leden 2020 - 14:36
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 06 leden 2020 - 14:40
Publikováno 08 leden 2020 - 21:15
Zvědavko, už jsi konečně nacvičila toho trojitého zapíchnutého Lutze? Pořád tu nevidím Tvé video .
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 08 leden 2020 - 21:16
Publikováno 08 leden 2020 - 21:25
Publikováno 08 leden 2020 - 22:38
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 08 leden 2020 - 22:42
Publikováno 09 leden 2020 - 11:14
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 09 leden 2020 - 11:17
Publikováno 09 leden 2020 - 15:55
To se občas povede nejen ve Strakonicích. Jeden případ z Británie.
Publikováno 09 leden 2020 - 16:57
Ta paní v pokladně určitě nechala brýle doma :-)
Tak si nejsem jistý, jak si tohle má Zvědavka brát. Jako poklonu, nebo jako urážku? :-)
Jestli měla ta dotyčná zjistit hned, že je Zvědavka starší, kdyby si vzala brýle? Už slyším, kdybych něco podobného řekl v podobné souvislosti třeba někomu v příbuzenstvu... To by byl hned oheň na střeše.
Ještě klika, že to říkáš Zvědavce.
Publikováno 09 leden 2020 - 17:52
Jako by sis nikdy v lese nevšiml jak umí divočáci rýt .
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů