Měl bych jiný návrh na vylepšení, trochu radikálnější.
Dost mi totiž vadí použité turistické a cykloznačení. Cykloznačení už jsem si v zobrazování vypnul úplně.
A proč mi vadí ? Nevím totiž co pod tou barevnou čárou je. Značka cesty nebo silnice je totiž mnohem tenčí než turistická barva která ji zcela překryje a pak není poznat zda jde o silnici nebo lesní cestičku. Nejvíce by se mi asi líbil systém použitý na mapách map1.eu
Ono s tím trochu souvisí i to, že prakticky všechny značky jsou dost titěrné. V Česlo-Slovensku s oblibou přepínám na několik let starou bitmapovou turistickou mapu, texty, silnice, cesty i vrstevnice tam jsou mnohem čitelnější. Až když potřebuju přesné detaily tak se vracím na vektorovou.
Co se týká šířky turistického cyklo značení, také mi dost vadilo, že překrývá silnice. Pořešil jsem to, že jsem u všech nastavil minimální šířku, takže na mapě mám barevnou čárku, ale nepřekrývá silnice. Když se k tomu přidá průhlednost, je to téměř ideální.
Nějak takhle:
<rule e="way" k="kct_red" v="major">
<line stroke="#A8FF0000" stroke-width="0.5"/>
</rule>
Spíš teď řeším, jde-li nějak nastavit pravidla zobrazování jmen sídel. U OSM mi hodně vadí, že název řady sídel není vypsaný, po přiblížení zase nějaké zmizí a naprosto nedůležité se objeví. Předvším jde o to, že název malé vesničky je zobrazen a velkého sídla vedle není. Když přiblížím, zmizí pro jistotu oba. Tohle se prostě chová hodně podivně...
Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 29 May 2015 - 11:03