Přejít na obsah

Fotka

Rastrová mapa celé ČR

garmin firmware

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
496 odpovědí na toto téma

#281 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 8:16

DreamR napsal/a:...u me rychlost neni kdovi co ale subjektivne je na stejne urovni jako kdyz jsem naposledy pouzival 2.87 beta, na zadne operace nemusim nijak dlouho cekat a to mi staci

Vzhledem k tomu, ze verze 2.87 uz byla pokurvena a hodne pomala, tak to neni zadna vyhra.

Podlehl jsem,za FW 3.10 zkusil (i s tim resetem!). Nemel jsem to delat! Ano, je to urcite o poznani rychlejsi nez FW3.00. O tom zadna! Ale ze bych nemusel na nic cekat, to nemohu rict ani ve snu. Cekam i u mnohem rychlejsiho FW2.80.

Takze objektivni mereni a porovnani s FW2.80:

Boot: 22s vs. 14s (to by se jeste dalo snest!)
Rychlost GUI: reaguje okamzite, vyrazne zlepseni proti 3.00. Tady si taky nemohu stezovat.
Zoom mapy z 50m na 300m: 15s vs 7s
Pan mapy do strany: 16s vs 7s

Tramvajovy test s maximalni rychlopsti max 40km/h - nestiha nacitat dalsi mapove ctverce. Po vyndani pametovky s POI se to zlepsilo, ale i tak bylo videt, ze s tim ma furu prace, neprekreslena oblast byla siroka i treba 15mm, coz je u ctyrcentimetroveho displeje sakra hodne! Jenze u FW2.80 je neprekreslena oblast treba 5mm u vysokych rychlosti...a se vsemi POI!

Takze zaver - neco opravili, neco zlepsili, nicmene mapa je porad neunosne pomala, rychlost navic vyrazne ovlivnuji "custom POI". Jeden by rekl, ze to proste nestiha hardware... kdyby clovek nevedel, ze starsi FW s tim nemely problem. (jak clovek rychle zapomnel, ze i ty starsi FW se mu zdaly pomale, ze?)

Takze zpet...
  • 0

#282 nokiak

nokiak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 26 červenec 2013 - 8:33

Já to rikam porad. To jsou ty balíky POI.Já nejsem linej si tam vždycky dát jen to, co muzu potřebovat a jsem v poho. :)
  • 0

#283 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 8:43

Tak znova... i bez jakychkoliv POI je to pomalejsi nez FW2.80 i s tunou POI!
  • 0

#284 DreamR

DreamR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:19

Haluma: nejsem si jistej, jestli mame totozny hardware :-) mam v navigaci na pametovce vyse uvedene mapy a ve vnitrni pameti PQ s 1000 krabicema. Vcera behem jizdy vlakem jsem si cvicne zapnul navigaci a prekreslovani, s obcasnym zaskobrtnutim, stihalo i pri rychlosti kolem 140 km/h. Na nejaky stopky si nehraju ale v 99% pouzivam navigaci na kole a bez problemu. Ve zbyvajicim procentu lovim drive-in a navigace mi je v poho stiha zobrazovat i pri rychlostech kolem 100 km/h. Posledni fw nechvalim ale pro moje potreby mi rychlostne dostacuje, coz jsem o 2.90/3.00 rict nemohl. Zatim u nej urcite zustavam. Betu 2.87 jsem pouzivam jako prvni pouzitelny se senzorem Tempe ;-)
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe

#285 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:29

Tak testovano v centru Prahy, coz je trocku jina obtiznost, nez nekde v polich ve vlaku. Bez POI by to mimo Prahu asi taky bezelo uz bez problemu. To ale nemeni nic na tom, ze je to porad mnohem pomalejsi nez 2.80. Dalsi faktor je ten, ze ja to porad testuji na stejne mape Topo PRO 2012. Mozna je z nejakeho neznameho duvodu verze 2013 rychlejsi. (jenze cekam na finalni autorouting verzi a navic si teprve hraju s Typkama) Ale opet, to nic nemeni na tom, ze to proste pomalejsi je.
  • 0

#286 wmarek74

wmarek74

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:42

Vse zalezi od toho co tam mame. Skuste z touto mapou http://osm.thkukuk.d...pe-Bicycling.7z Mi osobne to hodne spomalilo prehled Waypointu.
  • 0

#287 DreamR

DreamR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:43

Ja se nehadam ale pouze sdeluji svoje zkusenosti;-) Je pravda, ze je pomalejsi ale postupem casu jaksi nic nenasvedcuje, ze by s tim Garmin neco delal :-( edit: pro poradek, navigace mi nestihala prekreslovat v tramvaji s Topo Pro 2012 a fw 3.00 prave v Praze, novejsi verzi jsem jeste nezkousel
  • 0

Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe

#288 gotak

gotak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 19:35

Ahoj, mám dotaz mimo, ale týká se Basecampu. Přijde mi zbytečné zakládat kvůli tomu téma, tak mi to prosím odpusťte. Mám prémiové členství a každý týden si generuji své Pocket Query. Když ho ale otevřu v Basecampu (nebo Mapsource), celá mapa je značně nepřehledná kvůli popiskům. V Mapsource je odstranit umím (značně nestabilní), ale v Basecampu jsem tuto možnost nanašel. Rád bych, aby byly vidět pouze symboly. Díky za všechny reakce!
  • 0

#289 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 20:41

Zkoušel jsem to, mně to jde pouze u každé jednotlivé keše, což je asi dost na hlavu, pokud jich tam budeš mít mraky. Když se v basecampu na mapě rozklikne keš, tak je vpravo zobrazení a jsou tam tři možnosti, tak jedna z nich je zobrazení symbolu bez textu nebo kódu keše. Jinou možnost jsem nenašel...
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#290 gotak

gotak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 7:34

Na to jsem přišel taky. Ale dělat to při 1 000 bodech bych nechtěl :-).
  • 0

#291 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 8:31

Prohnat Geotem, nebo necim jinym, co pak vygeneruje GPX tak, aby se tam ty popisky neukazovaly. Mne spiuse stve, ze si to nemuzu nijak nastavit u POI importovanych z GPSky.
  • 0

#292 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 10:15

Mám to, je to sice drobet zdlouhavé, ale určitě rychlejší, než to měnit po jednom... Postup: 1) Import PQ (nebo jakéhokoliv gpx souboru s keškami) do BaseCampu. 2) Export seznamu s keškami z BaseCampu do souboru GPX. 3) Otevřít exportovaný GPX soubor v Notepadu a nahradit výraz "SymbolAndName" za výraz "SymbolOnly", uložit si to. 4) Importovat upravený GPX soubor do BaseCampu. 5) Poslat mi bednu šampaňského :-)) Nestálo by za to to hodit třeba na geowiki? Určitě je víc lidí, co se s tím pere.
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#293 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 10:17

U těch POI by to taky mělo fungovat.
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#294 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 11:03

HaLuMa napsal/a:
Mne spiuse stve, ze si to nemuzu nijak nastavit u POI importovanych z GPSky.

Předpokládám, že tohle chodí na vyšší generaci GPS, než je GPSMap 60CSx, že ?

Já nevidím ani ty POI body :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#295 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 11:20

kolombo napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

My jsme tu řešili zobrazení keší a POI v BaseCampu. Co se týká zobrazení v GPSce, tak na to používám "GPX Garmin" v GG, tam si to myslím jde nastavit, co a jak zobrazit na mapě v GPSce. Mně stačilo to původní nastavení šablon.
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#296 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 12:50

bazilisek napsal/a:

kolombo napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

My jsme tu řešili zobrazení keší a POI v BaseCampu. Co se týká zobrazení v GPSce, tak na to používám "GPX Garmin" v GG, tam si to myslím jde nastavit, co a jak zobrazit na mapě v GPSce. Mně stačilo to původní nastavení šablon.

V GPSce to umím, taky koukám na BaseCamp. Jen se mi zdá, že nedokáže otevřít POI, co mám v GPSce a proto se ptám. HaLuMa má eTrex, pokud vím.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#297 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 14:58

Sorry, tak ono to opravdu s POI nejde. Zaměnil jsem to s waypointem s ikonkou POI, ty se mi tak zobrazují a jde tak s nima pracovat. POI se mi v seznamu bodů vůbec nezobrazí, ačkoli jsou fyzicky v mapě...
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#298 DreamR

DreamR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 15:17

Tak uz mam prvni problem s timto novym skvelym fw. Uz dvakrat se mi stalo, ze se navigace z niceho nic vypnula. To si takhle naviguji (mimo silnice) ke krabicce, tu najdu a nasledne v menu zvolim Nalezeno. Krabicku vratim na misto a koukam, navigace je vypnuta. Docela me to stve protoze mam na pozadi nastaveny zaznam trasy a timto se mi samozrejme prerusi. S beta verzi 2.87 se mi to nestavalo, ach jo.
  • 0

#299 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:07

kdyz mas POI v GPSce (jako GPI soubor), a mas tu GPku pripojenou k pocitaci, mely by se ti pri dostatecnem priblizeni ty POI body ukazat. Bohuzel, ukazuji se vzdy i s popiskem, a nepodarilo se mi to zatim nijak odnaucit. Zcela urcite to bude fungovat u tech GPSek, ktere se po pripojeni jevi jako vymenitelny disk. Takze jedna z fint je, ze si ty GPi soubory najraju na libovolny vymenitelny disk, a pak staci mit v pocitaci pichnutou flashku ci pametovou kartu, a POI body se ukazuji take. ;) Potud teorie. praxe je takova, ze sjem prisel na to, ze jsou GPi soubory, ktere GPSka umi ukazat, nicmene Basecamp nikoliv. Dokonce jsem i nasel, ze basecamp to GPi nacetl, ale pak provadi interni konverzi do jineho formatu, a pritom ta konverze spadne a nic se neukaze. Uz i vim, co tomuGPI souboru vadi, a tak uz u sebe zkousim upravenou verzi mych exportu pro POIloader tak, aby se v basecampu vsechno ukazovalo. Nic naplat, je to cesta, jak v pocitaci ukazat hromadu kesi na offline mape bez nutnosti internetu. proto mi to prijde zajimave... jen ty popisky to kazi.
  • 0

#300 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 149 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:18

Tak sem s tim problematickym mistem, at upravime pripadne i ostatni exporty.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, firmware

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama