Citace
Pistafista napsal/a:
Jóóó, DLR, ten komunikuje, jen když ho k tomu donutíš, na toho přímluvy neplatí.
Tak protože mě k tomu Pistafista donutil prakticky násilím, napíšu vám k celé věci své vyjádření

. A to i když vím, že to bude mít asi tak stejný smysl, jako plácnutí do vody

.
Ale musím se přiznat, že mě docela baví, jak o tom zasvěceně všichni mluví (včetně autora tohoto vlákna) a přitom neví absolutně nic. Nehodlám však obhajovat svůj krok, pouze Vám osvětlit pozadí celého případu.
1. Tak předně jsem se nikoliv nyní pod tlakem tohoto vlákna, nikoliv ani před několika měsíci pod tlakem předchozího vlákna, ale ihned po archivaci keše snažil s autorem keše dohodnout na nějakém KOMPROMISU (přečtěte si prosím význam tohoto slova ve slovníku, kompromis nerovná se diktát

), který by byly schůdný pro obě strany.
2. Odpovědí mi byly tak urážlivé, vulgární, až fanatické e-maily, že číst to většina z vás, okamžitě se schvalováním sekne. Přesto je nehodlám zveřejňovat, moje civilní povolání mi umožňuje nad takovýmito věcmi mít nadhled. Navíc jsem schopen pochopit, že autor keše byl vytočený do běla (i když bych mohl být také).
3. Nicméně protože se s autorem keše nedalo rozumně dohodnout - vlastně se s ním nedalo rozumně vůbec hovořit - požádal jsem jednoho z kolegů, aby nám dělal mediátora. Ten se snažil najít společné řešení, ale i pro něj to bylo těžké, protože s ownerem opravdu nelze komunikovat na rozumné úrovni - jeho vulgarity se opakovaly i dávno poté, co zcela jistě musel vychladnout.
4. Původně jsem žádal nahrazení současného červeného textu přesnou citací daného zákona a dále pak omluvu za ty donebevolající vulgarity a dokonce pak už i VÝHRUŽKY. Protože jsem ale pochopil, že jakákoliv omluva ze strany ownera by nebyla myšlena upřímně, ustoupil jsem z tohoto druhého požadavku a chtěl skutečně pouze onu objektivní citaci právního předpisu.
5. Od té doby je krok na autorovi, takže jakmile potvrdí dohodu, nemám nejmenší problém keš odarchivovat.
6. Je důležité, abyste si uvědomili - a to říkám celou dobu - že samotný listing je naprosto
v pořádku, proti němu jsem nikdy nic nenamítal. Zpochybnil jsem pouze úvodní pasáž, a to kvůli jasné snaze šokovat, poukázat na zločinnost minulého režimu a nenávistně útočit.
Vy tu pořád argumentujete tím, že jsem cenzor, nechci aby byla známa pravda o tom, co tu bylo minulých 40 let apod. Opravdu si myslíte, že jen ten text dokáže lidem poukázat na věci, co se tu děly? Není více vypovídající zbytek listingu, který NAPROSTO OBJEKTIVNĚ popisuje historické události?
7. Přesto, co jste tu - a především v minulém vlákně - semleli za nesmysly ohledně mé politické přišlušnosti, neznalosti historie (mimochodem, moje diplomová práce byla na téma politické perzekuce za minulého režimu - ŠOK

) apod., debatu ohledně toho, že se mi dle
pravidel (nikoliv dle mého politického přesvědčení) nezdá úvodní text příli vhodný, jsem měl za vyřešenou již PŘED PUBLIKACÍ. Pokud chtěl autor tehdy namítat mé jednání za hranicí kompetencí, měl tak učinit, debatě jsem se nebránil. A kdybychom nenašli společnou cestu, rozhodnul by GS. To se však nestalo.
Po sté a prvé proto opakuji, že k archivaci jsem přistoupil z důvodu porušení pravidel, jelikož do listingu byla vrácena část, která byla ještě před publikací po domluvě s autorem odstraněna (a teď se skutečně oprostěte od toho, zda jsem měl před publikací právo požadovat jeho odstranění či nikoliv). Je mi úplně jedno, o čem ta pasáž je, kdyby byla o tom, že mnoho Arabů je teroristy (a to je taky nezpochybnitelný fakt), žádal bych rovněž její odstranění. Tady totiž nejde o to, zda je ten text pravdivý, ale že má vyvolat nějakou negativní či pozitivní emoci.......tj. agitovat. A to je pravidly zakázáno.
V této souvislosti si musím trochu přisadit, pokud napíšu, že autor vrácení textu po publikaci, přesto že jej dobrovoně odstranil před publikací a jeho zachování se nedomáhal, odůvodnil tím, že účel světí prostředky. Že by to mělo souvislost s tím, že je předsedou nadace Milana Paumera, který se s Mašiny prostřílel za hranice?
8. Celou kauzu jsem okamžitě ještě před tím, než se tu na fóru rozhořel hon na čarodejnice, předal ke zhodnocení Groundspeaku. Ten po přeložení listingu a poté, co si nechal od třetích osob osvětlit situaci, zhodnotil, že jsem postupoval ještě mírně, pokud jsem autorovi dal čas na nápravu - jiní na mém místě by prý bez debaty keš zarchivovali a ještě navrhli ownera na ban.
CELÁ ÚVODNÍ PASÁŽ BYLA VYHODNOCENA JAKO JASNĚ PROTI PRAVIDLŮM! Jistě namítnete, že Američani nevědí o naší historii nic. Uvědomte si však, že to není podstatné! Toto je hra, u které pravidla psali Američané a dle těchto pravidel (s několika regionálními výjimkami) schvalují jejich pověřenci - revieweři. Takže já musím postupovat dle nich, ať se mi zdají sebehloupější a s tím nezměníte nic ani vy, ani já.
9. Takže závěrem - buďte tak hodní a přestaňte tu hloupě plkat (naivita, já vím

). Já nemám nic proti danému listingu, proti autorovi a proti skautům už vůbec ne

. Historii znám myslím lépe, než mnoho z vás a mé politické smýšlení opravdu není komunisticky zaměřené. Ale při schvalování se musím nade vše povznést a být objektivní. A jestliže mi pravidla říkají, že něco být nesmí, tak to tam nebude, i kdyby se celé gc.cz na hlavu postavilo.
10. Ayní vás nechám opět mě chytat za každé slovo, nenávistě anonymně útočit, překrucovat jakoukoliv mou větu apod. - však to znáte

. A mezitím, co tu budete kydat hnůj, já jdu opět poté, co jsem se vrátil ze svého civilního zaměstnání a poté, co jsem několik hodin maloval byt, ve svém zbývajícím volném čase vám pouštět krabičky

. Howgh.