Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2.7.1

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
246 odpovědí na toto téma

#101 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 9:33

mpik napsal/a:
Tak už mi to taky začalo havarovat. Ale je to v situaci, která nemá smysl. V případě, že chci (v dávce Combine) nechat prvních X bodů v seznamu, a přitom v seznamu žádné body nejsou.

To je znama chyba Combine (ale nejen jeho). Je to zpusobeno tim, ze pri ukladani seznamu, pokud je prazdny, se nevytvori zadny soubor - ocekaval bych, ze se vytvori soubor a bude prazdny. Nasledujici prace se souborem pak zhavaruje. Je tedy treba testovat existenci soubru pred praci s nim. Bohuzel na to zapominam a pak to vede k havarovani pluginu. Myslel jsem si, ze jsem to opravil uz vsude, zjevne ne. Opravim to.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#102 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 9:37

Shaman3: on to ti nezakazuje, ale doporucuje. A moc bych neprudil, protoze ja na jeho miste bych tam dodelal funkci, ze kdyz nekdo zada konkretni ncik, tak by mu to zformatovalo disk. :)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#103 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 9:37

shaman3 napsal/a:
A já si myslím, že mi to zakázat nemůžeš, bylo by to proti Free licenci.

Jak myslis.

Ja prosim kazdeho, aby tu prestal resit Shamanovy problemy, at si pomuze sam!

A tobe, Shamane, bych vzkazal - poustis si na svem pocitaci muj program, ktery muze udelat naprosto cokoliv. Za takove situace neni moudre se me snazit nasrat. B)
  • 0

#104 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 9:54

HaLuMa napsal/a:

A tobe, Shamane, bych vzkazal - poustis si na svem pocitaci muj program, ktery muze udelat naprosto cokoliv. Za takove situace neni moudre se me snazit nasrat. B)

Shamane, ber tu hrozbu vážně. Já vím, co Haluma a spol říká. Taky jsem jeden čas měl speciální verzi programu B)
  • 0

#105 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 15:05

Já mám pro strach uděláno, stejně na Geogetu používám jiný NICK, abych u GS neohrozil svůj NICK případným nadměrným používání GeoJáry. A nemyslím si, že by bylo zrovna etické diskriminovat jednoho konkrétního uživatele kvůli nějakým osobním antipatiím, Free licence je prostě Free licence a ten SW může užívat kdokoliv, i tvůj úhlavní nepřítel, s tím se musíš smířit, nemáš na to žádný vliv. Stejně tak je toto fórum volně přístupné a moderátor tu nemůže ostatním zakazovat, aby jednomu uživatelovi radili. Je to dobrovolné rozhodnutí každého uživatele, jestli radit bude nebo nebude, ale moderátor jim to nakazovat nemůže. I jen takovéto vybízení ostatních uživatelů, aby jednomu uživatelovi neradili, je ze strany moderátora krajně neetické a moderátor by měl potom ze samé ostudy rezignovat na svoji funkci. :@
  • 0

#106 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 16:15

shaman3 napsal/a:
Já mám pro strach uděláno, stejně na Geogetu používám jiný NICK, abych u GS neohrozil svůj NICK případným nadměrným používání GeoJáry. A nemyslím si, že by bylo zrovna etické diskriminovat jednoho konkrétního uživatele kvůli nějakým osobním antipatiím, Free licence je prostě Free licence a ten SW může užívat kdokoliv, i tvůj úhlavní nepřítel, s tím se musíš smířit, nemáš na to žádný vliv. Stejně tak je toto fórum volně přístupné a moderátor tu nemůže ostatním zakazovat, aby jednomu uživatelovi radili. Je to dobrovolné rozhodnutí každého uživatele, jestli radit bude nebo nebude, ale moderátor jim to nakazovat nemůže. I jen takovéto vybízení ostatních uživatelů, aby jednomu uživatelovi neradili, je ze strany moderátora krajně neetické a moderátor by měl potom ze samé ostudy rezignovat na svoji funkci. :@

Jo zrovna ty tady něco vykládej o etice. A malej OT v nejbližší dob ě se chystám na kontrolu své keše na které jseš zalogovanej, takže pokud nenajdu v logbooku tvůj nick počítej se smazáním logu.
  • 0

#107 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 17:02

No, rad bych to zase nakolejil zpet a prestal tu resit Shamana a jeho postoje, ktere jsou presne duvodem toho, proc mu odmitam zdarma poskytovat jakoukoliv technickou podporu.
  • 0

#108 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 17:09

Samane, vzhledem k tomu, ze v cele historii aplikace jsi jediny, kdo ma tento problem, hledal bych chybu u tebe. Ze jsi prihlaseny jako administrator neznamena, ze muzes na svem pozitaci delat vsechno. Toto pravo je vyhrazeno uzivateli SYSTEM, na ktereho se ovsem prihlasit nejde. Podle toho, co tu popisujes, se domnivam, ze mas k prislusnemu adresari a prislusnemu klici v registrech nastavena prava, ktera neumoznuji prislusne zasahy. (Jak k tomu doslo, to ti nikdo z nas nerekne.) Pristupova prava k obojimu si muzes zkontrolovat a nastavovat samostatne. V nouzi bych ti poradil (pochopitelne bez zaruky na uspech) vymazat cely adresar a zkontrolovat nastaveni prav nadrizeneho adresare. Rovnez bych vymazal cely prislusny klic v registrech, vcetne vsech hodnot, a zkontroloval, zda je mozne to menit. Pak bych udella novou cistou instalaci GG a nakopiroval datovy adresar ze zalohy (az po spusteni nainstalovaneho GG).
  • 0

GeoGet:

#109 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 20:00

gord: Díky za rady. Po odinstalaci programu Geoget jsem celou složku Geoget smazal, takže nezůstal ani datový adresář, po instalaci a spuštění se vytvořil nový, takhle to dělám vždy, já nemám žádné zálohy, nepotřebuji je, ten program Geoget se při instalaci neptá na žádná uživatelská práva, jenom na cestu ke složce "Geoget", místo "Program files" ho dávám do složky "Programy", tam mám ale i nějaké jiné programy, které ten problém s aktualizací nemají. V posledních dvou letech jsem ten Geoget musel znovu instalovat mockrát, protože po aktualizaci většinou něco nefunguje, asi kvůli těm klíčům v registru, které se při aktualizaci nedokáží přepsat. Já sám si na ruční editaci systémového registru netroufám. Adresář "Programy" byl vytvořen normálně TotalCommanderem, mám v něm i jiné programy, které nechci mít v adresáři "Program files", s ostatními programy takové problémy nejsou, jako s tím Geogetem. Je samozřejmě možné, že to je problém jen mého PC, když to nikomu jinému nedělá, to byl i jeden z důvodů mého dotazu, zjistit, jestli ten problém mám jen já sám. Podezírám firewall a antivir, takže to příště zkusím aktualizovat až po vypnutí firewallu a antiviru. Díky všem za rady a ochotu pomoci.
  • 0

#110 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 20:04

shaman: Já dělám s GG psí kusy a tohle se mě nikdy nestalo. A jen tak mimochodem, ten průvodce aktualizací asi není kód HaLuMy ale nějaké třetí strany (například Inno Setup) a ten jsi určitě použil i jindy u tuny jiných "bezproblémových" programů. Takže pravděpodobně pláčeš na špatným hrobě. A když ti program nejde, co tě nutí ho používat? Můžeš zkusit alternativu, ne tady ječet na HaLuMu, že mu něco (co ani není jeho kód) jede špatně!
BTW: Moderátor ti nemůže nakázat, komu můžeš radit nebo ne, ale jeho slovo je svaté - může ti snadno domluvit třebas ban v této svobodné diskuzi ;)
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#111 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 20:12

Trochu mi unika duvod, proc GG pouzivas, kdyz nepotrebujes zalohu datoveho adresare. GG se nemuze ptat pri instalaci na prava. Ale nejakym zasahem jsi mohl ty, nekdo jiny nebo nejaka aplikace upravit prava ardesare. Nemyslim si, ze by to bylo FW nebo antivirem. Ja rovnez nemam program v Program Files a podobne problemy jsem nikdy nemel. Prava pro klic v registrech jsou na tom podobne. Uz jsem videl treba po navratu do bodu obnoveni totalne zrusena pristupova prava k mnoha klicum a naprava nebyla nic jednoducheho. Umim si predstavit i jine mechanismy. Po radnem odinstalovani GG bych zkusil v registru vyhledat vsechny hodnoty, ktere obsahuji GeoGet a smazal bych vsechny takove a jim pridruzene hodnoty nebo klice. V kazdem pripade datovy a instalacni adresar s polu nemaji nic spolecneho.
  • 0

GeoGet:

#112 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 20:57

snad bych jeste dodal, ze kdyz v instalatoru odskrtnes asociaci s *.GIP soubory tak vyresis jediny geogeti zapis do registu.
  • 0

#113 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 22:13

Do registru ještě zapisuje tuším plugin pro GeoKuk... Co se týče dobré odinstalace, hodí se například Revo Uninstaller.. Hledá i registry a bludný složky
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#114 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 22:33

Valicek1 napsal/a:
shaman: Já dělám s GG psí kusy a tohle se mě nikdy nestalo. A jen tak mimochodem, ten průvodce aktualizací asi není kód HaLuMy ale nějaké třetí strany (například Inno Setup) a ten jsi určitě použil i jindy u tuny jiných "bezproblémových" programů. Takže pravděpodobně pláčeš na špatným hrobě. A když ti program nejde, co tě nutí ho používat? Můžeš zkusit alternativu, ne tady ječet na HaLuMu, že mu něco (co ani není jeho kód) jede špatně!
BTW: Moderátor ti nemůže nakázat, komu můžeš radit nebo ne, ale jeho slovo je svaté - může ti snadno domluvit třebas ban v této svobodné diskuzi ;)

Já tu přece na Halumu neječím, můj dotaz byl směřován na všechny uživatele a ne jen přímo na autora. Odpovědět mohl kdokoliv.
  • 0

#115 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2012 - 22:38

gord napsal/a:
Trochu mi unika duvod, proc GG pouzivas, kdyz nepotrebujes zalohu datoveho adresare.

Jen ke stažení databáze keší přes Geojáru v okruhu asi 40 km kolem mě. Dělám to tak jednou měsíčně a jen když je hezky (tedy v zimě ne). Tu databázi jen přenesu na paměťovou kartu mobilu a naimportuji ji do Locusu. Nepotřebuji ji nijak zálohovat, můžu v případě potřeby stáhnout přes Geojáru novou databázi. V zimě kešky nehledám, nedá se jezdit na kole. K ničemu jinému ten Geoget nepoužívám, ani nevím, k čemu jinému by byl vhodný.
  • 0

#116 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2012 - 7:18

Tak to chapu jeste min. Proc pouzivas GJ, abys natahale kese do locusu? Neni jednodussi si stahnout kese primo do nej, kdyz vis, kam chces jet? Ale to je trochu mimo tema.
  • 0

GeoGet:

#117 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2012 - 9:10

Jak stáhnout keše přes Locus? Copak to jde, když nejsem PM a nemám koupenou verzi Locus Pro? Zdarma to jde snad stáhnout jen přes Geojáru ne? A Geojára funguje pouze v Geogetu ne?
  • 0

#118 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2012 - 10:18

shaman3 napsal/a:
A Geojára funguje pouze v Geogetu ne?

geojara toho umi tisickrat vic pres prikazovy radek, ta klikaci nadstavba pro geoget jen usnadnuje casto pouzivane funkce. nicmene neni problem si napsat jeden BAT soubor, kterym si potahas okruh 40km do GPX, ktery locus urcite taky sezere, pak muzes geoget odinstalovat a my budeme mit klidny spani :P
  • 0

#119 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2012 - 10:25

shaman3 napsal/a:
Jak stáhnout keše přes Locus? Copak to jde, když nejsem PM a nemám koupenou verzi Locus Pro? Zdarma to jde snad stáhnout jen přes Geojáru ne? A Geojára funguje pouze v Geogetu ne?

No a zkusils addon Geocaching4Locus ???? I kdyz nesem si jist jak to bude v poslednich verzich kde je prihlaseni pres LIVE
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#120 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2012 - 14:19

Přes Live nemam šanci, když jsem BM, ne? To mi stáhne maximálně pár keší a ne všechny v okruhu 40 km. S příkazovým řádkem se nekamarádím.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama