Nevím, který web máš na mysli. Na webu ČD (http://www.cd.cz/mimo) podle mě vše potřebné je. Pokud máš na mysli vyhledávač IDOS, tak ten to dělá pro peníze, ne pro lidi. Dokud budou mít na data jízdních řádů monopol, tak se výrazné zlepšení ani nedá očekávat.
No ja mam na mysli e-shop ČD. Kupoval jsem si listek z Hradce Kralove do Prahy a nejak mne nenapadlo, ze na trati pres Podebrady je nejaka vyluka, jelikoz vim ze vyluka je na trati HK - Pardubice. V tom vyhledavaci na e-shopu je jen maly cerveny trojuhelnicek vedle doby jizdy. Kdyz se na nej tukne, tak se zobrazi Výluka na trati č. 231 Kolín - Praha hlavní nádraží nikoliv na trati HK - Podebrady a tak mne ani nenapadne hledat neco dalsiho. Vpodstate mne zarazilo az to, ze nelze k listku ziskat mistenku a misto vyberu mistenky dostanu jen nic nerikajici hlasku: "Vašemu požadavku nebylo možné vyhovět. Vlak je dočasně pro rezervace zablokován" viz obrazek.
Tak jsem hodil dotaz na CD a vpodstate obratem jsem dostal e-mailem odpoved, ze na trase vlaku je vyluka ze tam jsou nasazeny autobusy. Hergot jako kdyby se to nemohlo napsat rovnou na ten vyhledavac, pripadane na jizdenku z e-shopu. Pritom vim, ze na trati HK - Pardubice to je i na jizdence.
V realu na nadrazi v HK i v Podebredech obstali zamestnanci CD i SZDC na jednicku, vedeli vse na co se clovek potreboval zeptat, rekli vse potrebne na co se clovek nezeptal a nasmerovali cloveka na nadrazi aby nebloudil. Takze v terenu spokojenost.
Absolvoval jsem i vyluku mezi Letohradem- Zamberkem a Zamberkem - Doudleby n. Orlici a tam taktez bez problemu, tam se dokonce vypravci sel podivat do cekarny, aby mu tam nikdo nezustal a vsichni odjeli tim autobusem.
No jinak si zacinam pripadat jako vecny stezovatel, neb CD pisu skoro kazdy tyden. Jednou proto, ze ve vyhledavaci chybi tlacitko na e-shop u ENka, podruhe ze mi e-shop prodal na trasu Pisek- Tabor stredocesky celodenni listek (zacinal jsem a koncil jsem v Praze), coz je nesmysl. No diky e-schopu CD uz zacinam byt posledni dobou hodne ostrazity a kazdou informaci si overuji nekolikrat z ruznych smeru. Zrovna ted zas premyslim, ze napisu CD o jednou problemu, ale to je jen neprijemnost, nic vazneho.
Nekdy si rikam, ze lide co jezdi autem prichazeji o podstatny prisun zazitku. Nastesti jsem flegmatik a tak beru veci jak jsou a moc se nerozcilu, jen jednou za 4 roky se ze mne stava cholerik a mam pocit, ze ty 4 roky ted nekdy uplynou..