Po delší době jsem se do toho zas pustil a přidal pár věcí. V mezičase jsem i leccos opravil. Kdyby byly problémy, dejte vědět.
--------------------------------------
2.90 (22.05.2013):
http://ulozto.cz/x6z...mapycz-2-90-zip
+ (pouze GSAK) Pokud si zapnete v Menu položku "Zvýraznit označené", tak to kolem všech bodů, které mají v GSAKu zatržítko (tedy jsou označené), vykreslí červený kroužek. U označených Child Waypointů to pak vykreslí žlutý kroužek. Mohou se samozřejmě sejít i oba dva
.
+ Na přání vytvořen mód, kde si můžete u kešek, které mají Final Location nebo Corrected Coordinates, zapnout zobrazování jen těch finálek či opraveného výchozího bodu. Vše ostatní se u daných keší skryje. Pokud keška nemá Final Location ani Corrected Coordinates, nic se neskrývá.
+ (pouze GSAK) Ještě jsem do GUI přidal jeden speciální mód, který už tam pár verzí je, ale nikdy jsem se o něm nezmínil, protože slouží hlavně pro moji potřebu. Funguje tak, že u nenalezených kešek skryje všechny označené děti (moje logika: tenhle bod jsem navštívil, nechci aby se mi zobrazoval). U nalezených kešek naopak ukáže jen označené body (moje logika: mám nalezeno, ale sem se ještě musím mrknout). Parkoviště to pak nezobrazuje ani v jednom případě, pokud nejsou explicitně označené.
+ Je možno vypnout individuálně kešky, které jsou archivované, disablované, nalezené, vlastněné nebo bez jakéhokoli z těchto příznaků. (Jen poznámka, nalezené a zároveň vlastněné nemohou v těchto režimech koexistovat, to bych musel upravit ještě nějaké další věci.)
+ Na pravém tlačítku přibyl příkaz "Přidej bod", který na mapě vytvoří přesouvatelný bod náhodné barvy, který po kliknutí zobrazí souřadnice. Jde to realizovat i pomocí tracku, ale to je overkill
.
+ Webové odkazy na pravém tlačítku se dočkaly upgradu. Po najetí myší každý z těchto odkazů ukazuje popis a navíc jsem přidal alternativní linky, které se aktivují, pokud při kliku na odkaz podržíte ALT nebo CTRL. Tady je seznam (to co tam bylo už předtím nepíšu):
- ALT + Geolocation.ws: zobrazí seznam nejbližších fotek
- ALT + Mapy.cz: zobrazí seznam nejbližších fotek (jiné než v odkazu výše)
- ALT + Turistika.cz: otevře mapu z MultiMapa.cz (bohužel vás to ale nepřepne na přesné místo, ta mapa to neumí)
- ALT + GC.com: zobrazí seznam nejbližších kešek
- CTRL + GC.com: zobrazí seznam nejbližších waymarků
+ (pouze GSAK): Makro pro zobrazení všech kešek do prohlížeče (HTM_Custom_MapyCZ_AllToBrowser.gsk) nyní, pokud podržíte při spouštění CTRL, místo nahrazení souboru použije příkaz "Append" - tedy se body přidají (můžete si tak třeba z jedné databáze vygenerovat kešky a pak do toho z druhé databáze přidat něco jiného, třeba waymarky, samozřejmě můžete přidávat i dál).
% Dříve se po otevření mapy ta mapa zazoomovala tak, aby bylo vše vidět, což občas zobrazilo mapu přes celou Evropu, pokud byl jeden bod mimo nebo aspoň bylo nutno zoomovat a při odzoomování je taky ta rychlost nižší. Nyní to, pokud je bodů (včetně Child Waypointů) přes 350, zazoomuje na referenční bod na zoom 11 (dle seznamích map)
! V Opeře po delším vrtání se v tracku přestalo fungovat pravé tlačítko, opraveno.
! Při editaci GPX se ukládal o hodinu nižší čas; při editaci PLT se ukládal korektně, ale zobrazoval taktéž o hodinut nižší.
! V módu Track nefungovalo otevírání GPX souborů
! V Opeře nefungovala komunikace s GSAKem.
? Ve Firefoxu nemusí fungovat komunikace s GSAKem (pravděpodobně řeší tento odkaz:
http://gsak.net/boar...=0)
! Přestalo fungovat zobrazování kešek (změnil se link), opraveno.
! V posledních verzích GSAKu makro házelo chybu, opraveno.
% Updatovány API Seznamu, verze map Googlu a doplněny ikonky nových Waymark kategorií
! Různé další opravy, které jsou buď nevýznamné, nebo si na ně nevzpomenu (kdyžtak doplním)