To víš někteří se bojí vody "jak čert kříže" (pardon za to přirovnání, ale já musel )
Georadostný koutek:)
Publikováno 07 červenec 2015 - 22:17
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 07 červenec 2015 - 22:35
Za to se omlouvat nemusíš, čert se kříže opravdu bojí . Já se spíš bojim, že abych se fakt potopila, budou mi muset uvázat šutr na krk nebo něco . jsem skoro nepotopitelná.
Publikováno 07 červenec 2015 - 22:47
Ja se sice potapim od trinacti let, ale trochu jsem od ty doby narost a mam problem sehnat si na sebe neopren "na hrocha"
Publikováno 08 červenec 2015 - 5:59
No, to asi bude další problém, jestli budou mít ten XXXL . Ale já myslela, že neoprén neni nutnej, že hlavně musíš mít takovou tu bombu na dejchání, jestli ti ovšem od těch 13 už nestačily narůst žábry. Potápět se dá i v plavkách.
Publikováno 08 červenec 2015 - 7:47
No, to asi bude další problém, jestli budou mít ten XXXL . Ale já myslela, že neoprén neni nutnej, že hlavně musíš mít takovou tu bombu na dejchání, jestli ti ovšem od těch 13 už nestačily narůst žábry. Potápět se dá i v plavkách.
Jen poznámka (jak mi bylo vysvětleno na kursu PADI) - bomby používají teroristi, potápěči nosí lahve . Mimochodem, kurs jsem nedokončil, poprvé mi prasknul bubínek v 15 m a když jsem dělal druhý pokus po 2 letech (podle ušařky zcela zhojeno), tak mi prasknul znovu, tentokrát již v 5 m. Tak jsem s potápěním (se slzou v oku) seknul...
Publikováno 08 červenec 2015 - 12:45
Ted jsem zjistil, ze na potapecskym eventu potkam Zvedavku a nejspis i CCI4695. Tak to se tesim.
A ted koukam, ze dokonce i Jacku. Tak se snad konecne pozdravime i jinak nez virtualne.
No to bude radosti! Zvědavka se už teď těší na pusu na přivítanou a já že poznám Třísku a snad i bájemi opředenou ctihodnou sestru Jacku. Jo a ještě říkala,že generální zkouška vítacího obřadu se bude konat 15.8.2015 v Písku! Tak ne, že zklamete
Já si též zamlouvám neopren na hroší velikost
Publikováno 08 červenec 2015 - 12:47
To by mi teda fakt jako zajímalo, jakými bájemi . No, snad ani radši nechtít vědět...
Publikováno 08 červenec 2015 - 13:09
Jen poznámka (jak mi bylo vysvětleno na kursu PADI) - bomby používají teroristi, potápěči nosí lahve . Mimochodem, kurs jsem nedokončil, poprvé mi prasknul bubínek v 15 m a když jsem dělal druhý pokus po 2 letech (podle ušařky zcela zhojeno), tak mi prasknul znovu, tentokrát již v 5 m. Tak jsem s potápěním (se slzou v oku) seknul...
Hele, a to kdyz praskne pod vodou bubinek, to se ti napusti tou dirou hlava plna vody? A natlakuje se to a kdyz se vynoris, strika tlakova voda z ucha jak z WAPky?
BTW predevcirem dopoledne jsme se o chvili minuli na kesi na Raci. Dik za proslapnuti cesty tou dzungli. A mozna jsi tam zapomnel skoro plnou flasku mineralky.
Publikováno 08 červenec 2015 - 14:07
Koukám, že kolem potápěcího eventu je veselo už skoro čtvrt roku předem. Co tak sleduji přihlášenou společnost, tak s námi asi budou mít instruktoři netušené zážitky na dost dlouho. Už se těším, co nejdřív zkontroluji plavky vcelku a ploutve. Láhev natož bombu prosím nevlastním, ale něco k jídlu určitě nezapomenu.
Ale proč jsem sem především nakoukla: při příchodu domů mi velkou radost udělal Kulíšek, ve schránce mě čekal pohled z dovolené z Valašského Meziříčí. Píše, že podnikl nájezd na infocentrum a nakoupil pohledy pro všechny, na koho si pamatuje adresy. Takže tlumočím pozdrav těm, na které adresu buď zapomněl nebo nemá. Mě takový nečekaný pozdrav opravdu potěšil, přiznám se, že sama pohledy už téměř neposílám.
Jen je dobře, že jsem schránku dnes otevřela jako první, zbytek rodiny by si ze mne opět chvíli utahoval - v oslovení nezapomněl napsat Zvědavá.....mno, pošťáci se u nás asi dost dobře baví, tohle není poprvé co někdo použil něco z nicku.
Jinak pozvání do Písku na 15.8. platí, sejdeme se v době 15 - 18 hod a očekávanou barvu se možná díky poradcům a pomocníkům už brzo dozvíte. Probíhá i příprava dříví, tady se ujal pomoci owner na jihu v tomto směru nejzkušenější, patří mu mé poděkování.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 08 červenec 2015 - 14:24
Publikováno 08 červenec 2015 - 18:15
Mimochodem Zvědavko, z vlastní zkušenosti bych před ponorem doporučoval nejíst. Tlak dole ti může vyvolat zvracení a to "tam dole" příjemné opravdu není.
Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 08 červenec 2015 - 18:15
Publikováno 08 červenec 2015 - 18:18
...ale já myslela, že neoprén neni nutnej, že hlavně musíš mít takovou tu bombu na dejchání, jestli ti ovšem od těch 13 už nestačily narůst žábry. Potápět se dá i v plavkách.
No, dejcham o dost pomaleji tím že sem zvyklej, ale žábry ještě ne. Možná blány mezi prstama
Publikováno 08 červenec 2015 - 18:28
Publikováno 08 červenec 2015 - 18:40
Koukám,že Zvědavky kladný vztah k jidlu se profláknul mezi kačerstvem.Doporučuji nekonzumovat čočku a pod. Byl by problém dostat Zvědavku pod hladinu,potom by prisel na řadu sud
A nedala by se ta čočka naopak využít jako "palivo" na něco na způsob tryskovýho pohonu ?
Publikováno 08 červenec 2015 - 18:55
?
Publikováno 08 červenec 2015 - 19:04
Ale proč jsem sem především nakoukla: při příchodu domů mi velkou radost udělal Kulíšek, ve schránce mě čekal pohled z dovolené z Valašského Meziříčí. Píše, že podnikl nájezd na infocentrum a nakoupil pohledy pro všechny, na koho si pamatuje adresy. Takže tlumočím pozdrav těm, na které adresu buď zapomněl nebo nemá. Mě takový nečekaný pozdrav opravdu potěšil, přiznám se, že sama pohledy už téměř neposílám.
Jen je dobře, že jsem schránku dnes otevřela jako první, zbytek rodiny by si ze mne opět chvíli utahoval - v oslovení nezapomněl napsat Zvědavá.....mno, pošťáci se u nás asi dost dobře baví, tohle není poprvé co někdo použil něco z nicku.
Jinak pozvání do Písku na 15.8. platí, sejdeme se v době 15 - 18 hod a očekávanou barvu se možná díky poradcům a pomocníkům už brzo dozvíte. Probíhá i příprava dříví, tady se ujal pomoci owner na jihu v tomto směru nejzkušenější, patří mu mé poděkování.
Rád slyším, že tě pohle dpotěšil. Pamatovat si tvou adresu je pro mne docela snadné, jelikož jsem před pár lety bydlel v ulici stejného jména a dodnes ve stejnojmenné ulici bydlí má babička.
Jen opravím, že se nejednalo o Valašské Meziříčí, ale Velké Meziříčí (drobnost, oboje leží v České Republice a to je hlavní ).
Datum tvého eventu v Písku mám poznamenané, ale pořád je to daleko, takže nemohu nic slíbit.
Publikováno 08 červenec 2015 - 19:04
Tak jsem si právě zapsala do blbníku poznámku, kdo bude na eventu bez svačiny. Zatím jsou nicky dva, to bude dietka, aby vám sedly neopreny. Co, Jacko a CCI4695 ?
Kulíšku ahoj, jé to mám asi dost sluníčka, když jsem napsala takovou blbost ! Já si totiž pohled prohlédla, přečetla a založila do knížky, což je můj oblíbený postup u toho, co si chci schovat - používám jako záložky do rozečtených knížek. No a potom jsem zapnula počítač a nevím proč se mi vybavilo druhé Meziříčí - asi proto, že tam měla kolegyně kamarádku a často o ní mluvila.
Ještě jednou díky, udělal jsi mi radost - obzvlášť po včerejší depresi ( mimo gc ) to potěšilo a zvedlo náladu.
Ještě k ulici, víš, že ve stejnojmenné bydlí i náš společný kamarád Pňov? Když jsme si něco posílali poštou, tak to bylo na obálce docela pěkné, stejná ulice, jen jiná města. Ale já už takovou paměť jako ty nemám a číslo domu si nepamatuji.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 08 červenec 2015 - 19:16
Publikováno 08 červenec 2015 - 19:51
Děkuji za info o ulicích, příště můžu něco poslat i Pňovi. U dvou pohledů jsem si nebyl jistý číslem popisným a také byly doručeny (na jeden jsem dokonce napsal, že prosím o doručení do správné schránky a pošťačka doručila správně ). Docela mě pobavilo, že se nám ty ulice takhle krásně sešly.
Publikováno 08 červenec 2015 - 20:01
...kdo bude na eventu bez svačiny. Zatím jsou nicky dva, to bude dietka, aby vám sedly neopreny. Co, Jacko a CCI4695 ?.
Zatím tam nejsem já, to je dobře. Budu mít sváču. Píšu si poznámku "moc nerýpat do Zvědavky"...
Publikováno 08 červenec 2015 - 20:14
Zvědavko já jsem z žebravýho řádu, takže mě učili: když dávají, brát, když bijou, utíkat .
Jinak jsem si znovu pročetla doplněnej listing a zjistila, že ta voda bude mít kolem 20 stupňů, takže zřejmě ten neoprén potřebovat nebudu. Podkožní izolaci si nosím vždy s sebou. Bomba, pardon, flaška, bude bhatě stačit. Netušíte někdo, do jaký hloubky se budem potápět? Pane Třísko, jestli se v tom vyznáš, nechtěl bys mi v mezičase bokem dát pár lekcí z toho free potápění bez pomůcek?
Publikováno 08 červenec 2015 - 20:18
To je jednoduchý. Do rukou vezmeš dvacetikilový kámen a skočíš do vody. Kámen nesmíš pustit a za chvíli jsi na dně.
9 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů