APEL - LIDI NEBLÁZNĚTE
Publikováno 02 leden 2013 - 19:49
Publikováno 02 leden 2013 - 20:00
Publikováno 02 leden 2013 - 20:04
Jo, tak ted jsi to rozstipl....to je reseni hodno genia Kdyz se nebudeme koukat jak se krade, tak se vlastne krast nebude....smutny.Kamenitxan napsal/a:
Kdyby třeba nebyly úštvány původní finálky, tak by byl teď klid od nových, spamujícíh.
Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X
Publikováno 02 leden 2013 - 20:07
lukabike.com napsal/a:
Jo, tak ted jsi to rozstipl....to je reseni hodno genia Kdyz se nebudeme koukat jak se krade, tak se vlastne krast nebude....smutny.Kamenitxan napsal/a:
Kdyby třeba nebyly úštvány původní finálky, tak by byl teď klid od nových, spamujícíh.
A jedeme znovu A dokola a dokola a dokola...
Co krade? Kdo co krade? Finální souradnice se dají krást? Co autorovi vadí na tom jak kdo keš odloví?
vs.
Já jsem autor a chci aby se keš lovila jedním a tím správným stylem. nejen že si lovič kazí zážitek, ale je to nesprávné/nesportovní/neetické (dosad si sám).
A dokola a dokola... LIDI NEBLAZNETE
Publikováno 02 leden 2013 - 20:10
Publikováno 02 leden 2013 - 20:13
Publikováno 02 leden 2013 - 20:21
Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X
Publikováno 02 leden 2013 - 20:33
Publikováno 02 leden 2013 - 20:47
Publikováno 02 leden 2013 - 20:47
To je ale tvůj pohled. Pro mne je daleko větší zážitek třeba krásné místo nebo krásná krabička.JeDie napsal/a:
Ty záseky, zoufalé hledání stage/řešení, povedené BF (prosím žádný flame na toto téma), zakufrování kvůli špatnému výpočtu. Právě to dělá geocaching, geocachingem.
Publikováno 02 leden 2013 - 20:59
Publikováno 02 leden 2013 - 21:35
Publikováno 02 leden 2013 - 22:09
Publikováno 02 leden 2013 - 22:29
Publikováno 02 leden 2013 - 22:35
Publikováno 02 leden 2013 - 22:59
Publikováno 03 leden 2013 - 0:03
kalgan napsal/a:
Nevim jak někoho napadlo že se to děje pouze u nás. Já lovil na pomezí Francie, Německa Švýcarska. U jedné keše jsem potkal frantíky a pár keší s nimi dal. Pak u další byli němci akorát v místě kde jsem neměl a ani frantíci na mapě vůbec nic. Byla to mysterka a Němci se s frantíkama radi podělili o všechny finálky ve zdejšim kraji. Já pospíchal takže jsem odlovil pouze tu mysterku. Nebyl čas a pospíchal jsem. Jinak bych to taky bral. Tak že to jen tak pro zajímavost.
Problem neni v tom poskytnuti finalek jinym kacerum, problemem geokesingu u nas je prilisna dramatizace naprosto vseho a nasledne rozpytvavani tady na foru. Deje se to vsude, kde je hodne kesi (vcetne USA), ale nikde tam na forech jsem nevidel, ze by nekdo brojil proti predavani finalek tak jako tady. Totez plati i pro finalkove weby. Sam s nima nesouhlasim, ale bohuzel jsou vsude, i v cizine. Ale opet, nejvetsi reklamu jim delame my sami na forech a tim neprimo podporujeme vznik novych. Protoze muze byt lepsi reklama nez to, kdyz o tom vsichni vsude pisi a kecaji, jak je to spatne?
Zacnete to ignorovat a mozna se dockame mensi zmeny k lepsimu. Mozna se na muj prispevek hned chytne par jedincu s tim, ze prece nemuzeme mlcet a tim podporovat tyto akce, ale tim se dostavame do bludneho kruhu, ze ktereho se nikdy nevyhrabem.
Publikováno 03 leden 2013 - 1:03
Publikováno 03 leden 2013 - 1:17
k-lord napsal/a:
Problem neni v tom poskytnuti finalek jinym kacerum, problemem geokesingu u nas je prilisna dramatizace naprosto vseho a nasledne rozpytvavani tady na foru. Deje se to vsude, kde je hodne kesi (vcetne USA), ale nikde tam na forech jsem nevidel, ze by nekdo brojil proti predavani finalek tak jako tady. Totez plati i pro finalkove weby. Sam s nima nesouhlasim, ale bohuzel jsou vsude, i v cizine.
...v tom máš asi naprostou pravdu. Například finálkový web v SRN je oproti tomu, který se nám nás prezentoval tou poslední akcí, pomalu malý GC.com a odhadem obsahuje tisíce finálek z celého světa. Nevím zda to tam někomu vadí tak aby se pomalu vyhlašovalo křížové tažení k jeho likvidaci, ale zásadní rozdíl asi bude v tom, že tam ten web nikdo tak zhovadile nepropaguje spamováním keší poloviny německých ownerů. Tím nechci říc, že je to lepší nebo horší než u nás - prostě jen konstatuji, že to tak je a nemá cenu si nalhávat, že to není i jinde po světě. Pohoršovat se nad tím nebo se proto čertit je asi zbytečná duševní zátěž. Stejně tak je veřejným tajemstvím, že u nás existuje množství "polo"soukromých seznamů finálek a do těch také musí někdo přispívat a z nich loví. Já už i poznám jaké krabky z těch našich tam jsou protože ty logy se většinou dají poznat, ale přesunovat (dokud to nebude nutné z jiných důvodů) nic nehodlám a marnit čas posíláním nějakých falešných souřadnic také nebudu.
Klidně bych to nechal být nemuset za poslední měsíce mazat stovky podvodných reklamních logů na mých keších.
Ano, za poslední měsíce, protože tohle nebyla zdaleka první reklamní akce tohoto druhu, jen byla mnohem masivnější a otravnější. Já sám za sebe musím přiznat, že pokud se kačer dostaví na moji finálku, najde ji a zapíše se do logbooku tak je mi celkem jedno jestli tam byl s někým kdo to vyluštil za něj nebo jestli ho osvítil Duch svatý či se mu potřebné souřadnice zjevili ve snu. Když tam byl tak většinou i viděl i něco z toho, co jsem chtěl ukázat a jestli ho nezajímá nic jiného než "bod" budiž mu to přáno.
Oni třeba noční lovci FTF z okolní krajiny také moc zážitků nezaznamenají
Co mi vadí jsou ovšem podvodné logy od někoho kdo se ani nenamáhal zvednout zadek a pouze umí zapnout mašinu. To už je pak skutečně o hodně jiná "hra".
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 03 leden 2013 - 7:05
Podepisuju.PRESEKA napsal/a:
k-lord napsal/a:
Problem neni v tom poskytnuti finalek jinym kacerum, problemem geokesingu u nas je prilisna dramatizace naprosto vseho a nasledne rozpytvavani tady na foru. Deje se to vsude, kde je hodne kesi (vcetne USA), ale nikde tam na forech jsem nevidel, ze by nekdo brojil proti predavani finalek tak jako tady. Totez plati i pro finalkove weby. Sam s nima nesouhlasim, ale bohuzel jsou vsude, i v cizine.
...v tom máš asi naprostou pravdu. ....
....Já sám za sebe musím přiznat, že pokud se kačer dostaví na moji finálku, najde ji a zapíše se do logbooku tak je mi celkem jedno jestli tam byl s někým kdo to vyluštil za něj nebo jestli ho osvítil Duch svatý či se mu potřebné souřadnice zjevili ve snu. Když tam byl tak většinou i viděl i něco z toho, co jsem chtěl ukázat a jestli ho nezajímá nic jiného než "bod" budiž mu to přáno.
Oni třeba noční lovci FTF z okolní krajiny také moc zážitků nezaznamenají
Co mi vadí jsou ovšem podvodné logy od někoho kdo se ani nenamáhal zvednout zadek a pouze umí zapnout mašinu. To už je pak skutečně o hodně jiná "hra".
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů