Citace
Pinokio.CZ napsal/a:
Ale jistě, komunisti byli svině, nicméně nevím co to má společného s geocachingem a proč by to mělo být napsáno červeně v listinzích jakékoli keše ?!
A ruku na srdce, pokud tady té verzi, resp. pohádce, jak se to tehdy s "Rovery" stalo, věříte, tak jste stejně najivní, jako byli diváci 30 případů majora Zemana.
P.S. Pro odpuštění není třeba omluvy druhého, ale vnitřní přesvědčení chtít zapomenout a odpustit. Ale jak tak vidím, zapšklí postižení nepřestanou svět kolem sebe zamořovat svoji nenávistí k bližnímu svému svému nikdy, a toto ustane, až sami skončí též pod drnem, protože tam jsou ti, od kterých sami čekají omluvy. Nic jako kolektivní vina neexistuje.
S geokešingem toho má společného MNOHO!
Pro mě je geokešing něco, co mě přivádí na zajímavá místa, seznamuje mě se zajímavými příběhy. A popravdě řečeno tento příběh je pro mě zajímavější než 50% mysterek někde ve městě, protože ty jsou většinou o ničem! Tato keška mě přivede na místo s pomníkem na zajímavou událost z našich dějin a seznámí mě s ní... A je škoda, že je archivovaná!!!
PROČ JE TO PODLE TEBE POHÁDKA?
Ty věříš asi spíše tomu novinovému článku, co je v listingu, že? Popravdě řečeno já věřím spíše těm skautům. A ano, přestože řekněme mohli udělat i něco čím porušili zákon, určitě si nezasloužili takovýto osud. A s tím, jaká jsou svědectví o dalších činech komunistické propagandy, tak se nedivím, že je pak popsali jako tlupu násilnických gangsterů, kteří si nezasloužili nic jiného než smrt.
K tomu P.S.: původně jsem to nechtěl psát, abych nezamořoval diskuzi. Doteď jsem nikde nenapsal nic o nějaké kolektivní vině, jen jsem říkal o tom, že se tehdá kvůli ideologii páchaly zvěrstva... Když to však bereš takhle, že tím odsuzujeme i dnešní komunisty - ty odsuzuji spíše za to, že právě tyto zvěrstva sami neodsoudili a neřekli, že to bylo špatné! Dodnes KSM (Komunistický svaz mládeže) má ve stanovách revoluční boj za myšlenky komunismu...