Přejít na obsah

Fotka

Georadostný koutek:)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3631 odpovědí na toto téma

#1561 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2016 - 19:39

Vypadá to, že je geocaching zachráněn. Včera mi kolega v práci ukázal nějakou hru s pokémony. Večer už jsem o tom četl dvě zprávy na internetu, dneska už to bylo i v tištěných novinách a když jsem teď šel do obchodu, tak jsem na ulici na dvou stech metrech potkal dva lidil lovící pokémony a v obchodě byli dokonce hned čtyři! Chtěl jsem to jít tomu kolegovi říct a tam kromě jednoho všichni seděli, hleděli do telefonů a vykládali něco o nějakém inkubátoru. Během dne se změnil svět. Předpokládám, že se velké množství takykačerů přesune na lov pokémonů. Jen nevím, co budu dělat, až se nějaký usadí na kešce. Dá se zastřelit?

V sobotu se o nějaké hře s pokémony zmínil můj řidič. Včera jsem potřehl nějaký článek o vzestupu cen akcií Nintenda a dneska už jsem dopoledne slyšel rozhovor o hře v rádiu, poté viděl chlápka s telefonem v ruce, jak jednoho chytá a i na DVTV je už o tom reportáž. Záleží, jestli to však bude lidi bavit i za týden či měsíc. :D

EDIT: Rozhovor na DVTV.

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 12 červenec 2016 - 19:40

• 2

#1562 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2016 - 8:36

https://www.geocachi...c2-9409e427db95
  • 0

#1563 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2016 - 13:30

Vypadá to, že je geocaching zachráněn. Včera mi kolega v práci ukázal nějakou hru s pokémony. Večer už jsem o tom četl dvě zprávy na internetu, dneska už to bylo i v tištěných novinách a když jsem teď šel do obchodu, tak jsem na ulici na dvou stech metrech potkal dva lidil lovící pokémony a v obchodě byli dokonce hned čtyři! Chtěl jsem to jít tomu kolegovi říct a tam kromě jednoho všichni seděli, hleděli do telefonů a vykládali něco o nějakém inkubátoru. Během dne se změnil svět. Předpokládám, že se velké množství takykačerů přesune na lov pokémonů. Jen nevím, co budu dělat, až se nějaký usadí na kešce. Dá se zastřelit?

hmm. to jsem si rikal uz s nastupem Ingressu. A bohuzel byl efekt presne opacny. Lidi co hrali ingress presli ke GC (I kdyz vim i o pripadech, ze diky ingressu s GC skoncili) :-/

Ale porad doufam, ze jako kazda zabava co zacne rust to jednou bude klesat a zase se to stane zabavou par podivinu, ale zatim to tak nevypada :-/

• 1

#1564 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 16:00

Z posledního víkendu je důvodů ke georadosti hned několik, ale nejdůležitější byla oprava tlačítka zapínání / vypínání u O450.

Děkuji tedy všem, kdo přispěli svými zkušenostmi do příslušného vlákna. Materiál byl připravený na několik možných variant, povedla se hned první, takže naprostá spokojenost a radost, že Oregon snad ještě chvíli vydrží.  :)

Mno a samozřejmě poděkování kolegovi, který mě ke kutění s odůvodněním, abych si ostrým nožem neublížila :rolleyes: ,  ani nepustil a jen jsem se dívala, jak je díky němu GPS opět plně funkční během chviličky.

Další radost mám z toho, že díky společnosti kačerů se člověk dozví a vyřeší snad i víc než v pověstné české hospodě. :D

Kdo má pocit, že mu málo svítí tlumená světla, stojí za to vyměnit žárovky za night breaker unlimited +110%. Čistě náhodou mi je doporučoval i prodavač v jedné cykloprodejně, s kterým jsme probrali od lepidel po auta kdeco. Musím říct, že proti běžným H7 je rozdíl značný a za ty prachy výměna stojí. :)

A třetí georadost je z ochutnání "potravy budoucnosti" na after párty po bezvadném eventu - sama bych se do toho zcela jistě nepustila. Možná by to patřilo do vlákna   "Nikdy bych....", ale radost byla veliká zejména z překvapivě výborné chuti. :D

• 1

#1565 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 17:58

A třetí georadost je z ochutnání "potravy budoucnosti" na after párty po bezvadném eventu - sama bych se do toho zcela jistě nepustila. Možná by to patřilo do vlákna   "Nikdy bych....", ale radost byla veliká zejména z překvapivě výborné chuti. :D

To bylo co za amarouny, prosim tě? :D

• -2

#1566 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 18:24

Z posledního víkendu je důvodů ke georadosti hned několik, ale nejdůležitější byla oprava tlačítka zapínání / vypínání u O450.

Děkuji tedy všem, kdo přispěli svými zkušenostmi do příslušného vlákna. Materiál byl připravený na několik možných variant, povedla se hned první, takže naprostá spokojenost a radost, že Oregon snad ještě chvíli vydrží.  :)

Tohle mne bohužel taky za chvíli čekám a dost se toho bojím, abych si s ní něco neudělala. :( Já a technika...

• 0

#1567 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 18:45

To bylo co za amarouny, prosim tě? 

Houby amarouny, mělo to dost nožiček  :D, dotyčný je přinesl živé a upravil před našima očima.

Tohle mne bohužel taky za chvíli čekám a dost se toho bojím, abych si s ní něco neudělala. :( Já a technika...

Neboj se opravy, jen si přečti příslušné vlákno a třeba se domluv s někým, koho máš poblíž nebo s kým se uvidíš na eventu a víš o něm, že je kutil. ;)  Ono to dobře dopadne, uvidíš. Kdybys potřebovala něco probrat, tak přes SZ nebo mail z profilu na gc.com.

• 0

#1568 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 20:25

Houby amarouny, mělo to dost nožiček  :D, dotyčný je přinesl živé a upravil před našima očima.

He? Stonožky? Nebo snad takto?

A-0CCNACUAAjge-.jpg?

• 5

#1569 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 21:04

Dobrej vtip. A teď co bylo dřív? Vtip nebo písnička?

• 0

#1570 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 21:06

He? Stonožky? Nebo snad takto?

Tohle je můj voblíbenej...  :P

• 0

#1571 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 21:30

Ať máte radost  z mysterky, nějaký den vás nechám hádat  nebo hledat na youtube. To je ale dost velká nápověda, možná sem někdo vypátraný odkaz dá za pár minut i se jménem pochoutky :D. Věřím vám, jste kačeři = v hledání dobří. ;)

• 0

#1572 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 22:07

pěkný mrskavky :D

mrskavky.jpg

• 1

#1573 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 23:29

Fujky ;(! Jestli je tohle jídlo budoucnosti, tak musím silně doufat, že se toho nedožiju!
  • 1

#1574 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 5:00

Dobrej vtip. A teď co bylo dřív? Vtip nebo písnička?

Jednoznačně vtip, ta skupina vznikla teprve v roce 1980, Vtip si pamatuju z dětství.

• 0

#1575 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 8:11

Nevím, nevím. Tak jednoznačné to nebude.

Tahle čtyřčlená skupina sice jak píšeš, byla oficiálně založena v roce 1980, ale oni spolu hrajou daleko déle. A že by si byla starší než Šroub, není pravděpodobné. Ale pravděpodobně byl dříve vtip.

• 0

#1576 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 8:52

Na stejné téma od stejného autora :) :

Polopravda o hrubé mouce (Samson Lenk)

1. Polohrubá mouka přilákala brouka,

on se z vůle boží neustále množí.

2. V mouce bílý barvy tetelej' se larvy,
konzument se zubí, když vržou mezi zuby.

3.Žereme je všický, makrobiotický,
knecht i papaláši, od držek se práší.

• 3

#1577 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 9:38

Nevím, nevím. Tak jednoznačné to nebude.

Tahle čtyřčlená skupina sice jak píšeš, byla oficiálně založena v roce 1980, ale oni spolu hrajou daleko déle. A že by si byla starší než Šroub, není pravděpodobné. Ale pravděpodobně byl dříve vtip.

Zcela jistě. Postava Jíry v Jiránkových vtipech měla totiž za komančů hlubší smysl, než dneska je v těch vtipech na první pohled zřejmé. Vytvořil ji jako hříčku v protikladu k svému jménu. Velký a mocný hromotluk Jíra, který něco jiného dělá a něco jiného říká, jako ztělesnění systému, proti kterému stojí maličký Jiránek, který nemá nic než hlavu a srdce, aby se proti tomu molochovi postavil. Něco jako Goliáš a David. V 70. letech tyhle vtipy bývaly na poslední stránce Mladého světa, a zrovna tenhle byl natolik populární, že jako malí caparti jsme ho běžně používali a citovali v nejrůznějších situacích.

• 1

#1578 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 9:50

Nevím. Proto se ptám. A z jakého roku je ten vtip? To že vtipy nejen od Jiránka v té době byly dá se říci dvojsmyslné, je jasné.

• 1

#1579 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 12:07

Odhadla bych druhou polovinu 70. let, ale nevím. Mám ho tak nějak mentálně spojenej s druhým stupněm základky.

Edit: Jiránkovy vtipy, který vycházely nějakou dobu na zadní stránce Mladýho světa, byly pak vydaný knižně. Teď jsem koukala, že kniha "Jak je tomu u lidí", která tenhle konkrétní vtip obsahovala, vyšla r. 1983. Konc 70. let je tedy asi celkem rozumnej odhad na dobu vzniku vtipu.

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 26 červenec 2016 - 12:25

• 1

#1580 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 13:25

Natuty vyšel ten vtip kolem roku 1982, to mám zase já dost konkrétně spojený...  :)

A tenhle taky miluju:

04.jpg

• 7

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama