Přejít na obsah

Fotka

Georadostný koutek:)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3631 odpovědí na toto téma

#1181 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2015 - 15:31

Je vidět, že zatímco někteří mají "deprééézi" z počasí, další z nás mají naopak radost z prodlouženého volna a radují se, že i tak snad někam alespoň na jednu keš vytáhnou paty. Jestli ono to není pohled na poloplnou sklenici... ;)

Tak já mizím ven a uvidíme, jestli si neprodloužím nákupy a zase nestihnu i jednu keš o kus dál. Každá záminka jak se dokopat k mini procházce dobrá - kapuca to jistí, sněhové fujavice se vždycky objeví, sotva vytáhnu paty. :D Ještě jsem tenhle týden nepřišla domů nezmáchaná. :rolleyes:

• 3

#1182 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2015 - 22:20

Bílou sobotu musím zakončit nějak pozitivně. :) Cestou domů jsem si ve vlaku pročítal pár pěkných logů k mým keškám, no a po příjezdu domů, se ke mně dostalo, že owner keše, kterou jsem včera ve svém logu kritizoval, vyměnil PETku na parádní skalní vyhlídce za smallku s pořádným logbookem. :) :)
  • 3

#1183 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2015 - 19:15

Tak tenhle log mě moc pobavil http://coord.info/GLH3J10C

• 5
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#1184 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2015 - 20:33

Nechápu, proč si všichni stěžují na to, že aprílové počasí se chová podle svého jména.

Nicméně já jsem to s počasím trefil dokonale - pátek až neděle tři bezva výlety v Českém Středohoří za nádherného počasí, výhledy, kam až oko dohlédne a od Ústí (Vyhlidka vedle Dubic) se mi povedlo zahlédnout a poznat Kladno.

A ať jsem v tématu, tak i nějaké kešky byly cestou.

• 2

#1185 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2015 - 21:02

Taky vám stačí občas pro "georadost" úplná blbost? Dneska to nebyl zážitek ani místo, ale dvě drobnosti, jedna karabina a smyce a ve finále především přístup k zákazníkům! :wub:  Prostě prodavač na svém místě - do Hudy ve Strakonicích jsem se přiřítila díky zdržení u benzinky cestou přesně dvě minuty po zavíračce a zatímco v jiných obchodech je v takových případech dávno zamčeno, tady se starší z prodavačů ochotně věnoval vedle mne ještě dalšímu opozdilci s tím, že obvykle zavírá o půl hodiny déle a ať si v klidu vybereme a nechvátáme! :) Mladšího kolegu odeslal domů a bavil se s námi dvěma. Docela mě mrzelo, že do obchodu jsem nezašla už dřív, na parkovišti před ním nechávám auto při každé druhé návštěvě města - v obchodě by se našlo šikovných věcí víc, zaujaly mě i zimní trekovky podle mých představ, které jsem jinde v zimě marně hledala. Při zmínce o sedáku, který jsem viděla na jejich webu, ho prodavač hned šel najít, i když jsem jasně řekla, že tentokrát si ho určitě brát nebudu, že ho chci porovnat ještě s jiným vytipovaným - dozvěděla jsem se během chvilky porovnání s jinými typy....Prostě celkový dojem značně nadprůměrný, do takového obchodu nejde se nevrátit!  I k jasně předem na webu vybrané karabině jsem se dozvěděla kdeco a dostala do ruky alternativu, abych si sama udělala představu, totéž u smyce, hned místo jedné několik možností se stejnými parametry - to jsem opravdu zírala. Takovou péči jsem nezažila ani při nákupu zboží za pár tisíc a tady u dvou drobností....za mě palec nahoru.

• 2

#1186 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 6:37

s jiným vytipovaným ... s jinými typy....

Hezká kombinace do diktátu. :)

• 0

#1187 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 8:45

Vcera jsem absolvaval trasu vlakem z Prahy do Zambeka a zpatky. A ac na ceste byly tri vyluky o kterych se na internetu skoro nedozvite, tak v terenu se zamestnanci CD snazili primo vzorove aby nikdo na nadrazi nezabloudil a kazdy nastoupil do autobusu nahradni dopravy.

Asi by ti, co davaji dohromady informace na web na GR CD, meli jit taky par let pracovat jako radovi zamestnanci na nadrazi aby vedeli co potrebuji lide za informace. Takhle musim pochvalit radove zamestnace CD, ti vedi, co je informace a co ne.

• 4

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#1188 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 12:52

Já u těch výluk vždycky šílím, když potřebuju jet s kolem, a z těch informací na netu se fakt žádným způsobem nemůžu dopátrat, jestli to půjde nebo ne.

• 0

#1189 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 17:22

Asi by ti, co davaji dohromady informace na web na GR CD, meli jit taky par let pracovat jako radovi zamestnanci na nadrazi aby vedeli co potrebuji lide za informace.

Nevím, který web máš na mysli. Na webu ČD (http://www.cd.cz/mimo) podle mě vše potřebné je. Pokud máš na mysli vyhledávač IDOS, tak ten to dělá pro peníze, ne pro lidi. Dokud budou mít na data jízdních řádů monopol, tak se výrazné zlepšení ani nedá očekávat.

• 2

#1190 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 18:03

Nevím, který web máš na mysli. Na webu ČD (http://www.cd.cz/mimo) podle mě vše potřebné je. Pokud máš na mysli vyhledávač IDOS, tak ten to dělá pro peníze, ne pro lidi. Dokud budou mít na data jízdních řádů monopol, tak se výrazné zlepšení ani nedá očekávat.

Není, například tam právě u výluk nepíšou, jestli náhradní autobusová doprava přepravuje kola nebo ne. A přitom opravdu v takových situacích někdy přepravuje (za autobusem je přívěs pro kola) a jindy nikoliv. Tohle je informace, která by tam měla být vždycky.

• 0

#1191 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 18:21

Mile mě potěšil nějaký kačer u mé Archimedovi keše. Osušil logbook, odnesl PETky, co tam každý pohodí a zalepil cedulku o označení, která se odlepila. Škoda že nevím, kdo to byl, rád bych mu poděkoval.

• 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#1192 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 18:25

Zkusil jsem náhodně pět výluk a ve všech ta informace je - pokud neexistuje výlukový jízdní řád, pak je to tam napsané přímo v odstavci Omezení služeb (např. zde - http://www.cd.cz/ome...atum=12.04.2015), pokud existuje výlukový jízdní řád, tak je to v něm (v hlavičce "vlaku" je vedle autobusu přeškrtnuté kolo). Netvrdím, že je to tam vždy a všude, ale s tvrzením, že to tam nepíšou, nemohu souhlasit.

Obecně se v autobusech kola nevozí (ale pokud není narváno, tak se to nechá ukecat), jen výjimečně (na hlavních tratích, když je zastavena komplet doprava) bývá přistavená dodávka. Osobně bych se s kolem přes výluku nepouštěl.

• 0

#1193 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 18:45

Třeba tady to nevidím, ale možná jsem slepá.

http://www.cd.cz/ome...atum=12.04.2015

• 0

#1194 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 21:20

Tak jsem se s Tebou, Jacko, včera asi někde na cyklostezce minul. Jel jsem do Berouna a pak podél Berounky zpátky na Prahu a v poslední mnou nalezený keši jsem objevil Tvůj log :)

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1195 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 8:31

Dráhy fakt "jedou". Výluka mezi Poděbrady a Hradcem mi maří hned několik cyklolovů (Chlumec, Myštěves, Hradec samotnej). No a dnes ráno jsem zjistil, že vlky nejedou ani z NBK do Poříčan (odkud se dá krásně na kole frčet na Čelákovice, Starou Boleslav). Takže neděle bez bodu, to se už dlouho nestalo a vyhlídky nejsou nejlepší. No teď zjišťuju, že na tom není vůbec nic georadostnýho, snad jen fakt, že to jednou spravěj a já vyjedu:)

Nicméně ty informace o tom, na jaký výluce je přeškrtnutý kolo a tudíž smolec se i na idosu najít daj, je to jen trochu mysterka...

• 0

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#1196 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 8:49

Tak zrovna ja mam z te vyluky mezi Podebrady a Hradcem velmi pozitivni zkusenost v duchu pane Šolima. Nemel jsem kolo, ale uz pruvodci, a nasledne i zamestananci cestou, davali jasne informace a primo upozornovali na prime spoje vez zastavky v Chlumci. Na Ukrajine by rekli, se vlak nejede a hotovo, zatimco u nas autobusy v dostatecnem mnozstvi a ochotny personal. Well done, ČD.

Tento příspěvek byl upraven od Dan-Sam: 13 duben 2015 - 8:50

• 1

#1197 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 9:22

Tak jsem se s Tebou, Jacko, včera asi někde na cyklostezce minul. Jel jsem do Berouna a pak podél Berounky zpátky na Prahu a v poslední mnou nalezený keši jsem objevil Tvůj log :)

Nojo, já jsem v sobotu měla odpoledne volno, a tak jsem si vyjela na Zbraslav a zpátky, akorát ta cyklostezka na protější straně byla tak narvaná bruslařema a rodinama s dětma, že něco podobnýho o víkendu asi už nikdy neudělam. A nebo v prosinci, až bude 5 nad nulou - to bejvá klid :D. Toho Matěje, nebo kde jsi mě to našel, jsem brala, tuším, kolem čtvrtý. Kdys tam byl ty?

• 0

#1198 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 9:23

Obcas mi prijde, ze lidi jeste nepostrehli, ze v nasi krasne republice je od sebe oddelen spravce zeleznicni dopravni cesty, to znamena "vlastnik" koleji, a provozovatel drazni dopravy, to jest "vlastnik" masinek a vagonku :). CD nemohou za stav, ze jsou na tratich planovane vyluky. CD muzou "jen" za to, ze vylukovou dopravu nezvladaj organizacne:) 

A abych zustal georadostny, tak v sobotu jsem si udelal krasnou prochazku Krivoklatskem a uplne mi to zvedlo naladu. Nikde ani zivacka a kesky me privedly na krasna mista, o kterych jsem nemel ani potuchy, ze se tam vyskytuji. Takze ja mam za vikend odkochano na tyden dopredu :). Pocit, kdyz clovek narazi na studanku, sedne si a napije se je proste super. 

• 3

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#1199 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 11:11

No jo, ale málokoho zajímá, kdo za to může, ale co je důsledkem. Kdysi, ještě před oddělením, jsme cestovali s kočárkem a přesedali na lokálku a až ve vlaku nám řekli, že je výluka. Pak jsme čekali u lokálky, jestli nám ten kočárek přivezou, nebo ne, protože jsme vysedali na zastávce a šli ještě 4 kilometry. Přivezli ho. Jinak mi ale výluky nevadí, alespoň se člověk podívá na jinou krajinu a kolem silnic se ještě nestaví protihlukové (protipohledové) stěny. Jiná věc je ale třeba přestup na autobus, který většinou nečeká.

• 0

#1200 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2015 - 11:14

No ja mam na mysli e-shop ČD. Kupoval jsem si listek z Hradce Kralove do Prahy a nejak mne nenapadlo, ze na trati pres Podebrady je nejaka vyluka, jelikoz vim ze vyluka je na trati HK - Pardubice. V tom vyhledavaci na e-shopu je jen maly cerveny trojuhelnicek vedle doby jizdy. Kdyz se na nej tukne, tak se zobrazi Výluka na trati č. 231 Kolín - Praha hlavní nádraží nikoliv na trati HK - Podebrady a tak mne ani nenapadne hledat neco dalsiho. Vpodstate mne zarazilo az to, ze nelze k listku ziskat mistenku a misto vyberu mistenky dostanu jen nic nerikajici hlasku: "Vašemu požadavku nebylo možné vyhovět. Vlak je dočasně pro rezervace zablokován" viz obrazek.

Tak jsem hodil dotaz na CD a vpodstate obratem jsem dostal e-mailem odpoved, ze na trase vlaku je vyluka ze tam jsou nasazeny autobusy. Hergot jako kdyby se to nemohlo napsat rovnou na ten vyhledavac, pripadane na jizdenku z e-shopu. Pritom vim, ze na trati HK - Pardubice to je i na jizdence.

V realu na nadrazi v HK i v Podebredech obstali zamestnanci CD i SZDC na jednicku, vedeli vse na co se clovek potreboval zeptat, rekli vse potrebne na co se clovek nezeptal a nasmerovali cloveka na nadrazi aby nebloudil. Takze v terenu spokojenost.

Absolvoval jsem i vyluku mezi Letohradem- Zamberkem a Zamberkem - Doudleby n. Orlici a tam taktez bez problemu, tam se dokonce vypravci sel podivat do cekarny, aby mu tam nikdo nezustal a vsichni odjeli tim autobusem.

No jinak si zacinam pripadat jako vecny stezovatel, neb CD pisu skoro kazdy tyden. Jednou proto, ze ve vyhledavaci chybi tlacitko na e-shop u ENka, podruhe ze mi e-shop prodal na trasu Pisek- Tabor stredocesky celodenni listek (zacinal jsem a koncil jsem v Praze), coz je nesmysl. No diky e-schopu CD uz zacinam byt posledni dobou hodne ostrazity a kazdou informaci si overuji nekolikrat z ruznych smeru. Zrovna ted zas premyslim, ze napisu CD o jednou problemu, ale to je jen neprijemnost, nic vazneho.

Nekdy si rikam, ze lide co jezdi autem prichazeji o podstatny prisun zazitku. Nastesti jsem flegmatik a tak beru veci jak jsou a moc se nerozcilu, jen jednou za 4 roky se ze mne stava cholerik a mam pocit, ze ty 4 roky ted nekdy uplynou..

Přiložené miniatury

• CD-rezervace.jpg

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama