Přejít na obsah

Fotka

Žijící archívované kešky II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1633 odpovědí na toto téma

#361 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2013 - 23:39

shaman3 napsal/a:
To není vzorec, to jsou více než dva roky praxe. B)

Ze 466 nalezených keší je tohle obdivuhodné vydedukovat. :D
  • 0

#362 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2013 - 23:46

A to si ještě myslim, že těch 10 zbývajících procent jsem trochu nadhodnotil.
  • 0

#363 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 1:34

shaman3 napsal/a:

Jistě. :D :D :D Hele, byl jsem fotit v jednom kostele. Byl strašně zanedbanej. Už do žádného jiného nepůjdu. Nechci se ušpinit.
  • 0

#364 frettie

frettie

Frettie

• Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 15:05

Kmoda napsal/a:
Taky by mě zajímalo co to je za módu archivovat keš a pak ji držet při životě. To je novinka??? Nový typ keše? Archivní keš? To mi hlava nebere. Jednou ji archivuju,tak ji jdu zlikvidovat a listing by už nikdy neměl být k vidění...

U mě to bylo tak, že padl hosting, nějak jsem pozapomněl obnovit obrázky pro luštění, neměl jsem je a byl jsem línej je dohledávat či znova generovat. Tak padla do archivu. A proč ji nenechat dožít.
  • 0
:)

#365 zdenys64

zdenys64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 16:17

tomy.22 napsal/a:

shaman3 napsal/a:

Jistě. :D :D :D Hele, byl jsem fotit v jednom kostele. Byl strašně zanedbanej. Už do žádného jiného nepůjdu. Nechci se ušpinit.

:D:D:DJá jsem ted šel asi k pěti keším blátem-sportovče ty patří taky do těch 90ti procent,co myslíš???:D:D:D
  • 0

#366 Kmoda

Kmoda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 17:29

shaman3 napsal/a:
No ono 90% nearchivovaných keší jsou odpadní mokré špinavé humus keše, některé archiválie jsou v lepším stavu, celkově na tom nejsou jistě hůře než ty nearchivní. Co se týče kvality, nezáleží na tom, jestli je keš v archivu nebo ne, ale jak je ukryta před nepřízní počasí s ohledem na místní povětrnostní podmínky. Když už chceš odnášet odpadní keše, tak začni s těmi nearchivními, těch je jistě více a příroda si zajisté více oddychne.

Jsem teda nepochopil k čemu ten archiv je. Jednou se keš archivuje,tak zlikvidovat krabku a konec. Protože jestli je v dobrém stavu jak říkáš,tak proč je archivovaná??? A naopak jak říkáš že některé nearchivované jsou hnusné,tak prostě upozornit ownera,pokud nereaguje,návrh na archiv a pryč s tím odpadem.
  • 0

#367 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 18:29

Kmoda napsal/a:
Protože jestli je v dobrém stavu jak říkáš,tak proč je archivovaná???

Třeba proto, že ji několik lidí po sobě nenašlo, owner to má daleko, už moc necachuje a než by se s ní obnovoval, tak ji zaarchivuje. No a potom ji někdo zase najde a na světě je živá archíválie.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#368 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 20:43

Nebo protože je přístup k ní oficiálně placený, což se komerčnímu GS nelíbí, neboť to není placeno jemu. :D Jako tahle archiválie, co jsem nalezl dnes: GCYQ46
  • 0

#369 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 21:16

našla jsem dost kešek, ke kterým se muselo přes vstupné, a nikomu to nevadilo např. v zoo se také musí platit a keší je tam spousta
  • 0

#370 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 21:28

No vidíš a tady jí kvůli tomu revívr zaarchivoval. :(
  • 0

#371 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 359 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2013 - 22:02

shaman3 napsal/a:
No vidíš a tady jí kvůli tomu revívr zaarchivoval. :(

On jí ale nearchivoval revívr, nauč se číst proč k ní byly výhrady. S keší v zoo to nemá co dělat ta je určená pro malý bod území. Takže opět mícháš jablka a hrušky.
  • 0

#372 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 0:28

Já nic nemíchám, to jen ty nechápeš, že komerční groundspeak si stanovil některá taková pravidla, která se samotným geocachingem nemají zas tak moc společného.
  • 0

#373 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 1:38

shaman3 napsal/a:
Já nic nemíchám, to jen ty nechápeš, že komerční groundspeak si stanovil některá taková pravidla, která se samotným geocachingem nemají zas tak moc společného.

:D :D :D Tohle opravdu nemá smysl komentovat. :D :D :D
  • 0

#374 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 6:59

Když už nemáš argumenty, tak už samozřejmě nemáš co komentovat, maximálně se ještě můžeš snížit k urážkám. B) Spousta kačerů nechápe jedno základní pravidlo: Groundspeak není geocaching. Hledat a nalézat se dají s GPS přístrojem i ty keše, které Groundspeak archivoval. Tu keš tam nedal Groundspeak, dala jí tam fyzická osoba. Kapišto?
  • 0

#375 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 10:18

Kmoda napsal/a:
Jsem teda nepochopil k čemu ten archiv je. Jednou se keš archivuje,tak zlikvidovat krabku a konec. Protože jestli je v dobrém stavu jak říkáš,tak proč je archivovaná??? A naopak jak říkáš že některé nearchivované jsou hnusné,tak prostě upozornit ownera,pokud nereaguje,návrh na archiv a pryč s tím odpadem.

No k tomu, aby nezavazely v mapě keše které tam nejsou a nebudou, nebo o které se autor odmítá dále starat ať už z nedostatku času, nebo že mu prostě ruplo v bedně. Správně by ji měl odstranit, pokud to neudělal je to archiválie a když ji najdeš tak není nejmenší důvod si ji nezalogovat. Akorát že na stav archivovaných si můžeš stěžovat pouze na nejbližší lampárně.
  • 0

#376 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 17:50

Dnes opět nalezena GC1ERNM. Asi si řeknete "No co, poslední nález byl už dávno po archivaci", jenže on tu keš někdo zvládnul zasypat zeminou :D. Takže dnes díky perfektnímu fotohintu ze stránek jednoho lbc kačera opět vyhrabáno :).
  • 0

#377 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 19:22

shaman3 napsal/a:
Když už nemáš argumenty, tak už samozřejmě nemáš co komentovat, maximálně se ještě můžeš snížit k urážkám. B)

Spousta kačerů nechápe jedno základní pravidlo: Groundspeak není geocaching. Hledat a nalézat se dají s GPS přístrojem i ty keše, které Groundspeak archivoval. Tu keš tam nedal Groundspeak, dala jí tam fyzická osoba. Kapišto?

Ty už nevíš kudy kam co? :D A tak začínáš používat tohle klíšé experte na mobily. Řekni mi jednu věc. Kdyby nebylo GS kam by sis ty keše sportovče zapisoval? Tuším, že opět zaperlíš a napíšeš nějaké "moudro", jak je u tebe zvykem. Ale já ti doporučím něco jiného. Je hezký počasí, tvé komerční kolo ti s velkou pravděpodobnostní nezmokne a tak místo "mouder" vyraž na keše a doufám, že k zápisu nepoužiješ stránku komerčního GS.

btw: k urážkám jsem se nikdy nesnížil a speciálně ty za to buď rád. :P
  • 0

#378 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 21:39

Jako se muslimové klaní k Mecce, tak ty se můžeš klanět směrem k sídlu Groundspeaku, tady v tom vlákně ale budeš stále OT. ;)
  • 0

#379 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2013 - 22:30

:D :D :D shamane, shamane,provokatér jsi docela obstojný, ale to prostě nestačí. A to že si moc chytrosti nepobral, zde ví dost lidí, ale proč to stále dáváš najevo? Smiř se prostě s tím, že ty pravidla téhle hry neurčuješ. ;)
  • 0

#380 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2013 - 7:03

Mno... :D Shaman3 sice provokatér je, o tom žádná, a evidentně si svoje provokování užívá, ale v jedné věci má pravdu. Groundspeak tuhle hru opravdu nevymyslel, nemá na ni patent, není jejím majitelem a netvoří ji. Jsou to především owneři keší, kteří hru tvoří pro ostatní hráče. Groundspeak se jenom v nějakém stadiu vývoje hry ujal organizování jejích internetových stránek, které, celkem logicky, od jistého rozšíření hry a počtu hráčů už nemůžou fungovat úplně zadarmo a spontánně. Placení prémiového členství beru jako příspěvek na provoz těchto stránek a práci vývojářů, kteří vyrábějí nástroje pro pohodlnější průběh "virtuálního aspektu" této hry. Kdo platí, má k těmto nástrojům přístup, kdo ne, musí si poradit jinak, to by ovšem nemělo znamenat, že je hráčem druhé kategorie. Svůj vklad do hry přináší zejména - podle svých možností a schopností - prostřednictvím keší, které založí. (šance pro tebe, kolego Šamane :D !) To, jak moc se GS snaží všechno organizovat, na kdečem vydělat, určovat úplně všechna pravidla bez znalosti místních poměrů (viz klasifikace keší s historickým námětem jako politických a jejich následné rušení), mi často taky připadá za hranou a domnívám se, že by měli dát kapku zpátečku.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama