Za ten listing bych ho zabil, Kdo tohle má v terénu načítat? Na horách 3G nebývá a nedej bože, aby si byl na roamingu.
A druhá. Je to o tom místě nebo o výtvarněgrafomanské úchylce ownera? Občas mě to připadá, že tady máme czechocaching, kdy někteří mají potřebu exhibovat super provedením a listingy, až je z toho inflační nuda
Ahoj,
jsem autor, takže než mne zabiješ (s čímž nemám problém), řeknu ti k tomu svůj pohled: jde o tradičku, tudíž v terénu nepotřebuješ nic více než souřadnice, nemusíš žádný listing načítat a osobně nemám problém s tím, když budeš listing plně ignorovat. Tj. má keš ti dává prostor zažít překvapení a užít si místo, aniž bys o něm cokoliv věděl či o něm dozvěděl.
Listingy připravuji tak, aby nabídly o místě maximum informací a dokázaly návštěvníkovi zprostředkovat historii či popsat viděné, resp. vzbudily od dané místo zájem. Ostrý je velmi zajímavá hora, která vytváří nezaměnitelnou kulisu půlce Plzeňského kraje. Má výjimečné postavení mezi šumavskými vrcholy pro svůj tvar, výhled, bohatou historii, kulturní stopu i geologickou stavbu. V případě Ostrého je toho tolik, že je prostě výsledný text delší. Mohl bych vynechat zmínku o kapli, hradu, Vlčím sedle, technickém řešení chaty, Hansovi, granátech, terase restaurace přes dva státy a orkánu, ale měl bych pocit, že o ten jeden střípek mozaiku ochuzuji. Mohl bych napsat, že je odtud vidět Šumava, Český les, do vnitrozemí a Alpy, ale jelikož nesnáším, když se na vyhlídce lidé dohadují, jaké kopce na výhledu jsou vlastně jaké, tak raději popíšu každý zajímavý vrchol, který je vidět. Listing Ostrého je i na mé poměry výjimečný rozsahem, ale to prostě odpovídá výjimečnosti dané hory. Překlad do němčiny jsem kvůli rozsahu rovnou odpískal, byť by to bylo na místě.
Ale neřeš délku listingu a pokud je tento kout Šumavy v tvém dosahu, vydej se na výlet, vždyť hřeben Královského hvozdu je krásný a hřebenovka je úplně super procházka.
zdraví Adam