A opravdu by to někdo použil? Já jsem totiž dopadl stejně jako Haluma. Zjistil jsem, že tolik času, kolik by trvalo to vše nastudovat, nemám. Ale pokud by pomohlo nahrát někam svoje gpx soubory, tak to by bylo něco jiného. To bych zvládl i bez studia ;-)Speirs napsal/a:
Ještě je možné nahrávat vámi zaznamenané stopy na server OSM, když pak někdo dělá mapové podklady, může si tyto stopy automaticky zobrazovat a cesty tak zakreslit přesněji.
Offline (turistická) mapa pro Android
Publikováno 07 březen 2013 - 10:04
Publikováno 07 březen 2013 - 10:35
Publikováno 07 březen 2013 - 10:43
Publikováno 07 březen 2013 - 10:44
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 07 březen 2013 - 11:03
Publikováno 07 březen 2013 - 11:39
Publikováno 07 březen 2013 - 14:59
HaLuMa napsal/a:
Speirs napsal/a:
Kdokoliv má chuť, může do mapy přispívat. Všechno je na adrese http://osm.org.
Vse tam neni. Treba tam neni nekde dopredu vystrceny jednoduchy tutorial, jak to mapovani svepomoci udelat. A bohuzel, kdyz uz je nekdo ochotny prispet, tak malokdy neni ochoten studovat ten priserny web a patrat po informacich... to se na to radeji vykasle.
Tak jsem treba dopadl ja! Pevne vrim, ze bych dokazal na tom webu najit odpovedi na vsechny me otazky, ale fakt se nenudim.
Pokud by byl nejaky vyrazny zajem a sezenete si misto kde by sel udelat nejaky "event", muzu (treba za nejaky drobny uplatek na veceri ) prijet a rict nejake zakladni veci k editaci OSM a pouzivani jOSM. Precijen uz par editu v OSM mam
Publikováno 07 březen 2013 - 17:25
Publikováno 07 březen 2013 - 17:43
marram napsal/a:
Narazil jsem na nekolik domu, ktere maji tag "building=panel house" a v Locusu se nezobrazuji. Chybi v mape nebo je to problem vykreslovaciho stylu?
Dle http://wiki.openstre...ki/Key:building "building=panel house" neexistuje. Takze nejlepe jestli to muzes opravit
Publikováno 07 březen 2013 - 19:45
marram napsal/a:
Narazil jsem na nekolik domu, ktere maji tag "building=panel house" a v Locusu se nezobrazuji. Chybi v mape nebo je to problem vykreslovaciho stylu?
To je vtip, že? Co by mělo "panel house" znamenat? Panelák? Pche.
Ještě se vrátím k problému "prazskychytrak", ano měl jsem takový záškub, že bych upravil mapu i pro turistický vzhled Locusu. Ale protože s tím byl problém, odpískal jsem další pokusy.
Publikováno 07 březen 2013 - 21:26
Publikováno 07 březen 2013 - 22:47
Publikováno 13 březen 2013 - 14:46
Publikováno 13 březen 2013 - 14:48
Speirs napsal/a:
Ve vzhledu opravena chybka: rybníky v lese nebyly vidět, protože se vykreslili dřív než les.
Jeste si oprav tu chybku ve slove "vykreslili"
Publikováno 13 březen 2013 - 15:15
_eda_ napsal/a:
Speirs napsal/a:
Ve vzhledu opravena chybka: rybníky v lese nebyly vidět, protože se vykreslili dřív než les.
Jeste si oprav tu chybku ve slove "vykreslili"
Děkuji.
Publikováno 13 březen 2013 - 19:46
Publikováno 14 březen 2013 - 10:21
Ted jsem narazil na velky kus lesa, jihozapadne od Valasskeho Mezirici: http://www.openstree...oom=15&layers=M
Na webu je videt, v Locusu ne. Kdyz jsem se podival na tagy, tak tag "landuse=forest" je skryty v relaci "multipolygon". Kdeje tentokrat chyba? Je to blbe otagovane nebo to uteklo pri renderovani?
Publikováno 14 březen 2013 - 15:44
Publikováno 14 březen 2013 - 18:32
Speirs napsal/a:
Lesy už tu proběhly, některé velké jsou v relacích, to možná dodělám, ale na druhou stranu by mapsforge mělo pracovat s multipolygonem. Některé lesy by se měly vykreslit, ale chybí na celé dlaždici (nebo třeba třech sousedních) a je tam evidentní hrana. Ale nevím proč se to děje. Zřejmě se programům něco nelíbí a vyšoupnou to ven.
Dival jsem se na jeden velky vedlejsi les a tam je to taky jako multipolygon, ale tag "forest" neni pod tou relaci, ale primo u polygonu. Tak to asi takto zmenim a bude.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů