Teplotní senzor - Tempe
Publikováno 24 listopad 2012 - 16:02
Publikováno 24 listopad 2012 - 22:29
GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)
Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave
Publikováno 01 prosinec 2012 - 13:48
valpek napsal/a:
Někde se o tom již psalo ale nemohu to najít. U O 450 je od verze 6.0 možnost zapínat ANT teplotní senzor případně sledovat max a min 24 hod. teploty. Ten se prodává za nějakých 800 Kč a je samozřejmě bezdrátový. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Blíží se Vánoce a bylo by dobré nasměrovat blízké ke koupi vhodného dárku.
teplotni cidlo garmin umoznil pripojit uz od verze fmw 5.90 a nedavno jsem si senzor poridil a zatim funguje dobre nejdriv jsem si myslel, ze kdyz jej pripojim, nebudu mit moznost honit chirpy, ale technologie ANT a chirp mohou bezet klidne vedle sebe, takze funguje oboji soucasne
obcas se stane, ze se ztrati spojeni s cidlem, ale je to jen chvilkove, automaticky zase naskoci, co me ale prekvapilo, je vzdalenost, mam vyzkousene ze to zvlada az 8m, to jsem docela koukal, zkousel jsme to i z mistnosti do mistnosti, sice jen pres drevenou zastenu, ale maka to takze u me celkem spokojenost
jen jedna vec me zarazi, v menu garmina (mam oregona 5.50t) se po update fmw objevily nove polozky na mereni teploty a mimo klasicke aktualni mereni je zde i 24hr Min Temp a 24hr Max Temp, coz chapu jako min a max namerene teploty za jeden den, ale tak to nefunguje, proste to meri nejnizsi a nejvyssi namerenou teplotu od prvniho spusteni cidla, a take jsem nenasel moznost smazani techto hodnot, klasicke vymazani dat cesty atd. tyto dve hodnoty nesmaze a kdyby to melo opravdu fungovat jako mereni max a min teplot za 24hodin, tak az by bylo dovrseno dvacatectvrte hodiny, musely by se tyto dve hodnoty nejak automaticky smazat a zacit merit nanovo, coz samozrejme takhle nefunguje, cidlo pracuje jako klasicka meteostanice s touto funkci, tedy jak uz jsem psal, min a max teplota od prvniho spusteni, potom je ale oznaceni min/max za 24hr trochu mylne mozna by pomohl master reset, ale to zkouset nebudu
Publikováno 01 prosinec 2012 - 17:38
Publikováno 01 prosinec 2012 - 18:21
valpek napsal/a:
Doufal jsem, že se teplota bude taky zaznamenávat do trasy a v BCampu bude možné zobrazit mimo výšky příp. rychlosti i tu teplotu. To už by bylo zajímavé.
to jsem si myslel take, pouzivam GARMIN connect a tam je primo na teplotu kolonka, takze jsem si rikal, ze az nahraju trasu, kde uz byl senzor, ze se vyplni, ale nic coz je skoda, ale je fakt, ze nejake plany by s nim garmin mit mohl kdyz uz ted muze merit teplotu, mohl by jako meteostanice predpovidat pocasi podle tlaku vzduchu a nebo alespon tedy pridavat teplotu jako dalsi informaci o trase
Publikováno 02 prosinec 2012 - 10:54
Publikováno 02 prosinec 2012 - 11:42
osnica napsal/a:
Takže sa to nezaznamenáva do trasy? Garmin asi zase niečo nedomyslel... škoda. Takto to funguje napríklad na cyklistickom Edge 800, ktorý má teplotný senzor vstavaný - teplota sa ukladá s trasou a na Garmin Connect je potom vidieť pekný graf.
tohle uz tedy vubec nechapu, jedno zarizeni to umi a druhe ne skoda, pro jistotu jsem jeste prohledal aktualni trasu v connectu, ale teplotu jsem nikde nenasel
Publikováno 02 prosinec 2012 - 17:29
MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC
Publikováno 02 prosinec 2012 - 18:14
nebo se muzes rovnou podivat do servisniho menu Oregonu, akorat ho pak musis znova zapnoutelmarees napsal/a:
to je nejake divne, ze se to nenahrava do trasy...koupim si teplotni cidlo za 800 a nebudu to videt v grafu? To si rovnou koupim teplomer za 20,-
Publikováno 02 prosinec 2012 - 18:29
Publikováno 02 prosinec 2012 - 18:43
Publikováno 03 prosinec 2012 - 14:21
Publikováno 03 prosinec 2012 - 14:56
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 05 prosinec 2012 - 8:34
Som zvedavý ako to teda bude fungovať na eTrex 30, tam je zatiaľ k dispozícii len beta firmware 2.87... ešte 3 týždne musím vydržaťJarous1 napsal/a:
Poslední firmware Oregonů řady x50, 6.10, by to už měl umět zaznamenat i do trasy, viz changelog "Fixed issue with recording temperature data in the current track log."
Baterka je CR2032 a Garmin uvádza výdrž 12 mesiacov podobne ako pre Chirp.Solim napsal/a:
Na jake baterky to chodi?
A jak dlouho to vydrzi na jednu baterku?
Publikováno 05 prosinec 2012 - 10:52
urcitewabicek napsal/a:
nevite jestli je mozne zaroven provozovat senzor tempe a snimac tepove frekvence?
Publikováno 25 prosinec 2012 - 18:40
Tak jsem otestoval teplotní senzor. Měří vcelku správně i když s trochu delší odezvou. To je asi dáno frekvencí vysílání signálu. Teplota se zaznamenává do trasy a lze ji v BC zobrazit v grafu společně i s nadmořskou výškou nebo rychlostí. Zdá se, že je to docela dobrá investice. Ta teplota je zajímavý údaj.Jarous1 napsal/a:
Poslední firmware Oregonů řady x50, 6.10, by to už měl umět zaznamenat i do trasy, viz changelog "Fixed issue with recording temperature data in the current track log."
Publikováno 26 prosinec 2012 - 14:28
Publikováno 18 leden 2013 - 22:29
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 19 leden 2013 - 0:15
Publikováno 20 leden 2013 - 19:22
Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů