Žijící archívované kešky II
Publikováno 24 srpen 2013 - 9:22
Publikováno 24 srpen 2013 - 11:06
Publikováno 24 srpen 2013 - 12:31
Publikováno 24 srpen 2013 - 14:23
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 24 srpen 2013 - 18:14
Smogeo napsal/a:
Vždyť to čtu v lozích. Zvlášť na keškách co byly geoodpadem už za života jsou ty pohnutky k lovení zjevné.
No odlovil jsem pár archívek od jednoho autora a všechny byly kupodivu v lepším stavu než velká část dnes funkčních keší. Určitě mi to kalendář nevylepšilo, všechny jsem lovil v jeden den. Tak nevím co bylo mou sobeckou pohnutkou. Jestli užít si lov, a proč to nepřiznat i ten bodík, kterej se ve statistikách sice ztratí, ale taky potěší, tak jsem sobec lovící pro své uspokojení a to platí pro všechny keše bez rozdílu.
Publikováno 24 srpen 2013 - 19:49
Měl jsem z toho velkou radost číst logy kačerů, jak se kdysi ke krabičce dostávali, protože se terén trochu změnil, dokonce i přístup k samotné hře. Kačer Atip se tam raduje že je to jeho první škatule nalezená BF, dnes je tento kačer znám řadou takových odlovů a dokonce se o ni zmiňuje i v jednom rozhovoru ( http://geokladno.cz/rozhovor-s-atip/ )
Je tohle snad odpad? Měl jsem něco takového podle pravidel vyhodit a spálit?
Publikováno 24 srpen 2013 - 21:15
Publikováno 24 srpen 2013 - 22:36
Smogeo napsal/a:
Je to podvůdek jak si nahnat body do kalendáře, když už normální kešky v okolí máte vylovené.
No nevím, já žádnou archiválii nikdy kvůli datu nehledal. Ale po pravdě řečeno, kvůli datu (či spíše suvenýru, tabulku 366 de facto nechávám volně plynout osudu) jsem vlastně lovil keší míň než prstů na rukou, tak to možná nejsem vhodný příklad.
To, že keš je archivovaná, neznamená, že třeba fyzicke nadále neexistuje. Pouze pozbyla "technické způsobilosti" být uváděna na výpisech a mapách GC.com a "právní ochrany" (vůči kolizím atp.). A dovolím si nesouhlasit s paušálním odsudkem nacházení archivovaných keší - nepřípustné psát si FI s datem po archivaci by bylo jen v případě, kdy owner výslovně ve zdůvodnění archivace uvede, že si další lovení oné keše nepřeje, pozdější logy neuznává atp. (a samozřejmě ideálně když sám zajistil fyzické odstranění keše). To by byla, obrazně řečeno, jízda na červenou a tudíž špatnost. U značné části keší, které jsou archivovány "úředně" pro neaktivitu ale taková doložka není, a proto nevidím na pokusech o jejich odlov nic špatného. Nejedná se o jízdu na červenou, ale o průjezd místem, které světelnými signály není upraveno.
A v každém případě, coby člověk, který některé položky loguje s odstupem týdnů, měsíců a někdy i let, podotýkám, že bych byl krajně rozezlen, kdyby mi někdo zamčením listingu mezitím archivované keše odpíral možnost zalogovat si či jinak okomentovat nález/návštěvu, které byly učiněny před datem archivace.
Publikováno 25 srpen 2013 - 9:07
Publikováno 25 srpen 2013 - 10:16
Publikováno 25 srpen 2013 - 12:28
#512 Guest_Ištván_*
Publikováno 25 srpen 2013 - 13:08
Já jsem takovejch krabek už vyčistil a nikomu to necpuSmogeo napsal/a:
(...) Jednu krabku jsem vyčistil, a tady soudruh Istvan mi za to ještě vynadá.
Takže to jsou důvody, proč se proti archeocachingu vyhraňuji.
Soudruh.
P.S.: Je potěšující že docházíš ke stejným závěrům co já
Publikováno 26 srpen 2013 - 8:51
Jak můžou někomu kazit hru, když tyhle kešky by už na svém místě být dávno neměly? Hraje se s aktivními a ne s těmi, co jsou v archivu, zřejmě hraješ zase jinou hru, což u tebe není nijak překvapující.shaman3 napsal/a:
Těmhletem odnašečům archivovaných kešek jde o jediné, kazit hru ostatním.
Ale je dobré na ně upozornit v tomto vlákně, až budou mít vlastní kešky, tak jim to třeba někdo někdy vrátí.
Zkus někomu takhle zlikvidovat záměrně kešku a najdou se lidi, kteří ti za to ruce zpřeráží. :@
Publikováno 29 srpen 2013 - 8:55
Publikováno 01 září 2013 - 16:53
GC37B89
Tak tohle mě hodně slušně řečeno "NAKRKLO!" Zrovna tohle není žádná ušmudlaná zaokapovka, terén plný komárů, mravenců a kdovíčeho, kde si kačer bodík opravdu zaslouží, hezký archivní logbook zaznamenávající odlovy, měl jsem z ní opravdu radost a já se ptám, proč je zablokovaná???:|
Publikováno 01 září 2013 - 20:23
Publikováno 01 září 2013 - 20:47
Publikováno 01 září 2013 - 20:55
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
6 uživatel(ů) prochází toto téma