Dělá mi to taky. Dokonce jsem to sem psal. Ale omylem ne do fóra, ale jako odpověď na jednu SZ. Zdá se mi, že se překrývají dvě vrstvy, vrstva s mapou a s názvy. Přitom mám pocit, že web PM se už delší dobu neměnil.
poznejmisto.cz II.
Publikováno 15 August 2016 - 14:29
Dělá mi to taky. Dokonce jsem to sem psal. Ale omylem ne do fóra, ale jako odpověď na jednu SZ. Zdá se mi, že se překrývají dvě vrstvy, vrstva s mapou a s názvy. Přitom mám pocit, že web PM se už delší dobu neměnil.
No mě to tam skočilo z ničeho nic, taky se mi zdá, že je to celá vrstva, s podbarvenými dálnicemi a silnicemi vyšší třídy... Já když rychle zazoomuju, tak je mapa normální a po chvíli se ta vrstva zobrazí...
EDIT: Tak teď jsem si všiml, že když vypnu turistické trasy, tak to zmizí, ale i s turistickými trasami, bez kterých se neobejdu...
Tento příspěvek byl upraven od M13JP: 15 August 2016 - 14:30
Publikováno 15 August 2016 - 18:14
Tak to prostě je v té vrstvě s trasami. Asi něco změnili někde tam, odkud tu vrstvu s trasami berou.
Publikováno 01 September 2016 - 13:41
Tak nám zrušili foto.mapy.cz Ví někdo jak se v tom novým dá najít to co dřív?
Výpis komunikace z Seznam helpdesk:
14:15Tomas Chalupa: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci?
14:15Pavel: dobry den, jak se prosim dostanu na stranky foto.mapy.cz ?
14:15Pavel: naskakuji normalni mapy s foto nastavbou
14:30Pavel: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy
14:30Pavel: coz je trochu neco jineho, nez pred tim
14:31Tomas Chalupa: Adresa foto.mapy.cz byla zrušena a nahrazena sloučením fotomap s normálními mapami.
S5 (N5800XM)
Publikováno 01 September 2016 - 13:44
Tak nám zrušili foto.mapy.cz Ví někdo jak se v tom novým dá najít to co dřív?
Výpis komunikace z Seznam helpdesk:
14:15Tomas Chalupa: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci?
14:15Pavel: dobry den, jak se prosim dostanu na stranky foto.mapy.cz ?
14:15Pavel: naskakuji normalni mapy s foto nastavbou
14:30Pavel: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy
14:30Pavel: coz je trochu neco jineho, nez pred tim
14:31Tomas Chalupa: Adresa foto.mapy.cz byla zrušena a nahrazena sloučením fotomap s normálními mapami.
A já si říkala, co to s nima dneska je. Že se ta fotka ukazuje jinak než obvykle....
Publikováno 01 September 2016 - 17:30
No to snad ne... Takže vyhledávání podle klíč. slova už jaksi nejde...
Publikováno 01 September 2016 - 20:58
Zkusil jsem v mapy.cz kliknout na "Hledání" > do vyhledávacího pole zadal třeba prosté slovo "hrad" a hned mi vyskočila podnabídka, kde je hned prvá možnost "hrad kategorie". Klikl jsem na to a vpravo pod vyhledávacím polem se pod sebou zobrazí všechny hrady v ČR s malými fotkami. V mapě pak vidíte fotky těch hradu v kapkách. Nebo ještě se dá toto. Až vám pod vyhledávacím polem vyskočí nabídka těch všech hradu s malými fotkami tak ve vyhledávacím poli za to slovo hrad přidejte třeba okres Mladá Boleslav. Hned prvá možnost vyskočí "hrad blízko Mladá Boleslav". Když na to kliknete, tak se vám ukáží hrady kolem Mladé Boleslavi (Mladá Boleslav, Kost, Bezděz, Houska, Valdštejn). No není to ten komfort co dřív, ale aspoň něco.
Publikováno 02 September 2016 - 15:27
Zkusil jsem v mapy.cz kliknout na "Hledání" > do vyhledávacího pole zadal třeba prosté slovo "hrad" a hned mi vyskočila podnabídka, kde je hned prvá možnost "hrad kategorie". Klikl jsem na to a vpravo pod vyhledávacím polem se pod sebou zobrazí všechny hrady v ČR s malými fotkami. V mapě pak vidíte fotky těch hradu v kapkách. Nebo ještě se dá toto. Až vám pod vyhledávacím polem vyskočí nabídka těch všech hradu s malými fotkami tak ve vyhledávacím poli za to slovo hrad přidejte třeba okres Mladá Boleslav. Hned prvá možnost vyskočí "hrad blízko Mladá Boleslav". Když na to kliknete, tak se vám ukáží hrady kolem Mladé Boleslavi (Mladá Boleslav, Kost, Bezděz, Houska, Valdštejn). No není to ten komfort co dřív, ale aspoň něco.
takže jako vždycky každá změna je jen k horšímu ach jo
Publikováno 05 September 2016 - 7:53
chjo.. :-(
ale díky bobassovi aspoň za malou náplast!
Tento příspěvek byl upraven od JolaLuba: 05 September 2016 - 7:54
Publikováno 05 September 2016 - 8:01
A což použít google s omezením na site?
"Hrad Purkarec site:foto.mapy.cz" mi ukáže jen Karlův hrádek u Purkarce.
Jsme tam, kde jsme byli před tím, jen jinou cestou.
Publikováno 05 September 2016 - 18:31
chjo.. :-(
ale díky bobassovi aspoň za malou náplast!
Něco to ukáže, ale zdaleka to neukáže tolik, co minulé fotomapy...
A což použít google s omezením na site?
"Hrad Purkarec site:foto.mapy.cz" mi ukáže jen Karlův hrádek u Purkarce.
Jsme tam, kde jsme byli před tím, jen jinou cestou.
Konkrétní věc možná jo, ale když zadáš něco obecného, opět se zdaleka neukáže tolik fotek. Vyzkoušeno např. na fotce 769, kterou jsem na fotomapách našla jedním slovem, přes google nenalezeno.
Bohužel, je to v háji... A to se mi ještě na googlu ukazuje méně fotek než dřív a zmizela možnost "další obrázky". Někdo nám asi sabotuje hledání.
Publikováno 07 September 2016 - 6:20
Ono to asi bude tím, že Google zřejmě neumí česky, tj. hledá u obrázku jen přesnou frázi v popisu. A nevím, jak zachází s klíčovými slovy, pokud je vůbec je schopen najít. Fulltextové hledání se skloňováním a nejen v názvu, co tam měli, bylo určitě lepší.
Na druhou stranu, hledat most v Ústeckém kraji, nebo hradiště ve Zlínském, na to je asi každý vyhledávač krátký.
Stejnou syntaxi podporuje i vyhledávač Seznamu, ten česky skloňovat umí, ale jen v textové podobě. Když pak přepnu na Obrázky, nenajde nic.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 07 September 2016 - 6:37
Publikováno 08 September 2016 - 21:19
Pro ty, co potřebují nápovědu, jsem aktualizoval puntíkatou mapu. Teď je tam všech 3500 PM
S5 (N5800XM)
Publikováno 09 September 2016 - 19:39
Tak vidím, že prázdninový režim 5 fotek týdně pokračuje i po prázdninách.
Publikováno 09 September 2016 - 23:02
Na VŠ fungují prázdniny trochu jinak...
Ale mně tento režim vyhovuje :-)
Publikováno 15 September 2016 - 9:49
Proč nejsou Poděbrady na Pardubicku? Tam bych tu 3505 našel hned.
Publikováno 15 September 2016 - 12:47
3505: místa mého dětství. Ale taky mi trvalo pár minut, než mi to docvaklo. Naštěstí - jinak bych hledal ještě teď. Možná větší oříšek, než se na první pohled zdá.
Publikováno 15 September 2016 - 19:02
Proč nejsou Poděbrady na Pardubicku? Tam bych tu 3505 našel hned.
jj nápodobně, takhle to chvíli potrvá
Publikováno 16 September 2016 - 11:40
To snad není možný. Ono to existuje. A je to tam, kam jsem klikal mockrát. No já klikal mockrát po celém kraji.
Publikováno 16 September 2016 - 12:06
Kam zmizela ta užitečná Databáze mostů ?
Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)
Moje statistika na Geocaching.com
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů