poznejmisto.cz II.
Publikováno 03 srpen 2024 - 10:25
Oslík je tam, kde bych ho čekal. Na jedné z několika lokalit, ne na té největší. Jestli je na mapě, už nevím, prostě jsem to nakliknul.
Doplňuji: není na Mapách.cz ani Panoramě
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 03 srpen 2024 - 19:57
Publikováno 04 srpen 2024 - 20:40
Se snad k tomu vrátím. Proklikal jsem napřed oblast na turist. mapě, ale dané symboly se asi týkají jen činnhých zdrojů, tak jsem pak jel ještě podle letecké mapy, kde jsou dobře vidět ty panelové platformy i u nečinných zdrojů. Ale marně.
Publikováno 12 srpen 2024 - 9:07
Dnešní 4368: Vím, kde to je, ale nevím co to je. Je to nějaká technická zajímavost, nebo "jen" socha, plastika, umělecké dílo? Nic jsem o tom nenašel, přitom to území je publikované celkem dost. Když tak SZ, ať nenapovídáme těm, co hledají.
Publikováno 12 srpen 2024 - 10:54
Vím naprosto přesně, co to je, protože... :-)
Takže, kdo chce, ať mi napíše.
Tento příspěvek byl upraven od Hamaci: 12 srpen 2024 - 11:01
Publikováno 16 srpen 2024 - 13:03
Na mapy.cz je toho fotka s názvem, který to vysvětluje. Ani by nemusel, protože s lepším rozlišením je to jasně vidět, k čemu to slouží.
Publikováno 17 říjen 2024 - 5:54
No, proklikal jsem všechny mlýny a podobné objekty v okolí, kde jsem to tušil a nakliknul jsem to. Neřešil jsem, jestli je to přesně.
Publikováno 18 říjen 2024 - 23:49
..... jo, jo, náhon jsem taky nemohl doklikat a to mi ho ukázaly této tématice odpovídající zdroje. Fotka je o jedno mlýnské kolo jinde.
Publikováno 22 říjen 2024 - 13:42
Toť otázka, co je správně a co ne, pokud jsem já osobně tedy na místě nebyla. Pokud se podíváte na fotky z obou míst, zjistíte, že je tam nahraná u obou míst totožná fotka...
Publikováno 23 říjen 2024 - 8:40
To nic neznamená, kde je nahraná fotka. To je často blbě, nahrávají je tam lidi sami. Myslím, že se autor fotky na PM, totožný s tím, co nahrál svoji fotku na mapy.cz, spletl a nahrál to o mlýn vedle, tedy v obou případech, na PM i na mapy.cz. Na tom druhém místě jsou fotky toho mostku od dvou jiných autorů, obě se nejen shodují vzhledově a místem, ale navíc je tam jeden detail, který to místo identifikuje v mapě naprosto jednoznačně (tím detailem nechci spoilovat, ale klidně v SZ).
Publikováno 23 říjen 2024 - 10:07
To nic neznamená, kde je nahraná fotka. To je často blbě, nahrávají je tam lidi sami. Myslím, že se autor fotky na PM, totožný s tím, co nahrál svoji fotku na mapy.cz, spletl a nahrál to o mlýn vedle, tedy v obou případech, na PM i na mapy.cz. Na tom druhém místě jsou fotky toho mostku od dvou jiných autorů, obě se nejen shodují vzhledově a místem, ale navíc je tam jeden detail, který to místo identifikuje v mapě naprosto jednoznačně (tím detailem nechci spoilovat, ale klidně v SZ).
V pohodě, já to nerozporuju, zas tak do hloubky jsem to nezkoumala. Prostě to byla jen moje rychlá úvaha.
Publikováno 24 říjen 2024 - 6:35
Na mapách.cz jsou pozice fotek často špatně, už několikrát jsem to opravoval (nahlášením chyby). Často to lidi nakliknou ve velkém oddálení a pak u rybníčku na Dolních Hutích byly fotky z Čertova hrádku, o kilometr jinde. Nebo se autor splete a nahraje fotku jinam. Mě se to povedlo na PM taky, dva podobné mosty a opravit po odeslání se to nedá, jedině komunikací s autorem PM.
Publikováno 24 říjen 2024 - 9:44
Já posílám opravy nebo nová místa na mapy.cz celkem často, ale když je to v cizině, tak mi odpovídají, že používají openstreetmaps a že to můžu opravit já v nich. Na to jim kašlu, ať si to tam opraví sami (někdy to udělají, někdy ne).
Publikováno 30 říjen 2024 - 11:57
Něco se asi poondilo v databázi.
Dnes po přihlášení do aplikace jsem zjistil, že některá místa, která jsem neměl nalezená, nyní jsou označena jako nalezená. Včetně dvou posledních, která jsem zcela jistě nenašel.
Publikováno 30 říjen 2024 - 12:38
Já měl včera jen jednu nenalezenou, aktuální Pardubickou, nalézt ji nebylo těžké a teď mám všechno. Když se přihlásím druhým nickem, který jsem používal na hledání podruhé, mám nenalezeno to, co vyběhlo letos. Takže u mě to je v pořádku.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů