Citace
Roman_Jaromer napsal/a:
Když tak čtu Sutechovo vyjádření - dost mě děsí, že za chvíli o zločincích budeme mluvit tak, že "vystřelili na člověka" ale nebudeme smět říct, že někoho zastřelili, protože to už bude agitace!
Na druhou stranu chápu, že ho naštvalo, pokud se s ownerem pohádali (chápu i toho, že se mu zdál požadavek na odstranění toho červeného textu jako nespravedlivý, protože mně připadá jako normální popis tehdejší doby).
Owner by se měl omluvit za své chování, ale na textu nevidím nic závadného, než trochu jinými slovy napsané to, co je v zákoně. Možná maličko nadneseně.
Pokud se agitací myslí agitace ve smyslu politického boje, jasně je tam označena epocha, které se to týká... Nevím proto, co by na tom mohlo GS vadit...
Ale ja to naprosto chapu. Prestoze jsem dost zasadni odpurce komunistu a mam k tomu svy dobry duvody, ten cervenej text v uvodu listingu me taky vadi. Ne kvuli obsahu, s tim se ztotoznuju. Ale vadi mi kvuli forme kterou je to prezentovane. Jde o to ze je to prave trochu jinymi slovy, nez v tom zakone a taky v jinym kontextu. V podstate ta kes tak jak je to formulovany je v prvni rade o tom cervenym zacatku a ne o zbytku listingu. Prave proto se zrejme autor zdanlive nesmyslne brani vymazani nebo aspon uhlazeni toho textu. Ten text je totiz pro nej to hlavni. Prave proto je toto politicka kes a presne proto nema byt v teto forme publikovana. Ze je jinak kes asi perfektni je sice hezky, ale irrelevantni. A ze je to cerveny tvrzeni pravda je taky irrelevantni. Pro ty kdo si mysli ze ne, tak vam muzu treba nastrikat sprejem na barak ze krast se nema. Jiste je to taky pravda se kterou se asi ztotoznite, ale asi ji na tom baraku nebudete chtit. Ze stejnyho duvodu ja a asi i DLR nechceme ten cervenej text v listingu.
Pritom je to vlastne naprosta blbost. Kdyby listing byl jen nepatrne uhlazenejsi, a to spis formou nez obsahem, odvedl by stejne dobrou, ne-li lepsi praci a pritom by byl publikovatelny. Ovsem toto zaslepeni fanaticti bojovnici za spravnou vec nejsou schopni pochopit a snahu okoli dostat veci do spolecensky prijatelne formy ktera by byla i v jejich zajmu vyhodnocuji jako spiknuti komunistu, martanu, nebo nekoho dalsiho dle okolnosti. Nekdo holt to spiknuti potrebuje a vyrobi si ho i tam kde neni.
Tedy za me DLR ma moji plnou podporu a na fanatiky, at uz komunisticky, nebo antikomunisticky, nebo jakykoliv jiny nejsem zvedavej. Zaroven jsem hodne citlivej na svobodu projevu, a svobodu cloveka vubec, v zadnym pripade nejsem zastancem nejaky cenzury. Ale cenzura je jedna vec a dodrzovani mantinelu hry je vec zcela jina. Obecne ve spolecnosti necht si ten cervenej odstavec vykrikuje kdo chce kde chce a budu posledni kdo by tomu branil. Ale v GC tohle nema co delat. U me toto je politicka kes a a jako takova nema existovat bez ohledu na jeji obsah.
Dal si myslim ze aby tu treti osoby zakladaly podobny natlakovy vlakna je dost nemistny. Toto je vec kterou si ma resit owner.