dr.vota: Tak jo, fajn, máš ho většího...

Pokus o diskusi na úrovni se vidím nesetkal s úspěchem. Zesměšňovat a urážet druhé umí kde kdo, hovořit rozumně je už složitější. Skutečně relevantní fakta z oboru zde jako vystudovaný chemik nenapíšeš, odkazy na důvěryhodné zdroje také ne, zajímalo by mne pro koho pracuješ, proč se tolik kroutíš a proč odpovídáš jen na to, co se Ti hodí... Ale co, to je jedno, myslící člověk si vepsaná data zpracuje dle svého, zde diskutovat skutečně nemá smysl...
kulhal: Je zajímavé jak se všechno zlehčuje a skutečně všemu důvěřuje. Nicméně že by se mělo jíst vše a s mírou je svatá pravda, cpát ale do sebe svinsta za plného vědomí už hraničí s hloupostí. Problém je ten, že většina lidí neví co jí a je jim to fuk. Dopřává si denně různé sajrajty a pak kromě toho také podle toho vypadá. A nic mi nedokáže potvrdit mé informace více než naše celosvětové prvenství v rakovině stustého střeva.
A tohle ještě jednou vyzdvihnu:
Citace
Závěr: Člověk má jíst všechno v rozumné míře, nepřežírat se, snažit se o stravu vyváženou, tedy na jednoho utopence jeden salát . Dávat přednost stravě čerstvé a lokální před průmyslovou a z daleka dováženou – protože dlouhé skladování a doprava jídlu nic dobrého nepřinese. To mimochodem znamená i méně Éček, protože jídlo z čerstvých a místních surovin nepotřebuje prodlužovat trvanlivost ani vylepšovat chuť či vzhled.
Malá perlička na závěr: Moje žena všechno to, co jsem tady napsal, dobře ví. Je velkým fanouškem PraKulu, potrpí si na kvalitní, dobré a zdravé jídlo. Přesto jednou za čas neodolá, a nějaký humus ála grónská pomazánka si koupí – myslím, že nejraději má aljašskou pomazánku . Prostě jí to chutná. A je to vlastně úplně jedno. Těch pár soust vylepšených různými aditivy jí nic neudělá – protože to jí jednou za čtvrt roku. Kdyby to bylo třikrát do týdne tak by to samozřejmě bylo horší – ale i tak by se na ní projevila spíš ta spousta majonézy než ta Éčka.
Tak tak podle toho také jezte, však to je jádro pudla.