Přejít na obsah

Fotka

Žijící archívované kešky II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1634 odpovědí na toto téma

#841 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2014 - 17:16

To on se Dorcadion přihlašuje skoro pořád, ale absolutně žádné reakce, až mi přijde, jestli se tam nepřihlašuje nějaký bot :P ...podobně neslavně málem skončila i tato jedna z nejstarších v Praze GCKHDT

jinak před pár dny mi psal o výmaz z bookmarku owner těchto keší

GC1XQCE

GC1XQD1

Na místě není původní keš, někdo tam zřejmě umístil cosi náhradního.

Dorcadion se nepřihlašuje na geocaching.com, ale na waymarking.com, kde je dosti aktivní. Jeho keší je ale opravdu škoda :(

• 0
Užívej života...

#842 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2014 - 18:45

To je to tam takhle propojené i přihlášením jo? :) Každopádně předpokládám, že email má jeden a z toho také nereaguje. Někdo by do něj měl na waymarkingu šťouchnout, ať si trochu zamete před prahem.

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#843 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 202 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 7:05

GC1XQCE

GC1XQD1

Zajímavé, u obou byl archivační log vymazán, takže člověk ani nevidí, kdy byla archivována a proč... 

• 0

#844 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 8:41

A kdo může archivační log vymazat? Pouze reviewer nebo i owner? Nebo jen ten, kdo ho postnul?

• 0

#845 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 9:01

To on se Dorcadion přihlašuje skoro pořád, ale absolutně žádné reakce, až mi přijde, jestli se tam nepřihlašuje nějaký bot :P ...podobně neslavně málem skončila i tato jedna z nejstarších v Praze GCKHDT

GC1XQCE

GC1XQD1

Tak ten Důl Jan Šverma GC1XQD1 evidentně žije, V pátek mě přišel od Nexus69 archive log na můj NM log, že je potřeba nový logbook.

Já to (nalezl) a logoval 12.8.2011. Podle mě si "amatérsky" odarchivovává keše, což mu systém ale nesežere ;)

• 0

#846 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 9:04

A kdo může archivační log vymazat? Pouze reviewer nebo i owner? Nebo jen ten, kdo ho postnul?

Owner, je to tvoje keš, tak si s ní můžeš "dělat, co chceš". Pouze když je archivovaná, tak je automaticky zamknutý listing pro pozdější úpravy, ale na logování a správu logů to nemá vliv. To by musel revírník zamknout úplně.

• 0

#847 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 9:40

Teď v tom mám trochu zmatek se přiznám. U toho dolu Jana Šverma jsou poslední logy v roce 2011, pak ale není žádný NM ani archiv log, je to tak, že všechny ty logy smazal? Moc jsem to předtím nestudoval, měl jsem za to, že se loguje do nějaké krabičky, kterou tam owner nedal, tak jsem je rovnou smazal z bookmarku.

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
pepikov.cz

#848 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 10:29

Owner, je to tvoje keš, tak si s ní můžeš "dělat, co chceš". Pouze když je archivovaná, tak je automaticky zamknutý listing pro pozdější úpravy, ale na logování a správu logů to nemá vliv. To by musel revírník zamknout úplně.

No ale zas tak horké to asi není ne? Asi existují nějaká pravidla a těžko bude moct owner mazat kačerovi FI jenom proto, že je to jeho keš, ne? Jestli tam kačeři logovali nález do náhradní krabice a do náhraního logbooku v dobré víře, že je to krabice a logbook původní, tak by jim neměl owner logy FI mazat. 

• 0

#849 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 11:38

p.ch. - jak to s krabkou je, netuším. Já mám FI z r. 2011 kdy normálně fungovala. Teď v pátek mě smazal můj starý NM log, FI samozřejmě nechal.

s3 - ty chceš zase trollovat, že ;)

• 0

#850 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 13:03

Teď už tam zase archiv log je a mám pocit, že na keši "Pozor" bylo několik logů v roce 2014...to vypadá, že promáznul všechny logy po archivu a nepřeje si, aby tam někdo chodil. Dost možná kvůli tomu, že tam někdo umístil náhradní krabici po archivu. No, za to má u mě palec nahoru a pryč s nimi tedy z bookmarku.

• 0

pepikov.cz

#851 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 16:49

To je to tam takhle propojené i přihlášením jo? :) Každopádně předpokládám, že email má jeden a z toho také nereaguje. Někdo by do něj měl na waymarkingu šťouchnout, ať si trochu zamete před prahem.

Napsal jsem mu, tak uvidíme :)

• 0
Užívej života...

#852 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 202 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 17:05

Teď už tam zase archiv log je a mám pocit, že na keši "Pozor" bylo několik logů v roce 2014...to vypadá, že promáznul všechny logy po archivu a nepřeje si, aby tam někdo chodil. Dost možná kvůli tomu, že tam někdo umístil náhradní krabici po archivu. No, za to má u mě palec nahoru a pryč s nimi tedy z bookmarku.

Jo, ještě poté, co si sem dnes dal odkaz jsem se na ně díval a určitě tam byl jeden log, dokonce i s fotografií, která docela souhlasila i s fotohintem... 

• 0

#853 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 19:59

GC45DPH GC4RN6C

• 0

#854 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2014 - 21:01

GC1XQCE

GC1XQD1

Taky mi psal, tož jsem mu vyhověl. On stejně maže logy, které se tam objevují!

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#855 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2014 - 0:24

Už je to asi do debaty nepodstatné, ale pro pořádek zodpovím Romanem vznesený dotaz (aneb alespoň se jednou nějaké ty notifikace v poště uložené hodí): Obě keše, POZOR! i Důl Jan Šverma, byly archivovány dne 29. srpna 2011 a původní text archivačních logů byl lakonicky stejný - "finish". 

A z Tobiasem čerstvě zaříznutých keší se zdá být dle logů obstojně žívá GC3V24Z (Kostel sv. Apolináře). 

• 0

#856 Keres

Keres

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2014 - 10:23

prazskychytrak napsal/a 14 Zář 2014 - 10:35:

GC1XQCE

GC1XQD1

Taky mi psal, tož jsem mu vyhověl. On stejně maže logy, které se tam objevují!

Podle mého názoru jako owner má právo smazat logy, ale měl by do Archive logu jasně napsat:

Kešku jsem odnesl, krabičku s logbookem přinesenou jiným kačerem neuznávám.

Lovci archiválií by pak měli smůlu. 

• 0

#857 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2014 - 10:28

prazskychytrak napsal/a 14 Zář 2014 - 10:35:

GC1XQCE

GC1XQD1

Podle mého názoru jako owner má právo smazat logy, ale měl by do Archive logu jasně napsat:

Kešku jsem odnesl, krabičku s logbookem přinesenou jiným kačerem neuznávám.

Lovci archiválií by pak měli smůlu. 

Podle mě pokud lovci jsou zapsaní v logbooku, nemá owner právo logy mazat, ať už krabka je původní nebo ne, to přece lovci nemůžou vědět, když na ní jdou. Jestli mu vadí sem tam nový log na archivované keši, tak není nic snazšího, než požádat revírníka o zamčení listingu pro logování, ne?

• 0

#858 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2014 - 10:34

Podle mě pokud lovci jsou zapsaní v logbooku, nemá owner právo logy mazat, ať už krabka je původní nebo ne, to přece lovci nemůžou vědět, když na ní jdou. Jestli mu vadí sem tam nový log na archivované keši, tak není nic snazšího, než požádat revírníka o zamčení listingu pro logování, ne?

Slovy revírníka: ...archeocaching provozuje každý s rizikem, že mu nebude na archivované keši uznaný log. A také, že se uznání takového logu nemůže nijak domáhat...

Nechte prosím tenhle případ ležet, bylo to jen echo pro další kačery, kteří se starají o bookmarky a třeba jim nenapsal.

• 3

pepikov.cz

#859 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2014 - 10:49

Jacka: nene, toto pravidlo plati jen u aktivnich. U archivovanych je to ciste na ownerovi. Zamceni listingu s tim nema co delat, to se vetsinou pouziva z jineho duvodu.
  • 0

#860 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2014 - 21:42

Jenze oni nejsou zapsani v logbooku kese. Logbook kese ma owner doma, zatimco oni jsou zapsani nekde uplne jinde. Ze to nemohli vedet je nesmysl, kdyz kes je davno v archivu. Log je neplatny, neni co resit. Nemaji na nej zadny narok, leda by owner byl takovy dobrak ze jim ho uzna, coz evidentne nechce. Mozna ma nejaky duvod proc nechce aby se tam chodilo.

• 6

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama