Když jsem tento projekt zveřejňoval, tak jsem si řikal, že to bude pro pár lidí inspirace, ale netušil jsem, že bude žít tak dlouho a tolik kačerů si žebřík v různé modifikaci vyrobí . Tehdá jsem to vyrobil jako momentalní nutnost z nouze, jako něco lehkého co dá strčit do batohu a skoro nic to nezabere a na co najdu material ve sklepě nebo v hyparmarketu. Dělal jsem to pro pozvednuti osamělého kačera do výšky cca 2m na první větev dostatečně únosného stromu a to splnilo na 100% . Za ta léta jsem to přivazoval k cca 30-ti stromům a žebřík nezaznamenal žádnou újmu a slouží dodnes. Příčky se neohýbají a uzly se neprotlačují zkrz příčky, žebřík se jeví jako nový, jen ty šnůrky jsou už trochu špinavé. V současné době to testuji přescentem 111kg živé váhy a vše je OK. Ale každý musí získat důvěru v ten žebřík, bez té důvěry ho nelze použít. A stále bych ho doporučoval jen na to pozvednuti kačera na první větev, na skály a do větších výšek bych radši použil lano.
Tak ať dobře slouží těm, co si ho vyrobili a co získali důvěru.
Smotaný žebřík no 1 stále OK
Detail uzlu na tom původním žebříku
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp