Žijící archívované kešky II
Publikováno 12 červen 2013 - 23:27
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 13 červen 2013 - 7:52
Hmm pekne, ale kdo nema souradnice finalky, tak nema co lustit, neb obrazky na lusteni proste nejsou. Takze jedine BF.Trhac napsal/a:
GC1CQDP
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 13 červen 2013 - 7:56
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 13 červen 2013 - 8:22
Publikováno 13 červen 2013 - 10:28
Kreten8 napsal/a:
A nenašel by se někdo, kdo obrázky má a mohl je poskytnout?
Obrázky bych musel tězce dohledávat - nebo aspoň skript, který je dokáže generovat. Byly to kostky domina a ručně se mi to kreslit nechce. Nicméně, jako Owner mainteance je poznámka k jinému způsobu lovu, kde lze najít souřadnice kešky - ne však úplně zadarmo.
Publikováno 13 červen 2013 - 10:29
shaman3 napsal/a:
Já si myslím, že nálezce mohl také souřadnice finálky hodit do logu a udělat z toho alespoň archivní tradičku.
To snad ne, ne?
Publikováno 13 červen 2013 - 10:46
po korekci 10m západně mi to těch 600m od výchozích dalo, takže ten jiný způsob lovu je asi dost snadný, přeci jen bych dal přednost tomu, kdyby někdo, kdo to luštil a má obrázky u sebe uložený, je sem dal.frettie napsal/a:
ne však úplně zadarmo.
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 13 červen 2013 - 11:25
A proč ne? Vždyť už to je archiválie. Nebo ji snad budeš chtít obnovit?frettie napsal/a:
shaman3 napsal/a:
Já si myslím, že nálezce mohl také souřadnice finálky hodit do logu a udělat z toho alespoň archivní tradičku.
To snad ne, ne?
Publikováno 13 červen 2013 - 11:38
Publikováno 13 červen 2013 - 14:50
shaman3 napsal/a:
A proč ne? Vždyť už to je archiválie. Nebo ji snad budeš chtít obnovit?frettie napsal/a:
shaman3 napsal/a:
To snad ne, ne?
To ne, ale přijde mi to divný.
#351 Guest_Ištván_*
Publikováno 13 červen 2013 - 15:39
frettie napsal/a:
To ne, ale přijde mi to divný.
Mě taky; ono už obnovování a různé pomáhání archiváliím přežít je na pováženou. Američan udělá na místě s opuštěnou krabicí nový listing...
Jak to vidí pan Trhac?
Publikováno 13 červen 2013 - 15:43
Publikováno 13 červen 2013 - 16:43
No, a co na to Trhač? Vidím to asi tak, že najít krabičku, kde několik měsíců nebo dokonce roků nikdo nebyl, je pro mne a pro pár podobných úchyláků větší lábuž než najít nějakou současnou nudnou školní krabku v trubce od zábradlí. Moje pocity, když jsem v noci cestou z hospody hledal (a našel!) CrashCache jsou těžko popsatelné. A tím to u mne začalo. Podobný pocit nelze zažít u každé archeocache, někdy je to jen odpadek bez ceny nebo zbrklý archív uraženého ownera. Ovšem pak jsou tu lahůdky, jejichž hodnota jde nad současnou podobu českého geocachingu - vojenské lesy, zavřené štoly a politicky motivované uzavírky…Kmoda napsal/a:
Taky by mě zajímalo co to je za módu archivovat keš a pak ji držet při životě. To je novinka??? Nový typ keše? Archivní keš? To mi hlava nebere. Jednou ji archivuju,tak ji jdu zlikvidovat a listing by už nikdy neměl být k vidění...
RACCOON TEAM
Publikováno 13 červen 2013 - 17:42
Ten viditelny listing u archivnich kesi snad owner ani nemuze ovlivnit.Kmoda napsal/a:
Taky by mě zajímalo co to je za módu archivovat keš a pak ji držet při životě. To je novinka??? Nový typ keše? Archivní keš? To mi hlava nebere. Jednou ji archivuju,tak ji jdu zlikvidovat a listing by už nikdy neměl být k vidění...
Publikováno 13 červen 2013 - 21:11
Trhac napsal/a:
......... Podobný pocit nelze zažít u každé archeocache, někdy je to jen odpadek bez ceny nebo zbrklý archív uraženého ownera......
Chapu, kdyz je archivovana kes udrzovana, ale kolikpak si vyhodil tech odpadkovych kesi? Ma cenu nechavat odpad v prirode jen kvuli bodum? Kdyby bylo kesi par, tak to samozrejme tak nevadi, ale kesi pribyva velkym tempem a tudiz je plno i tech archivovanych, ktere owner neodnese. Rada z nich ma rozbitou krabicku a obsah kese je vsude okolo. Toto uz nema s kesingem nic spolecneho, to je proste geotrashing (trash=odpad).
Ve Statech jsou vsechny archivovane kese casem odneseny, kdyz ne ownerem, tak nekterym kacerem. Nikdo proti tomu neremca, protoze to je jedno z hlavnich pravidel geokesingu "archiv = odneseni krabicky" Se divim, ze s tim, jak se u nas zprisnuji pravidla, tak na toto se zapomina. Znovu opakuji, u udrzovanych kesi to tak moc nevadi.
Publikováno 13 červen 2013 - 21:24
Publikováno 13 červen 2013 - 22:17
RACCOON TEAM
Publikováno 13 červen 2013 - 22:20
Moc bych do toho neryl, nebo nám to holt zaříznou. A tím si ani nedologuješ keše při - například - dělení teamu nebo po zřízení vlastního dětského účtu. Myslím, že naše lesy a zejména ty příměstské jsou plné pneumatik, ledniček, sutě, pytlů s odpadky apod. Kvůli pár pikslám od svačiny se svět nezboří, jsou ukryté a terén nehyzdí, nic z nich nevytéká ani nezáří, nechytí se do nich liška ani holátko…k-lord napsal/a:
Chapu, kdyz je archivovana kes udrzovana, ale kolikpak si vyhodil tech odpadkovych kesi? Ma cenu nechavat odpad v prirode jen kvuli bodum? Kdyby bylo kesi par, tak to samozrejme tak nevadi, ale kesi pribyva velkym tempem a tudiz je plno i tech archivovanych, ktere owner neodnese. Rada z nich ma rozbitou krabicku a obsah kese je vsude okolo. Toto uz nema s kesingem nic spolecneho, to je proste geotrashing (trash=odpad).
Ve Statech jsou vsechny archivovane kese casem odneseny, kdyz ne ownerem, tak nekterym kacerem. Nikdo proti tomu neremca, protoze to je jedno z hlavnich pravidel geokesingu "archiv = odneseni krabicky" Se divim, ze s tim, jak se u nas zprisnuji pravidla, tak na toto se zapomina. Znovu opakuji, u udrzovanych kesi to tak moc nevadi.
RACCOON TEAM
Publikováno 13 červen 2013 - 22:42
shaman3 napsal/a:
No ono 90% nearchivovaných keší jsou odpadní mokré špinavé humus keše, některé archiválie jsou v lepším stavu, celkově na tom nejsou jistě hůře než ty nearchivní. Co se týče kvality, nezáleží na tom, jestli je keš v archivu nebo ne, ale jak je ukryta před nepřízní počasí s ohledem na místní povětrnostní podmínky. Když už chceš odnášet odpadní keše, tak začni s těmi nearchivními, těch je jistě více a příroda si zajisté více oddychne.
Prozdradíš nám ostatním, podle jakého vzorce jsi přišel sportovče na těch 90% ?
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů