GPX trasy - průměr z několika záznamů
Publikováno 26 listopad 2012 - 9:30
Publikováno 26 listopad 2012 - 14:25
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 26 listopad 2012 - 15:29
GPX je texťák poskládaný z bodů měřených zpravidla po sekundě. Čas u bodů je přesný, protože vysílaný z družic. Takže takový průměrovací program by nebylo asi těžké si sám napsat - a i v tom excelu by to možná šlo (já s ním tedy tak neumím, ale proč ne?)micska napsal/a:
existuje nějaký způsob, jak spočítat "průměrnou" trasu z několika GPX záznamů?
Představoval bych si postup, kdy např. skupina 3 lidí jde na výlet, každý má v kapse GPS a zaznamenává track. Nakonec všechny 3 GPS logy vezmeme , hodíme do programu a vypadne "průměrný log", který by mohl být přesnější (třeba vyloučením lokálních extrémů při kolísání signálu).
Publikováno 26 listopad 2012 - 16:37
_Tom napsal/a:
GPX je texťák poskládaný z bodů měřených zpravidla po sekundě. Čas u bodů je přesný, protože vysílaný z družic. Takže takový průměrovací program by nebylo asi těžké si sám napsat - a i v tom excelu by to možná šlo (já s ním tedy tak neumím, ale proč ne?)micska napsal/a:
existuje nějaký způsob, jak spočítat "průměrnou" trasu z několika GPX záznamů?
Představoval bych si postup, kdy např. skupina 3 lidí jde na výlet, každý má v kapse GPS a zaznamenává track. Nakonec všechny 3 GPS logy vezmeme , hodíme do programu a vypadne "průměrný log", který by mohl být přesnější (třeba vyloučením lokálních extrémů při kolísání signálu).
To jo, ale to vycházíte z faktu, že se ty GPSky pohybují souběžně a nejsou od sebe vzdálené.
Já mám několik průjezdů stejné trasy v různých časech a dnech.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 26 listopad 2012 - 17:55
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů