Přejít na obsah

Fotka

Žijící archívované kešky II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1632 odpovědí na toto téma

#881 Zahonkovi

Zahonkovi

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2014 - 8:38

No téhle škoda není,já jsem ji tam hledal třikrát a až počtvrté se zadařilo-dost těžko by se dalo vymyslet blbější umístění...

Já tam byl asi padesátkrát. Po každé tam nad ní kouřili nějací zaměstnanci z té budovy. Nakonec jsem to vzdal a až úplnou náhodou se tam ocitl v okamžiku, kdy navzdory rušné denní hodině tam nebyla ani noha. :) A mezi tím koukám - už je v archivu. :)

• 0

#882 Zahonkovi

Zahonkovi

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2014 - 12:33

A ještě jsem si vzpomněl, že kamarádka nadále vzorně pečuje o pěknou keš, kterou musela archivovat - tady: GC3F40A

• 0

#883 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2014 - 21:10

http://coord.info/GC25761

Asi tam někde je, nevím co se na místě děje, ale snad až tam skončí stavební ruch, bude lovitelná.

• 0

#884 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2014 - 6:13

Skrz tuhle to u me zacalo -- takze trosku srdcovka http://coord.info/GC12B3X

• 1
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#885 krytterka

krytterka

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2014 - 20:19

http://coord.info/GC25761

Asi tam někde je, nevím co se na místě děje, ale snad až tam skončí stavební ruch, bude lovitelná.

hardihood a Sibiran psali, že někdo odřezal žebřík, bez kterýho se tam nahoru moc dobře dostat nedá (krabičku mám odlovenou a myslím, že jiná cesta "do věže" té trafačky nebyla; budova se dokola obejít dala, ale krabička byla pořád na místě vyšším než terén). Kolem toho místa jsem už dlouho nejela, takže nevím o "stavebním ruchu", navíc je to takové zastrčené a hůře přístupné místo (cyklo-pěškobus), tak bych spíš řekla, že se někomu jenom líbil žebřík a stavba se tam nekoná.

• 0

#886 besinka

besinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2014 - 19:08

GC1MR7R

Bylo mi líto času stráveného nad luštěním ..... zkusila jsem tam tedy zajít ..... radost veliká, keška na místě zatím i přes archiv zůstala ;-)

Tento příspěvek byl upraven od besinka: 27 říjen 2014 - 15:45

• 0

#887 Smogeo

Smogeo

Pozorr, troll!

• Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2014 - 21:08

Byla prověřena existence GC1NNXD a možnost překlenout nedostatek bonusových čísel s výsledkem naprosto pozitivním :) Doporučuju zařadit do bookmarku.

Tento příspěvek byl upraven od Smogeo: 26 říjen 2014 - 21:15

• 0
> Body nesmrdí <
Nepřijímám notifikace.Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#888 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 198 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2014 - 21:45

Dnes jsem byl zde: GC2185K.

Keš je stále na místě i přes archivaci autorem. Logbook trochu trhací kalendář a na krabičce chybí packa, která uzavírá krabičku.

• 0

#889 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 13:08

Čerstvá novinka: GC2BZX6

Odborné publikum bych poprosil o názor, zda je to regulérní archiválie. Díky

Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 27 říjen 2014 - 13:09

• 2

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#890 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 13:20

Klasické archeo to určitě není, u takových bych byl pro je zase odnést :)
  • 4

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#891 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 13:23

Čerstvá novinka: GC2BZX6

Odborné publikum bych poprosil o názor, zda je to regulérní archiválie. Díky

Nejsem odborné publikum, ale občas jsem někomu taky doplnil krabičku. Odvážím se názoru, že pokud se tak stane před archívací, chápal bych to jako regulérní archiválii. Pokud s vědomím toho, že si tak koupím bodík na archívované kešce, tak samozřejmě nikoli. To bychom mohli tímto způsobem revitalizovat kdeco…

Tento příspěvek byl upraven od Trhac: 27 říjen 2014 - 19:27

• 4

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#892 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 19:22

Já moc nechápu, když je z logů jasný, že na místě je nová dobrá krabička, tak proč se to vůbec archivuje. Čekala bych, že ownerka pěkně poděkuje a krabku spustí.

• 1

#893 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 19:27

Děkuji za názory.

Vidím to v podstatě stejně.

Náhradní krabičku jsem umístil ve snaze zachránit tu keš před archivací. A jelikož jsem ji umístil před archivací a byla pak i logována, tak by asi nebylo úplně špatně ji tam ponechat.

Nicméně původní záměr zachránit tu keš se nezdařil.  A jelikož takováto krabka archeokačera nepotěší a ostatní ji stejně minou, tak ji v nejbližší době odnesu.

• 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#894 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 19:30

2Jacka: Ownerka už zřejmě hru dávno nehraje. Bohužel se ale nachomýtla a keš disablovala. A od té doby už nereaguje a tak byl archiv jen otázkou času.

• 1

#895 Libor.29

Libor.29

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 19:50

Zachraňovat cache by se melo pouze po domluvě s ownerem, připadne rewieverem, jinak to většinou konci přesne takto. To samé, měnit zahnivajici logbooky v archiváliích je sice ušlechtile, ale přiznejme si, že v tu chvíli jde jen o ten bod. Pokud není funkční originální krabička a logbook, tak je to nasilne oživování mrtvol.
  • 1

#896 JirkaRybka

JirkaRybka

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 20:11

Tak koukám že podobný osud potkal i tuhle: GCRGFH Škoda, je to fakt zajímavé místo a nedávno jsem tam našel krabku ve vynikajícím stavu.

• 0

#897 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 20:27

Libor.29: pokud obnovíš keš neaktivního ownera, tak je potřeba se o ni starat, no. Nikdo jiný to neudělá. Podle pravidel tenhle postup asi není, lepší by byla adopce.
  • 1

#898 Smogeo

Smogeo

Pozorr, troll!

• Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 22:11

Zachraňovat cache by se melo pouze po domluvě s ownerem, připadne rewieverem, jinak to většinou konci přesne takto. To samé, měnit zahnivajici logbooky v archiváliích je sice ušlechtile, ale přiznejme si, že v tu chvíli jde jen o ten bod. Pokud není funkční originální krabička a logbook, tak je to nasilne oživování mrtvol.

Tak právě ten logbook bývá u zombic typicky nefunkční. Dle častého scénáře vzniku zombice je na počátku neaktivní owner, následně plný či mokrý logbook, pak nějakou dobu stížnosti lovců, potom archivace reviewrem a pak opuštěná keška v které zůstane ten humus jenž byl důvodem zrušení.

IMHO, pravá zombice má mít origo logbook, to jako souhlas, bez toho mi připadá jak mauzoleum bez Lenina, jenže to by do ní kromě pár úchylných nekrofilů nesměli dělat i obyčejní bodohoniči. Aby se předešlo totálnímu zneužívání, tak se musí zneuctít novým papírem. Pakliže ho starý nemá nakazit vlhkostí a plísní, či je potřeba prostě jen uvolnit místo, tak musí pryč. Otázka "kam s ním", zůstala nedořešená. Já navrhoval do muzea logbooků, to ale žádný není.

• 2
> Body nesmrdí <
Nepřijímám notifikace.Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#899 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 22:24

… pravá zombice má mít origo logbook, to jako souhlas, bez toho mi připadá jak mauzoleum bez Lenina…

:D to je citát roku  :D

• 4

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#900 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 23:01

Z archivovaný krabičky s prasklým dnem jsem většinu logbooků vyndal. Kdyby ji někdo někdy vyhodil, tak se dochovají. Napsal jsem o tom WN.
Ani nevím, jestli tam ještě je.

http://coord.info/GCKFE2

Edit: Myslel jsem, že logbook je na keši to nejcennější. Nebo jestli má odejít ze světa společně s krabičkou...

Pokud "zůstane opuštěná krabička a v ní ten humus, co zrušení způsobil", tak je to odpad v přírodě. Ale každý máme jiný názor.

Ale když je zrušená keška v trochu slušným stavu a za dvacet let ji někdo najde a řekne si: aha, tady fungovala keška a ještě tu je, tak to by se mi líbilo, no.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 27 říjen 2014 - 23:54

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama