Mapy.cz - turistická mapa se stínováním
Publikováno 20 January 2013 - 23:44
Mapa bez stínování:
Mapa se stínováním:
Metodou pokusů a omylů jsem zjistil, že zapnutí vrstvy stínování lze dosáhnout pomocí parametru &l=, kterým se jinak mění typ mapového podkladu. Turistická mapa se zobrazuje s parametrem &l=16. Zadáme-li &l=17, zobrazí se jen stínovaný reliéf. Pokud ale vrátíme do URL &l=16, zůstane zapnuté stínování a máme turistickou mapu, jak je vidět na ukázce nahoře. Vrstva zůstane zapnutá i při běžné manipulaci s mapou, zruší ji třeba obnovení stránky pomocí F5.
Neví někdo, jestli se stejného výsledku nedá dosáhnout i jinou cestou...?
Publikováno 21 January 2013 - 0:43
Publikováno 21 January 2013 - 0:45
Napsat přímo autorům?
Publikováno 21 January 2013 - 7:38
No tak jasně, nejlepší by bylo, aby se Seznamu zadařilo nechat zapínání/vypínání vrstev na uživateli a nekladli jim nesmyslná omezení nebo naopak nevnucovali svůj názor. Navíc v situaci, kdy interně vše jak vidno výborně funguje, API taky umožňuje s vrstvami manipulovat dle libosti a oni jen omezí klikací inteface uživateli.mpik napsal/a:
Mě naopak štve, že tam ta vrstva natvrdo je. Mapa je pak taková zašedlá a zhoršuje to čitelnost. Kdyby se dala vypnout, byl bych radši.
Jinak na Oregonu jsem stínování taky hned vypnul. Zpomalovalo překreslování mapy a strašně ji ztmavilo, že skoro nebyla vidět. Doma na počítači se ale podle mne docela podstatně zlepšuje přehlednost, hlavně v členitějším terénu. Ještě jedna ukázka. Všimni si, že mnoho detailů terénu na vrstevnicích vůbec nepoznáš:
Publikováno 21 January 2013 - 8:30
Vláček napsal/a:
Napsat přímo autorům?
Se Seznamem se domluvit neda!
Publikováno 21 January 2013 - 8:35
Publikováno 21 January 2013 - 8:49
Publikováno 21 January 2013 - 9:18
Napsat přímo autorům?
Mapy.cz mají poměrně úspěšně schovanou diskusi (http://mapy.cz.sblog.cz/) kam se jim dá napsat. Když v létě zavedli tu novou verzi map (ta co je teď) tak se tam objevilo spoustu připomínek ohledně zapínání stínování a turistických/cyklo tras ale závěr seznamu byl takový, že 99.9% uživatelů si nestěžuje, tak proč to měnit. To že najít kde si vlastně má člověk je docela problém je ale vůbec nezajímalo...
Publikováno 21 January 2013 - 10:07
Publikováno 21 January 2013 - 10:07
To jsem nevěděl, děkuji za informaci.HaLuMa napsal/a:
Se Seznamem se domluvit neda!
Publikováno 21 January 2013 - 10:12
Publikováno 21 January 2013 - 10:20
Publikováno 21 January 2013 - 10:22
Každej kdo umí číst vidí, že jsem psal, že bych uvítal, kdyby si mohl vrstvu každej zapnout/vypnout dle osobní potřeby. Jak velí zdravý rozum. Nikomu jsem nic nevnucoval. Jak velí zdravý rozum.Smogeo napsal/a:
ono je nakonec dobře, že na připomínky zvysoka *. Když si projdeš ty diskuze, jaký hovadiny tam ti brouci pylíci vymejšlej... A každej z těch odborníků je stejně jako kiReGPS přesvědčenej že ten jeho nápad je pro všechny to nejlepší.
Taky jsem to četl a pousmál se... Paradoxem je, že jim to krásně funguje a oni jen zrušili možnost si stínování zapnout. Udělaj systém s padesáti funkcemi a pak jich patnáct zpřístupněj uživatelům...weselka napsal/a:
Navíc přímo na Blogu mapy.cz psali 12.7.2012:
Nová turistická mapa navíc obsahuje stínovaný reliéf, který dodává mapě plastičnost. Reliéf je zatím přítomen jen v nižších úrovních přiblížení, ale v nejbližších týdnech plánujeme jej doplnit do všech měřítek.
nějak jim to trvá teda.
Jo, pochopil bych snahu o snížení zátěže serveru. To je racionální. Proč ale proboha mají tu možnost stínování u fotomap...?!?:oB)HaLuMa napsal/a:
Ono nic naplat, jakakoliv prekryvna vrstva zdrzuje. Kazda prekryvna vrstva znasobuje pocet pozadavku na server, a to je asi jejich vetsi problem nez ulozne misto. Tak asi i proto tu prekryvnou vrstvu s reliefem zatim lidem necpou.
Publikováno 21 January 2013 - 11:11
Publikováno 21 January 2013 - 12:45
Publikováno 21 January 2013 - 13:12
mpik napsal/a:
S jejich API jsem si hrál a fungovalo bezvadně (přidával jsem vlastní body - vizitky), ale zaopičit se mi nepovedlo. Chtěl jsem jen přidat na pravou myš proklik na Google mapy nebo rovnou na Streetview. Už to jde jinak, tohle už neřeším. Ale tehdy jsem přišel na to, že pomocí API bych si to na své stránce poskládal, ale do jejich zdrojáku nevidím.
Kdyby někdo potřeboval, tak zdrojáky jsou tady:
http://api4.mapy.cz/...mbols/SMap.html
A tady jsou zdrojáky pro jejich pomocnou knihovnu JAK:
http://jak.seznam.cz/doc/
Přímo na mapy.cz mají ještě další macatý Javascriptový soubor, jeho zdroják nikde není, ale dá se relativně dobře deobfuskovat nějakým online nástrojem.
Jinak já tam v tom překopal kdeco.
Publikováno 21 January 2013 - 13:17
Publikováno 21 January 2013 - 13:23
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů