Externí zdroj napájení
Publikováno 10 červen 2013 - 16:07
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 10 červen 2013 - 16:58
Publikováno 10 červen 2013 - 17:01
Publikováno 10 červen 2013 - 17:14
a čím bys to chtěl pohánět? (to není akumulátor)dygestor napsal/a:
Nemáte zkušeněnosti, jak by se dal využít Peltierův článek? Cena a hmotnost je je proti fotovoltaice zanedbatelná. Jen jako neelektrikář netuším, jak a jestli by se to dalo napojit ke spotřebiči nebo nabíječce.
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 10 červen 2013 - 17:51
Publikováno 10 červen 2013 - 17:52
Publikováno 10 červen 2013 - 19:57
Libor.29 napsal/a:
Energizer model: XP18000, vydrzi mi nabijet SGS3 cely tyden aniz bych hlidal kdy a kolik nabiju.
No spíše bych viděl něco tak do 1500,- zase tak často nejsem týden úplně bez elektřiny.
Publikováno 10 červen 2013 - 21:13
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 10 červen 2013 - 21:58
Publikováno 10 červen 2013 - 22:03
Ne že bych to potřeboval, ale jeden článek mám, z ledničky. Už několik let se chystám, že ho sešroubuju mezi dva chladičew a zkusím. Netuším, kolik voltů by to dalo. Ale určitě by se tepelný rozdíl dal udělat, chladný konec do vody a na druhém chladiči zapálit tuhý líh, nebo rozdělat ohýnek.dr.vota napsal/a:
a čím bys to chtěl pohánět? (to není akumulátor)dygestor napsal/a:
Nemáte zkušeněnosti, jak by se dal využít Peltierův článek? Cena a hmotnost je je proti fotovoltaice zanedbatelná. Jen jako neelektrikář netuším, jak a jestli by se to dalo napojit ke spotřebiči nebo nabíječce.
Publikováno 10 červen 2013 - 22:26
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 11 červen 2013 - 15:09
prazskychytrak napsal/a:
Libor.29 napsal/a:
Energizer model: XP18000, vydrzi mi nabijet SGS3 cely tyden aniz bych hlidal kdy a kolik nabiju.
No spíše bych viděl něco tak do 1500,- zase tak často nejsem týden úplně bez elektřiny.
- první dotaz zněl na něco, co vydrží týden bez elektřiny
- kvalita je vždy o něco dražší a vyplatí se. Mám již druhý telefon, brzy bude třetí a zdroj mám stále ten samý. Měl by vydržet 500 nabití.
Každý si pořídí co se mu líbí, navíc já ho koupil v akci za 50% )
Publikováno 11 červen 2013 - 16:10
mám to taky, kdysi jsem kupoval 3 kusy, jeden za 85,- kč ...Citecka napsal/a:
Říkám to furt dokola a tady to taky někde je - šachtička z Conrada na čtyři AA baterie, připájet tu správnou půlku USB kabelu (nebo čím napájíš telefon) - co je plus a minus si zjistíš z tý druhý půlky. Baterie seženeš všude, stejně je taháš do GPSky. Nabiju s tím mobil cca 2 a půlkrát.
Publikováno 11 červen 2013 - 16:12
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 11 červen 2013 - 16:15
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 .
Řešilo se tady spíše zdvojnásobení podsvícení displeje. Nutno si uvědomit, že u Oregonu se po připojení externího zdroje přes USB vstup přepíná zařízení do režimu autonavigace - tj. vysoké (prakticky dvojnásobné) podsvícení oproti standartu ze dvou tužkovek uvnitř. Aby se tedy dosáhla "slušná výdrž" v řádu dnů, je nutno zvláště u externího napájení (je jedno zda jde o LiPol, LiOn, či NiMh) zacházet s podsvícením dosti opatrně (jak již někdo napsal)...
EDIT: S napětím jsme na u horního okraje specifikace USB. Nutno ale použít články s obdobnou kapacitou, aby nedocházelo k podbití těch slabších. Je to nejlevnější řešení a i relativně účinné - žádné ztráty v měničích a další elektronice. Přirozeně na velký accupack z LiPolu v řádu mnoha ampérhodin to nemá, ale každá varianta má své klady a zápory.
Publikováno 11 červen 2013 - 17:09
Publikováno 11 červen 2013 - 17:13
honny napsal/a:
A tím fakt něco nabijete?
Měl jsem to pučený a - je to marný, je to marný, je to marný.
A měls přepnutý to tlačítko on-off?
Publikováno 11 červen 2013 - 18:29
Jasně, že jsem to hloupě napsal - nejde o dobíjení Oregona, ale o jeho napájení. Pokud není potřeba vyšší jas displeje, pak je opravdu nejjednodušší varianta točit tužkáče...Citecka napsal/a:
Jen pro úplnost: já tím dobíjím telefon, ne Oregona - to ani nejde. Při třínedělním výšlapu do hor je to jedinej způsob, jak mít telefon v pohotovosti pro případ nouze (chybějící fotohint, zlámaná noha a další triviality) a netahat sebou dobíječku a tvrdnout kvůli tomu na chatě.
U "malých" levných solárních dobíječek (1600-5000mAh) není běžně výkon solárního článku přes 0,7W (v optimálních podmínkách). Vzhledem k tomu, že výkon solárního článku jde docela brutálně dolů, pokud je slunce pod mrakem a není k němu v optimálním úhlu, troufám si vyvodit, že na 100% krmení jen z energie slunce to stačit určitě nebude.
Nabíječky nad 10Ah už mívají i 2W solární panely - tam už by se o živení Oregona (pokud nebudeš moc bláznit s podsvícením) dalo uvažovat. Největší jistota je ale pořád primární naplnění velké kapacity Li-pol akumulátoru pěkně z domu -to slunce jen protáhne dobu použití. Zajímavá je možná i kombinace - mám koupenou solární nabíječku a vyměním si v ní akumulátor za xnásobně větší. Ale ztratíš záruku a máš "elektromechanický" problém, protože do původního těla powerbanky se to už nevejde.
Solární batohy, které mohou mít mnohem větší plochu článku - to je jiná káva - tam bych se nebál. Jen by bylo dobré mít po cestě kromě slunce v duši i slunce v zádech...
Publikováno 11 červen 2013 - 18:46
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů