U jedné keše jsem narazil na "log" od mudly, při jehož čtení jsem se pěkně zasmál. Dotyčné osobě budiž ctí, že keš vrátila na místo kam patří. Kéž by byl každý takový.
viz.
podobný jsem našla v jedné keši u nemocnice:
Publikováno 04 listopad 2014 - 20:25
U jedné keše jsem narazil na "log" od mudly, při jehož čtení jsem se pěkně zasmál. Dotyčné osobě budiž ctí, že keš vrátila na místo kam patří. Kéž by byl každý takový.
viz.
podobný jsem našla v jedné keši u nemocnice:
Publikováno 04 listopad 2014 - 20:35
Lidi si už moc pozor nedávají. Občas se mi stává, že jdu kolem keše a vidím, jak tam kačer "nenápadně" oblejzá místo úkrytu, když jich je víc, tak halekají, jestli už našli nebo nenašli. A nevadí jim, že kolem chodí lidi.
Publikováno 04 listopad 2014 - 20:56
Lidi si už moc pozor nedávají. Občas se mi stává, že jdu kolem keše a vidím, jak tam kačer "nenápadně" oblejzá místo úkrytu, když jich je víc, tak halekají, jestli už našli nebo nenašli. A nevadí jim, že kolem chodí lidi.
mně naopak udělalo v poslední době radost, že jsem viděla v posledních týdnech na třech různých městských a hodně zamudlených keších lovit děti v rozmezí cca 10-15 let, a lovily opravdu supernenápadně a trpělivě čekaly, až se zcela odmudlí ... dospěláci by si mohli vzít příklad
Publikováno 08 listopad 2014 - 16:34
Dnešní krásné počasí v kombinaci s mým CITO eventem mi udělalo vážně radost. Ač se nás nesešlo ani pět, nasbírali jsme kolem dvaceti pytlů odpadu a velkou hromadu neskladného bordelu (koberce/sklo/PVC/překližka,...). Pán z místního ekologického centra nám velmi děkoval a překvapilo ho, že i dnes se najdou lidé, kteří vyrazí dobrovolně uklízet bordel.
Publikováno 08 listopad 2014 - 22:28
Tak to se mate, ja kdyz zorganizovala v nasem meste na jare CITO a jen chtela po radnici, aby ty nasbirane pytle odvezli, tak napred jsem sklidila pulhodinovou prednasku proc to nejde, pak to tedy jako slo, ale tvarili se, ze nam delaj desnou milost, ze nas to tedy nechaj sesbirat. A ackoli jsem s ni pred akci komunikovala mailem o detailech, pote jsem ji ani za ten mail s podekovanim nestala. Takze pro me to byla posledni akce, priste radsi pojedu jinam.
Publikováno 09 listopad 2014 - 19:25
Určitě se příště na CITO vydej na Čerchov - v podzimním termínu pořádá CarlosChico, perfektně zorganizované s následným opékáním buřtů, řada účastníků od sousedů z Německa, někteří se i snaží komunikovat česky, poblíž máš hned dvě směnárny CWG a plno keší jak u nás tak kousek za hranicí. Společnost víc než příjemná, pro mě jedno z nejlepších CITO, co jsem absolvovala. Asi se jeho pověst šíří, účastníků přibývá.
Dneska mi ovšem udělala radost jiná věc, překulila jsem se přes tisícovku keší, i když jsem odhadovala, že se tak stane někdy začátkem jara a oslavím zároveň geomilník i kulatiny. Navíc zásluhu na tom má kačer, který mě skoro před třemi lety ke gc přivedl - jen jsem se registrovala až po pár měsících, co jsem se kolem keší motala a učila se od něj. Naplánoval víkendový odlov jak za hranicemi tak u nás, takže jsem během dvou dnů zkusila kousek z B-W-T ( německý PWT u Bad Kotzingu ), ale především si užila sérii mysterek věnovanou českým patronům od ownerů Midlan2 a Gríša v místech, kam se vracím moc ráda. Milník mám právě na jejich sérii - nechtěli jsme ho nechávat až na bonusovou keš, měli jsme obavy ze situace, kdyby některá keš byla vymudlená, prostě kam vyšel tam je, pro mě důležité je, že jde o keš kamarádů a ve společnosti geoučitele. U toho navíc oceňuji, že mi věnoval tolik času, přestože jsem ho během dvou let s nálezy přeskočila a jeho tisícovka teprve čeká. Budu asi potřebovat tipy, kam ho vzít na jeho milník.
Jediné mínus je, že jak šlo o poměrně na poslední chvíli domluvenou akci, neměla jsem ani přichystaná CWG nebo SQ a to jsme dnešek zakončili na eventu, kde bylo asi třičtvrtě známých, kterým bych nové CWG dala moc ráda. Milník jsem si užila, určitě na první tisícovku a víkend kolem ní nezapomenu. Jen logování, co mě teď čeká, mě trochu děsí.
PS: A ještě jedna georadost, cestou zpátky k hranicích jsme zastavili na jednu keš ze série, která je opakem PWT a z které už pár keší mám odlovených a co nevidím, čekal tam RICO , takže jak kromě CWG v keších moc neměním, neodolala jsem a přivezla si roztomilého tučňáka. Už sedí na noťasu, jen juniorka mírně pozvedla obočí a ptala se, jestli se do dětských let nevracím nějak brzo. Jenže kdo by Ricovi odolal, že?
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 09 listopad 2014 - 19:46
Publikováno 09 listopad 2014 - 20:31
...čekal tam RICO , takže jak kromě CWG v keších moc neměním, neodolala jsem a přivezla si roztomilého tučňáka. Už sedí na noťasu, jen juniorka mírně pozvedla obočí a ptala se, jestli se do dětských let nevracím nějak brzo. Jenže kdo by Ricovi odolal, že?
Zvědavka má pod palcem revírníka!!!
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:46
Tak to se mate, ja kdyz zorganizovala v nasem meste na jare CITO a jen chtela po radnici, aby ty nasbirane pytle odvezli, tak napred jsem sklidila pulhodinovou prednasku proc to nejde, pak to tedy jako slo, ale tvarili se, ze nam delaj desnou milost, ze nas to tedy nechaj sesbirat. A ackoli jsem s ni pred akci komunikovala mailem o detailech, pote jsem ji ani za ten mail s podekovanim nestala. Takze pro me to byla posledni akce, priste radsi pojedu jinam.
U nás to nešlo (přímo) přes radnici - kde by to nakonec dopadlo možná jako u tebe - ale přes Ekologické centrum, které se docela činí. Podobné akce konají několikrát do roka, provádějí údržbu a obnovu zeleně v nedalekých PP a kromě radnice shánějí podporu i z jiných zdrojů - třeba pro CITO nám byly sehnány rukacice, které věnoval místní podnikatel jako sponzorský dar. Navíc se o vše starají skutečně zodpovědní lidé, které tahle práce baví.
Publikováno 11 listopad 2014 - 9:26
Dneska mám opravdu geo-radost, oživil jsem třetí koťátko - na mém ignore listu je 3001 neodlovených keší ....
Takže jsem opět jedno koťátko v plusu ....
Publikováno 12 listopad 2014 - 22:34
Na dnešní povedený event Továrna na blesky budu ještě dlouho vzpomínat, jsem po něm takový nabitý energií...
Hint: Kdo si šel vyzkoušet Faradayovu klec?
Publikováno 13 listopad 2014 - 6:31
Si borec.Dneska mám opravdu geo-radost, oživil jsem třetí koťátko - na mém ignore listu je 3001 neodlovených keší ....
Takže jsem opět jedno koťátko v plusu ....
Publikováno 13 listopad 2014 - 6:38
Bohuzel tato akce byla uz obsazena. Za to jsem se ted docetl, ze nekdo prisel pozde, takze asi jeho misto zustalo nevyuzito. Smutny pribeh.Na dnešní povedený event Továrna na blesky budu ještě dlouho vzpomínat, jsem po něm takový nabitý energií...
Hint: Kdo si šel vyzkoušet Faradayovu klec?
Tento příspěvek byl upraven od KAMPJ: 13 listopad 2014 - 12:49
Publikováno 13 listopad 2014 - 14:06
Bohuzel tato akce byla uz obsazena. Za to jsem se ted docetl, ze nekdo prisel pozde, takze asi jeho misto zustalo nevyuzito. Smutny pribeh.
Já sehnal místo jen díky náhodě, že jsem zrovna seděl u počítače. Poznámku nešťastníka, kterému zavřeli doslova před nosem jsme s Etigem četli až v autobuse z Prahy. Bohužel, v listingu byla jasně napsána čtvrtá odpolední s tím, že sraz bude o deset minut dříve. Znáš to, kdo pozdě chodí...
Publikováno 13 listopad 2014 - 14:12
To je vse ok, ale skoda toho mista, mohl jit nekdo jiny.Já sehnal místo jen díky náhodě, že jsem zrovna seděl u počítače. Poznámku nešťastníka, kterému zavřeli doslova před nosem jsme s Etigem četli až v autobuse z Prahy. Bohužel, v listingu byla jasně napsána čtvrtá odpolední s tím, že sraz bude o deset minut dříve. Znáš to, kdo pozdě chodí...
Publikováno 13 listopad 2014 - 19:14
To je vse ok, ale skoda toho mista, mohl jit nekdo jiny.
Je to škoda, zájemců bylo vážně více než dost...
Publikováno 14 listopad 2014 - 8:22
Mám pro vás krátký příběh s dobrým koncem.
Před šesti lety jsem ve sté nalezené keši vypustila geocoin http://coord.info/TB28F66. Po necelých 4 měsících a 8 procestovaných keších zmizel. Tohle je ta smutná, i když očekávatelná část příběhu. Před několika dny mě kontaktovala kačerka oders, že se k ní od mudlovské kolegyně tento coin dostal a jestli mi ho má poslat. Včera dorazil a já se s ním tedy téměř po 6 letech opět potkala. Uznejte, že tohle do georadostného koutku opravdu patří .
Publikováno 14 listopad 2014 - 17:00
Publikováno 15 listopad 2014 - 11:27
Publikováno 15 listopad 2014 - 15:28
Že by byl na místním oddělení kačer?
Neodolala jsem a poslala jim dotaz, jestli by se svým nápadem na spolupráci s geokomunitou nemohli seznámit i kolegy v dalších oblastech. Vidím přínos pro všechny tři strany, ale nejvíc v omezení zbytečných výjezdů k "podezřelým předmětům".
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 15 listopad 2014 - 15:29
0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů