GPS na foťáku
Publikováno 27 December 2012 - 8:47
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 27 December 2012 - 9:27
Publikováno 27 December 2012 - 10:31
Publikováno 27 December 2012 - 17:57
Publikováno 27 December 2012 - 18:05
Publikováno 27 December 2012 - 22:10
Při identifikaci jednotlivých baráků je i pár metrů moc. To ale se většinou fotí na jeden zátah, alespoň GPS ve foťáku zapnutá být může. Pochopitelně při dovolené v Itálii nebo v horách mi 200m bude většinou stačit, ale tomu bych už neříkal GPS navigace.dygestor napsal/a:
Co jsem četl, tak GPS jde u tohohle modelu jde vypnout úplně vypnout nebo běží i při vyplém foťáku. Prý když je vyplý foťák a GPS jede, tak to baterku skoro nežere(...). Když ale zapnete foťák, ustřelí vám to o 200 m, ale v exif už je přibližně přesná poloha (asi to zpětně dopočítá a co je 200 m, když jste na cestě, to není na půl metru u keše).
To, že GPS moc nežere baterky... moduly na BT asi taky moc nežerou. Ale Garmin i s vypnutým displejem žere dost. V každém případě to může někdy dost rozhodovat. Na letním táboře jsem týden bez elektřiny a Panasonic s akumulátorem mi těch pár set fotek (i dost s bleskem) vydrží na jedno nabití před táborem. Kdyby měl GPS, asi bych ji v tomto případě musel vypnout.
Publikováno 28 December 2012 - 14:04
Pro tyhle účely stačí použít ExifTool http://www.sno.phy.q...~phil/exiftool/ a zadat souřadnice v příkazové řádce. Např. GeoSetter sám do exifu nic nezapisuje, ale používá k tomu právě ExifTool.Smogeo napsal/a:
hele, a kdybych si to chtěl do jednoho-dvou fotoobrázků prdnout ručně, neinstalovat žádný spec.programy, čím by to šlo? Nějakej obecně rozšířenej prográmek, kterej bude na kompech tak rozšířenej jako notepad. Zoner to dělá, to víme, co třeba Gimp? Co plugin do Irfanu? Přece nemůže bejt problém to tam dopsat ani nějakým editorem binárních souborů. Nerozpitvával to někdo?
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů