Offline (turistická) mapa pro Android
Publikováno 01 říjen 2017 - 8:41
https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.
Publikováno 01 říjen 2017 - 18:31
Jůůů, ono to v GDAKu funguje. To jsem teda nečekal. Dík :-D
Publikováno 11 říjen 2017 - 9:31
Narazil jsem trochu na potiz se zobrazovanim rozcestniku (tema paws4). Asi pujde o prioritu toho, co se kdy zobrazuje. Prikladam ukazky z prirodni pamatky Sance, kousek vychodne od Tocne u Prahy. V meritku 14 jsou rozcestniky zobrazeny a od 15 a vyse uz ani jeden z rozcestniku v teto oblasti na mape neuvidim. Prekryva jej (pravdepodobne) ikona Informaci.
Chci-li tedy videt rozcestniky v okoli (pro jejich mapovani a fotografovani do OSM), nemam v terenu zadnou jednoduchou cestu, jak zjistim, zda OSM tento rozcestnik znaji.
Je otazka co je pro turisty dulezitejsi - Informacni cedule (tohle jsou cedule naucne stezky) nebo rozcestnik?
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 11 říjen 2017 - 11:37
Go
Chci-li tedy videt rozcestniky v okoli (pro jejich mapovani a fotografovani do OSM), nemam v terenu zadnou jednoduchou cestu, jak zjistim, zda OSM tento rozcestnik znaji.
Problém jsem vyřešila nasypáním chybějících rozcestníků mezi keše do geogetu a lovím je pak naprosto cíleně... Sice není 100% jisté, že máme v chybějících vše, ale lepší než drátem do oka. Jen se mi momentálně pletou mezi skutečné virtuálky.
Pokud má někdo zájem, můžu vyexportovat jen tyhle "keše" a někam hodit, případně ještě předtím upravit na nějaký jiný typ keše, pokud by byl zájem.
Publikováno 11 říjen 2017 - 12:00
Ano, mam to taky tak, ale uz mnohokrat se mi stalo, ze jsem prinesl domu fotky, ktere uz byly v OSM zadane. To mi pripada trochu zbytecne. Takze bych rad kontroloval rozcestniky v OSM mape primo v terenu a radeji v offline mapach.
Rozcestniky se mi v Garminu nepletou s nicim, protoze je mam s vlastni ikonkou a pri priblizeni k nim na me Garmin pipa. :-)
GeoGet:
Publikováno 11 říjen 2017 - 12:10
Pozor, ze to neni databaze "chybejicich rozcestniku", ale "zmapovanych rozcestniku bez fotky". Pokud rozcestnik v OSM opravdu chybi, pak v tomto seznamu neni, protoze o nem nikdo nevi.
Proto se hodi, aby ta znacka rozcestniku byla v mape videt.
Publikováno 11 říjen 2017 - 12:11
A volba "Download GPX with guideposts without correct photos" na http://osm.fit.vutbr.cz/OsmHiCheck/gp/ by nepomohla?
Publikováno 11 říjen 2017 - 12:14
Pozor, ze to neni databaze "chybejicich rozcestniku", ale "zmapovanych rozcestniku bez fotky". Pokud rozcestnik v OSM opravdu chybi, pak v tomto seznamu neni, protoze o nem nikdo nevi.
Jo ták. No tak v tom případě by neměl být problém vytáhnout si z databáze přes overpass-turbo všechny rozcestníky a nahrát si je jako gpx/cokoli jiného.
Publikováno 11 říjen 2017 - 13:07
A proc, kdyz ty rozcestniky v mape jsou, a staci jen poladit jejich zobrazovani?
Publikováno 11 říjen 2017 - 13:33
Presne. Protoze kdyz na mape rozcestnik neni a nemam ho v seznamu, znamena to, ze o nem OSM nevi a hodi se jednak fotka a jednak zavedeni rozcestniku.
Pokud rozcestnik na OSM je a v seznamu ho nemma, neni co resit, protoze k nemu existuje i fotka.
GeoGet:
Publikováno 11 říjen 2017 - 16:05
Publikováno 11 říjen 2017 - 16:05
Publikováno 15 říjen 2017 - 10:58
Publikováno 28 únor 2018 - 13:34
Řopíky vyznačené pomocí military=bunker se zobrazují velmi nenápadně. Šlo by tu ikonku udělat 2x větší? A co hlavně - nezobrazují se jejich jména ani v největším zoomu. Kdyby se zobrazovala, tak by byly na mapě nepřehlédnutelné.
Např. tento řopík u soutoku Kyjovky a Dyje vypadá takto:
Je to vykreslovací téma paws_turist.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 28 únor 2018 - 20:29
Teď zkouším paws_tourist_L a screenshot z oblasti výše ani nebudu zbytečně přikládat, protože je úplně stejný.
To _L se projevuje v nápisech, když se posunu kousek dál, kde nějaké jsou, tak ty jsou o dost větší. Na můj displej jsou ale zbytečně velké, vracím se k paws_tourist.
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 28 únor 2018 - 23:13
Zkusil jsem danou oblast v Locus i to téma a bunkr je tam též titěrný. Když přepnu na interní téma z Locusu, je ten bunkr cca dvakrát širší i vyšší. U obou témat v Locusu se velikost nemění při zoomování.
Publikováno 01 březen 2018 - 5:59
Publikováno 01 březen 2018 - 7:53
Všiml jsem si podle vzhledu měřítka, že používáš starý způsob vykreslování map, tak jsem si do něj hned přepnul doufaje, že to situaci napraví. Ale to samo o sobě nic nezměnilo. Navíc i přesto, že mám nastavené popisky keší = malé (což je nejmenší možná volba), tak nápis "Smrt na hranici" je větší než u tvého screenshotu.
Přikládám má nastavení - jestli je tu někdo zběhlejší v nastavení aDrake, jak docílit větších ikonek? Já to nějak nemůžu najít.
- aDrake 5.16.2
- czech_republic_ee.map z 21.2.2018
Publikováno 01 březen 2018 - 8:31
Driv byly ikonky v tematu bitmapove, ale pak se prechazelo na vektorove, aby se daly libovoplne zvetsovat. Nebo se mylim?
Tedy otazka je, jestli mas opravdu nova schemata?
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů