Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter
Publikováno 23 leden 2013 - 8:11
Publikováno 23 leden 2013 - 8:56
Publikováno 23 leden 2013 - 14:44
jarlok napsal/a:
Tak po chvili laborovani a zkouseni musim uznat, ze to je proste PARADA :D:D
Díky
rsc_cz napsal/a:
Díky za tu radu s gskz, další verzi tak připravím a odpadnou problémy s hledáním adresáře
gord napsal/a:
Jo, v Chromu to funguje. Ona Opera to prave mysitko asi obsluhuje tvrdosijne sama. S tim uz se smirim, s MSIE bych se nesmiril
Tak jsem si stáhl Operu (verze 12.12) a provedl testy. Co mě VELMI překvapilo je, že tam nejsou žádné CSS neduhy - tedy že by nepasovaly elementy nebo to obecně vypadalo jinak než má. Ani jeden.
Jinak další poznatky:
- menu na pravém tlačítku mi funguje (ve výchozím nastavení) (edit: klik pravým tlačítkem, "edit page preferences" -> Scripting -> Allow scripts to detect context menu events musí být zapnuté)
- ukládání cookies nefunguje (edit: opraveno)
- otevírání souborů nefunguje (to už jsem opravil)
- zoomování pravým tlačítkem nefunguje jak má (ale jiné kombinace, jako třeba tažení pravým tlačítkem + SHIFT fungují korektně) (edit: přidal jsem kombinaci, kde je třeba držet CTRL, ta funguje korektně; alternativně je možno vypnout gesta myši)
- kreslení bodů středním tlačítkem nefunguje, a to ani v jedné variantě (edit: neopravitelné, vypnu) (edit2: jednu metodu jsem nechal, ale je třeba držet CTRL, ta druhá funguje i přes "T")
- CTRL + klik na track (a všechny jiné kombinace s CTRL a levým tlačítkem) má tendenci otevírat save dialog, pokud se člověk netrefí kam má (a také bez výjimky rozhodí grafiku u tracku a je nutno mapu reloadnoat) (edit: tento problém mají i na mapy.cz) (edit2: neopravitelné, přidány alternativní klávesové zkratky) (edit3: přeci jen opraveno)
- detekce skrolování v jedné nové featuře nefunguje jak má (edit: opraveno)
- při kreslení tracku nefunguje CTRL+Z (v mapě přitom ano) (edit: opraveno)
Publikováno 23 leden 2013 - 16:40
Publikováno 23 leden 2013 - 16:55
Publikováno 23 leden 2013 - 17:12
Publikováno 23 leden 2013 - 19:05
solsais napsal/a:
Whow, děkuju za bleskovou odpověď. Myslel jsem, že se GSAK řídí výchozím prohlížečem
Jádro MSIE je něco jako systémová komponenta a pro vykreslování HTML ho používá spousta programů (tuším že to je standardní komponenta snad všech programovacích jazyků pro Windows kde se něco takového využívá)
Publikováno 23 leden 2013 - 21:15
Publikováno 23 leden 2013 - 21:22
Publikováno 23 leden 2013 - 22:31
Publikováno 24 leden 2013 - 8:50
Publikováno 24 leden 2013 - 9:24
Publikováno 24 leden 2013 - 10:04
Norbert_G napsal/a:
edit2: koukám, že v poslední verzi GSAKu nejde listing nastartovat s CTRL+SHIFT+ALT a ani jinou kombinací obsahující CTRL, asi bude nutno to přehodit na jinou kombinaci (pokud to neopraví)
Mam GSAK 8.2.1.65 a funguje to. Delam to tak, ze zmacku F2 (zobrazeni split screenu) a hned po te prislusnou kombinaci Shit-Ctrl-Alt. Funguje to bez problemu
Publikováno 24 leden 2013 - 10:06
Publikováno 24 leden 2013 - 10:25
Norbert_G napsal/a:
8.2.1.65 je verze před velkými změnami gridu. V 8.2.1.95 to nefunguje.
8.2.1.65 je oficialni posledni verze
..95 je beta verze stazena z GSAK fora, kde se rika toto
Warning - Following on from build 76, this patch should also be considered Beta. If you are not familiar with the Beta concept, then I would stick with build 65 for the moment.
Takze bacha
Publikováno 29 leden 2013 - 0:30
+ přidána minimapa s nastavitelným typem mapy, nastavitelným relativním/absolutním zoomem, možností libovolného nastavení velikosti a dalšími drobnostmi - viz menu na pravém tlačítku
% opravena podpora pro IE7/8 (rozbitá od poslední verze)
+ přidána podpora pro Operu (opraveno několik bugů, z toho jeden dost problematický)
+ opravena podpora pro Maxthon 3 (a prohlížeče založené na Safari) - nefungovalo otevírání souborů a kreslení tracků
% v GSAKu od verze 8.2.1.76 nefungují některé klávesové zkratky (ty co je potřeba držet při startu) jak mají; otevírání v browseru nefunguje vůbec, proto přidána klávesová zkratka ";" (nad TABem), která otevře aktuální stránku v prohlížeči - více viz nápověda na pravém tlačítku
% v GeoGetu se nyní při startu nastaví zoom a poloha tak, aby byly vidět všechny body ve filtru
http://ulozto.cz/xGx...mapycz-2-50-zip
Publikováno 01 únor 2013 - 13:10
Norbert_G napsal/a:
% v GSAKu od verze 8.2.1.76 nefungují některé klávesové zkratky (ty co je potřeba držet při startu) jak mají; otevírání v browseru nefunguje vůbec, proto přidána klávesová zkratka ";" (nad TABem), která otevře aktuální stránku v prohlížeči - více viz nápověda na pravém tlačítku
Mam GSAK 8.2.1.99 a ani s ";" se mi to nedari.
Publikováno 01 únor 2013 - 13:29
Publikováno 06 únor 2013 - 19:52
+ Pro GSAK přidáno extra makro, kterým lze spouštět do prohlížeče mapa se všemi keškami ve filtru. Toto makro se nachází v souboru "HTM_Custom_MapyCZ_AllToBrowser.gsk". Tento můžete nainstalovat, přiřadit mu tlačítko či klávesovou zkratku - podle libosti .
+ Pro GSAK přidána možnost zvětšit si malou mapu (tedy tu co má vedle sebe listing) v celém okně pomocí tlačítka v pravém horním rohu mapy nebo pomocí ENTER. Stejným způsobem se lze i vrátit zpět
% při zobrazení všech kešek ve filtru se zoom a poloha automaticky nastavít tak, aby byly vidět všechny kešky (dříve tohle chování bylo nastaveno jen pro GeoGet)
% u katastrální mapy se č.p. zobrazuje až do nejnižšího levelu
% oprava celá řada bugů, hlavně:
- v IE7/8 nefungovalo StreetView
- kontextové menu odečítalo špatně polohu
- ...a řada dalších drobností
- zdá se, že pokud se načítají dílky mapy, tak v IE nefungují klávesové zkratky; část jsem jich zprovoznil, ale opravit to celkově asi nejde; tenhle bug je problémem jen pro mapy, co se pomalu načítají - tedy ZM10 a Freemap.sk
http://ulozto.cz/xe5...mapycz-2-60-zip
Publikováno 13 únor 2013 - 15:29
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů