Přejít na obsah

Fotka

Žijící archívované kešky II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1632 odpovědí na toto téma

#641 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 12:59

když člověk nenajde ani kousek původního logbooku, nemá smysl na místo dávat jinou schránku, prostě 19ka neexistuje a hotovo. Ani bych se v takovém případě nedivil, kdyby tam dal rw zámek, nebo by ji někdo zase odnesl.
  • 1

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#642 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 13:28

Vida - tohle je problém, kterej právě řešim. Jak daleko zacházet přii údržbě archiválie.

Mám u sebe už třičtvrtěl roku GCW8ZG, kterou jsem zachránila na poslední chvíli, když majitel pozemku začal kolem stavět plo,t a keš by se tak stala totálně nedostupnou. Jela jsem kolem ve chvíli, kdy u keše byl zabetonovanej sloupek, a role s pletivem už dorolovala k sousednímu sloupku. A dělníci šli akorát na svačinu :D. Hned nato celou lokalitu umyla povodeň a nesmělo se tam chodit. Teď už se tam delší dobu zas normálně chodí a jezdí (cyklostezka), ale..

Je to filmovka s původním logbookem. Owner těsně před mou záchrannou akcí filmovku vyměnil za novou, s novou nálepkou (jo, i o archiválie se stará, pokud ví, že lidi je loví), takže krabička stará není. Po povodni jsem mu chtěla kešku předat, ale napsal mi, že nestíhá, že bude vděčen, když s tím něco udělám sama. Keš by se docela dobře dala dát na geoobjekt cca 2m od původního umístění, ale filmovka je tam o fous moc široká a nevleze se. Petka by asi šla, ale bude to tím pádem už kapku jiná keš - jinak umístěná, jinak vypadající, jen logbook původní.

Pravověrní geoarcheologové, co byste dělali vy?

• 0

#643 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 15:02

Řekl bych, že je několik druhů archiválií:

1) uleženina - archiválie s původním logbookem před archivací (nejlepší varianta, když je ještě pořádně obalená bahnem je to třešnička na dortu)

2) nová uleženina - krabka s logbookem po archivaci ( ale má nějakou historii, často jsou u toho zajímavé důvody proč je v archivu a owner nebo někdo jiný se o ní i tak stará)

3) nový archiv - krabka se dostane do archivu a není v něm dlouho (je to archivní bodík, ale radost z něj extra není, zatím není cítit uleženinou)

4) nová - prostě krabička na místě původní, kterou tam někdo pohodil, takhle by se mohly provozovat všechny archivované kešky a není to archeocaching

Ta GCW8ZG by mohla být pro mnohé "nová", ale pro mě by byla "nová uleženina", díky nějakému zajímavému osudu.  Nebo tuhle jsem našel archiv...původní krabka (nanovka), nový logbook = pro mě nová uleženina díky původní oprýskané krabce. Pak jsem ale třeba přišel k úplně nové krabce s logbookem s pár zápisy, o nějakém zajímavém osudu jsem se z logů nic nedozvěděl = nová, archiv o ničem. A před pár dny jsem našel nově publikovanou keš, která šla hned do archivu, pádil jsem pro TTF, sice byla v archivu, ale tady potěší opravdu jen archivní bodík...ale za pár měsíců, kdy tam třeba přibydou jen dva logy, to už bude jiný příběh uleženiny.

Snad jsem trochu přiblížil svůj pohled :D

• 2

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
pepikov.cz

#644 Bedya

Bedya

Bedya

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 15:09

WTF?!

Teď nevím, jestli jsem blbec já nebo ten, o to předemnou obnovil...

• 0

Bookmarky:

T5 MSK T5 cache v Moravskoslezském kraji

PTW seznam cachí v obci Petřvald (u Karviné)

#645 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 15:11

Ten co to obnovil.

• 1

pepikov.cz

#646 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 12 březen 2014 - 15:19

Bedya: Ty jsi jen posel, proti reportu nic, i ten bod máš předpokládám v dobré víře.

Ale "obnovitel" je pako a jak správně předjímá prazskychytrak, přijdou zámky a akorát se tu budete zbytečně čertit a nadávat na reviewery...

když člověk nenajde ani kousek původního logbooku, nemá smysl na místo dávat jinou schránku, prostě 19ka neexistuje a hotovo. Ani bych se v takovém případě nedivil, kdyby tam dal rw zámek, nebo by ji někdo zase odnesl.

Odnést je podle mého mínění v nastalé situaci nejlepší řešení.

Ale to je jen moje plané internetovské teoretizování ;o)

• 1

#647 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 15:23

Přesně tak, ono to jednou přeroste, rw se naštvou a začnou zamykat ve velkém. Já bych klidně zavedl nějaké nepsané pravidlo, že se tyhle případy budou odnášet a hotovo :)

• 1

pepikov.cz

#648 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 062 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 17:02

další adept na seznam - http://coord.info/GC2MQAK

• 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#649 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 17:14

Já bych klidně zavedl nějaké nepsané pravidlo, že se tyhle případy budou odnášet a hotovo :)

Ja bych zavedl nepsane pravidlo ze se cizi kese nebudou "krast" a hotovo :D

Tento příspěvek byl upraven od Siko32: 12 březen 2014 - 17:15

• 1

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0

#650 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 18:32

Přesně tak, ono to jednou přeroste, rw se naštvou a začnou zamykat ve velkém. Já bych klidně zavedl nějaké nepsané pravidlo, že se tyhle případy budou odnášet a hotovo :)

Zavádět taková nepsaná pravidla je hooooooooooodně ošemetná věc. Vzpomeň si na ty samozvaný uklízeče, co likvidujou archiválie pod záminkou, že v momentě, kdy je keš v archivu, to přestává být keš a stává se odpadkem. Když se tohle rozmůže, máme po srandě. Tak bych to s tim uklízením cizích krabek radši nepřeháněla a zůstala bych při tom, že keš je vlastnictvím ownera a je jen na něm, jestli ji chce zlikvidovat nebo ponechat na místě.

• 7

#651 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 19:33

Zavádět taková nepsaná pravidla je hooooooooooodně ošemetná věc. Vzpomeň si na ty samozvaný uklízeče, co likvidujou archiválie pod záminkou, že v momentě, kdy je keš v archivu, to přestává být keš a stává se odpadkem. Když se tohle rozmůže, máme po srandě. Tak bych to s tim uklízením cizích krabek radši nepřeháněla a zůstala bych při tom, že keš je vlastnictvím ownera a je jen na něm, jestli ji chce zlikvidovat nebo ponechat na místě.

A je ten zvýrazněný text pravda nebo ne?

• 1

#652 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 19:35

Ne.

• 1

#653 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 9:46

Myslím, že zavádět nepsaná pravidla není dobrý nápad, zvlášť, když se zhusta nedodržují ani ta psaná.

Kromě toho si dovedu představit situaci, kdy "spravedlivě rozhořčený" archeokačer odnáší "hnusnou novou" krabičku, zatímco se revírník zabývá žádostí o odarchivaci téže.

• 4

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#654 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 9:55

ok, to je dobrá připomínka, kterou člověk těžko pozná. Ono to je stejně naštěstí jen tu a tam.

• 1

pepikov.cz

#655 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 10:23

A stejně - jste samá psaná a nepsaná pravidla, ale houbelec jste mi poradili, jestli mám tu zasloužilou muzeální keš (původní logbook) přendat do petky a vrátit na přibližně stejný místo na jiný geoobjekt, a nebo se na to vykašlat a umrtvit jí už docela, když jí nemůžu vrátit přesně tam a přesně v tý podobě, jako byla.

• 0

#656 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 11:08

Ja bych ji tam vratila. skoda kazde kese ktera padne vedle.

• 2

#657 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 13 březen 2014 - 11:09

A stejně - jste samá psaná a nepsaná pravidla, ale houbelec jste mi poradili, jestli mám tu zasloužilou muzeální keš (původní logbook) přendat do petky a vrátit na přibližně stejný místo na jiný geoobjekt, a nebo se na to vykašlat a umrtvit jí už docela, když jí nemůžu vrátit přesně tam a přesně v tý podobě, jako byla.

Jestli se nepovede s vytíženým ownerem domluvit odarchivace, tak jsem pro vytvoření nové keše ze starého materiálu, klidně na stejném místě, navrácení a obnovení archiválie mi přijde zbytečné a kontraproduktivní.

• 4

#658 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 11:28

Jestli se nepovede s vytíženým ownerem domluvit odarchivace, tak jsem pro vytvoření nové keše ze starého materiálu, klidně na stejném místě, navrácení a obnovení archiválie mi přijde zbytečné a kontraproduktivní.

Odarchivace nehrozí, owner to nemá v úmyslu, nicméně pečoval o ni i po archivaci. Navíc, mezitím je v kolizi, i když ta mladší kolizní keš je už delší dobu v otřesným stavu, neb owner přestal kešovat, ale má docela pěknej přínosnej listing. U téhle archiválie se jedná celkem o legendu, kterou se po dlouhý době povedlo doslova vykopat ze země, je z roku 2006. Obě keše se věnujou podobnýmu tématu. Třetí možnost je ponechat archiválii jak byla, ale posunout jí kus dál od původního umístění.

• 0

#659 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 11:38

Ta treti moznost mi prijde nejlepsi, das ten posun jako WN.

• -2

#660 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 13 březen 2014 - 11:54

Posunout a informovat, aneb Pro bod cokoliv! Nebylo by lepší a geocachingovému světu přínosnější materiálem z odnesené archiválie opravit tu funkční? Vykopaná, nevykopaná, zamáčkni slzu, jednou to přijít muselo.

Moc si s tím nezahrávejte, nebo na archeocaching vážně přivoláte pohromu v podobě zámků...

• 3

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama