Přejít na obsah

Fotka

Žijící archívované kešky II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1632 odpovědí na toto téma

#661 Smogeo

Smogeo

Pozorr, troll!

• Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 11:59

nechápu, proč by mě zamknutí listingu mělo vadit. Dokud je vidět listing a dokud je krabka na místě, tak se dá přece lovit dál.

?

• 3
> Body nesmrdí <
Nepřijímám notifikace.Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#662 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 12:01

Hele, pro bod si tu můžu zajít ke každýmu druhýmu okapu, o tohle fakt nejde. Nicméně za tu dobu, co mam tu babku doma, se mi už několik lidí tázalo, kdy jí vrátim, má jí 20 lidí ve watchlistu, je to tak trochu legenda, Mel-manovka, ke který starý mazáci vodili nováčky na čumendu.

• 3

#663 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 12:02

Pokud je keš archivovaná, zamknutá, může kdokoliv jiný vytvořit na jejím místě novou keš. Pletu se? V tom případě bych starou keš zrušil úplně, tudíž odnesl, protože se může stát, že někdo bude logovat do staré keše, někdo do nové a bude s tím zbytečný problém.

Na geowiky stojí: Archivace cache je operace, která označí cache za již nefunkční a dále hledačům nepřístupnou – jde tedy vlastně o zrušení existence dané cache. Takže v odnesení keše nevidím žádný problém.

• 0

#664 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 12:16

NO ona je ta historie snad jeste pikantnejsi. Hajtra zalozil kes jenze na ni nejak dlabal a snad sla i do archivu. Kdyz se blizilo 100 od otevreni  cisticky tak Mel-man zalozil kes novou. Po nejakem case se Hajtra probral a pozadal Mel-mana o posunuti, aby mohl kes odarchivovat. Oboji nastalo. Nasledne Mel-man usoudil, ze kdyz cisticka svoji kes ma, tak neni druha potreba (o jake to krasne casy) a tuto kes poslal do archivu. A to vse probehlo do konce roku 2007. A ted kacere rad 

• 6
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#665 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 12:57

Já si snad založim soukromý geocachingový muzeum a budu tam tu keš vystavovat nebo co :D!

• 4

#666 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 13:01

Osobne bych se priklanel k tomu, dat tu kes co nejblize puvodnim souradnicm a nechat ji jako archivku. Minimalne Mel-manovi kese si to urcite zaslouzej - listingy jsou vzdy super. Navic Mel-many v mnohem chapu

• 2
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#667 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 13:25

Pokud je keš archivovaná, zamknutá, může kdokoliv jiný vytvořit na jejím místě novou keš. Pletu se? V tom případě bych starou keš zrušil úplně, tudíž odnesl, protože se může stát, že někdo bude logovat do staré keše, někdo do nové a bude s tím zbytečný problém.

Na geowiky stojí: Archivace cache je operace, která označí cache za již nefunkční a dále hledačům nepřístupnou – jde tedy vlastně o zrušení existence dané cache. Takže v odnesení keše nevidím žádný problém.

To jsou dvě různý věci, ne každá archivovaná keš je zamknutá.

Definice z Geowiki je rovněž značně nepřesná. GShelpcenter používá tuto mnohem lepší definici: To archive a geocache is to remove the listing permanently from the website and from public searches. Nic víc a nic míň.

To znamená, že keš není vidět na mapě keší a nevyplivnou ti jí vyhledávače, nicméně přes odkaz (například z profilu těch, kdo už ji našli) se dá otevřít listing a samozřejmě je možno zcela v souladu s pravidly ji po nálezu zalogovat, pokud revírník ve výjimečných případech listing neuzamkne. Dokonce když ti owner smaže log z keše, kterou jsi po archivaci našel, s odůvodněním, že je archivovaná, tak revírník ti ho obnoví :D. To, zda je keš funkční či nikolivěk závisí především na ownerovi, totiž na tom, jestli keš ponechal na místě. V každém případě tedy pravidla archivovanou keš logovat umožňují, pokud ji opravdu najdeš a nemá začený listing.

• 1

#668 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 13:30

Já nepsal nic o tom, že se nesmí logovat archivovaná keš. Já napsal,  že bych klidně archivovanou a zamknutou keš odnesl, kdybych místo ní na tom samém místě chtěl založit keš novou.

btw: ono je tam mimochodem napsáno i tohle: Once your geocache has been archived, please be sure to remove the physical container from its hiding spot ASAP.

• 4

#669 Keres

Keres

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2014 - 16:28

A stejně - jste samá psaná a nepsaná pravidla, ale houbelec jste mi poradili, jestli mám tu zasloužilou muzeální keš (původní logbook) přendat do petky a vrátit na přibližně stejný místo na jiný geoobjekt, a nebo se na to vykašlat a umrtvit jí už docela, když jí nemůžu vrátit přesně tam a přesně v tý podobě, jako byla.

můj názor je: pokud ji neodnese osobně owner, tak ji vrátit na přibližně stejný místo a nechat ji žít jako archiválii

• 2

#670 Doldal

Doldal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2014 - 19:44

Hele, pro bod si tu můžu zajít ke každýmu druhýmu okapu, o tohle fakt nejde. Nicméně za tu dobu, co mam tu babku doma, se mi už několik lidí tázalo, kdy jí vrátim, má jí 20 lidí ve watchlistu, je to tak trochu legenda, Mel-manovka, ke který starý mazáci vodili nováčky na čumendu.

V tom případě bych se ji já osobně pokusil vrátit.

• 0

#671 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2014 - 20:09

Situace vyřešena, owner dneska keš převzal, takže ať se teďko stará on :D!

• 1

#672 Radek694

Radek694

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2014 - 8:14

Ahoj nemáte někdo prosím nějaký bookmark list na archivované keše :-) 

• 0

#673 neprox

neprox

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2014 - 8:54

Ahoj nemáte někdo prosím nějaký bookmark list na archivované keše :-) 

http://www.geocachin...28-8f3325f8ffd8

http://www.geocachin...4f-63903e0c6baa

• 2

#674 Radek694

Radek694

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2014 - 9:44

Díky :-) 

• 0

#675 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 16 březen 2014 - 12:14

GC2651T Kostel-Vrchní Orlice opět žije patřičným životem

• 1

#676 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 15:02

GC2EZNV

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#677 Dan Škareda

Dan Škareda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 16:34

Lze nějak archeokeše setřídit podle vzdálenosti od HC? Díval jsem se na bookmarky, ale tam se mi možnost třídění nenabízí...

• 0

#678 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 16:54

Mně to tam ukazuje šipčičku a vzdálenost v km.

• 0

RACCOON TEAM

#679 gintr13

gintr13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 20:46

Přidávám kešku z prostějova.Našel jsem ji náhou když jsem hledal misterku poslední log je z roku 2011.

GC1BXKH

Tento příspěvek byl upraven od gintr13: 25 březen 2014 - 20:55

• 1

#680 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 21:45

Přidávám kešku z prostějova.Našel jsem ji náhou když jsem hledal misterku poslední log je z roku 2011.

GC1BXKH

:D  GRATULUJI  :D

• 0

RACCOON TEAM

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama