Citace
B-LeV team napsal/a:
Citace
kolombo napsal/a:
Citace
B-LeV team napsal/a:
Pořád Vám uniká fakt, že tahle hra Vám nepatří, jenom jí hrajete.
.......
Jak nepatří ??
Patří nám ty keše, co jsme nadělali a co se loví. Pokud nebudeme hrát a ty keše zrušíme, tak bude po hře.
V tom pripade vsechny svoje kese zrus, nikdo Te nenuti je provozovat. Kdyz jsi kese zakladal vedel jsi prece, ze je to zcasti nevdecna prace, kterou delas pro hru. Myslim tim i vraceni casti zazitku, ktere ze hry ziskame. Me tady ale hlavne stve ta neustala negace a odmlouvani a reseni veci, ktere maji jednoducha reseni. nechapu proc si delame problemy i ve svem volnem case.
Problémy si děláme spíše tím svazováním čím dál přísnějšími pravidly a nařízeními - teď s tím disablováním na zimu... Dříve jsme to neřešili a přišlo mi, že nám bylo celkem fajn.
Vždy jsem si myslel, že geocaching by měl být takový, jaký si ho uděláme MY. A že firma GS by měla hledět na to, jaký si ho chce udělat většina z nás, protože nám tu zábavu zprostředkovává. A že pravidla by měla být vysvětlována tak, aby vyhovovala většině. GS je firma a ta by se měla starat o to, co chtějí její zákazníci...
(Samozřejmě mě teď spousta lidí chytí za nějaké slovo atp. To mi je jedno, takhle to cítím já a já si budu prostě dělat GC podle toho, co mi současná pravidla dovolují a jak to já cítím... Podotýkám, že disable na zimu nedávám, krom ochrany netopýrů...)
To, že tu řeknu svůj názor znamená jen to, že se mi nelíbí, jakým směrem se často věci poslední dobou ubírají. A disablování a následné archivování keší je jednou z těchto věcí...
Samozřejmě archivace je důsledek, ale přijde mi, že raději si v odůvodněných případech počkám na kešku do jara, když tam zůstane a autor se o ní bude starat...
Samozřejmě u spousty případů je disable na zimu blbost jako tu zmiňuje Soví Doupě v místech, kde to prostě vůbec není potřeba. Jenže to tu autoři asi vidí módu třeba u PT a sérií. Jenže ty mají předpokládám u zimního disable vyjímku, takže disablované být mohou, což ostatní kačeři asi neví (alespoň nikde moc oficiálně jsem to neviděl). Takže se pak není co divit, když jsou PT a podobné série módní, že se pak opičí po této módě i zakladatelé jednotlivých krabiček... To by pak musel platit zákaz pro zimní odstávky všech keší.