Koukám, že ta nová je zábavná i tím, že má předpublikační odlovy, a to i více než o rok
Zajímavé osudy krabek (bookmark)
Publikováno 22 srpen 2016 - 8:17
Nález po roce https://coord.info/GLP1DG8G
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 25 srpen 2016 - 8:22
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 25 srpen 2016 - 8:39
Zajímavé - "o našem díle bude psát jen naše keš!" Je sranda pozorovat lidi... Měli ji prý připravenou od jara, ale zapomněli asi tehdy založit listing a nechat si u reviewera ověřit bezkoliznost.
EDIT: právě spustili tu jejich vlastní keš.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 25 srpen 2016 - 8:43
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 25 srpen 2016 - 8:47
Hlavně ten bílý nápis Chrčice - jak Holywood.
Člověk neví, jestli se má smát nebo plakat ...
Publikováno 25 srpen 2016 - 9:01
Pěkný. Naprosto schvaluji, že by o takových věcech měl (mohl) napsat ten, kdo je udělal (pokud to není komerční reklama), nebo někdo s jejich pověřením. Ale pokud o tom napsal někdo jiný, byl prostě rychlejší. Proto když budu mít nápad na keš, založím si provizorní listing a tím mám místo jisté, jen by to nemělo být rok beze změny a mělo by být zřejmé, že to publikovat chci. Ale pravidlům ani neodporuje, založit dvě keše na stejné téma, v nekolizní vzdálenosti od sebe. Navíc tady jde evidentně o malou osadu a lidi co mají zájem o toto místo se pravděpodobně znají.
Taky se mi povedlo udělat tradičku na místě, o kterém jsem myslel, že nikdo neví a obsadil jsem místo, kde už měsíc byla finálka multiny, jen bez založeného listingu.
Obdržel jsem v logu něco jako Ach jo a krabičku tam mám dosud. Ale od té doby se toho ownera radši ptám, jestli nemá něco rozdělaného v místech, kde mám nějaké plány.
Publikováno 25 srpen 2016 - 10:00
Z toho, co jsem odhadl původní souřadnice, tak původní finálka byla někde u plotu za nápisem Chrčice, tedy u sousedního pozemku...
Je smutné, když se dva lidi nedokáží dohodnout, případně když někdo nedokáže unést to, že někdo jiný měl stejná práva jako on a využil jich.
Trochu se bojím toho, že budeme jednou muset kvůli podobným lidem mít povolení na umístění všech keší u majitelů pozemků. Nechci vidět to papírování a povolení od státního fondu, Lesů ČR a spousty soukromých vlastníků, často i s nedohledatelnými adresami :-(.
Publikováno 25 srpen 2016 - 10:57
Situaci, že někdo publikuje keš na místě, kam jsem se chystal dát vlastní, jsem zažil už čtyřikrát. Jednou to bylo o den - a to u té nejtématičtější. Ale kromě zmínky ve FI logu by mne ani nenapadlo něco rozporovat, natož nárokovat.
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 25 srpen 2016 - 11:33
Z toho, co jsem odhadl původní souřadnice, tak původní finálka byla někde u plotu za nápisem Chrčice, tedy u sousedního pozemku...
Je smutné, když se dva lidi nedokáží dohodnout, případně když někdo nedokáže unést to, že někdo jiný měl stejná práva jako on a využil jich.
Trochu se bojím toho, že budeme jednou muset kvůli podobným lidem mít povolení na umístění všech keší u majitelů pozemků. Nechci vidět to papírování a povolení od státního fondu, Lesů ČR a spousty soukromých vlastníků, často i s nedohledatelnými adresami :-(.
A to by třeba všechny keše u Čimelic a Orlíku musely mít povolení od Karla Schwarzenberka ze Sýkořic.
Publikováno 25 srpen 2016 - 12:55
Pěkný. Naprosto schvaluji, že by o takových věcech měl (mohl) napsat ten, kdo je udělal (pokud to není komerční reklama), nebo někdo s jejich pověřením. Ale pokud o tom napsal někdo jiný, byl prostě rychlejší. Proto když budu mít nápad na keš, založím si provizorní listing a tím mám místo jisté, jen by to nemělo být rok beze změny a mělo by být zřejmé, že to publikovat chci. Ale pravidlům ani neodporuje, založit dvě keše na stejné téma, v nekolizní vzdálenosti od sebe. Navíc tady jde evidentně o malou osadu a lidi co mají zájem o toto místo se pravděpodobně znají.
Taky se mi povedlo udělat tradičku na místě, o kterém jsem myslel, že nikdo neví a obsadil jsem místo, kde už měsíc byla finálka multiny, jen bez založeného listingu.
Obdržel jsem v logu něco jako Ach jo a krabičku tam mám dosud. Ale od té doby se toho ownera radši ptám, jestli nemá něco rozdělaného v místech, kde mám nějaké plány.
To se kapku pleteš, tím, že si uděláš listing, si místo automaticky nezajistíš. Revírníkovi se sice v kolizích ukazuje, ale pokud už keš nemá ve frontě, tak nemá žádný důvod to respektovat. Pokud si nějaké místo chceš rezervovat, tak je třeba revírníka specielně o rezervaci požádat. Nevím, jak současní revírníci, ale např. Skupec byl ochoten rezervaci držet do 1 měsíce. Připisovalo se to k názvu keše, aby náhodou v tom místě keš nepustil jiný revírník.
Publikováno 25 srpen 2016 - 13:26
Tak jinak, i rozdělaný listing hlásí revírníkovi kolizi. A je na něm, co udělá. Nejpravděpodobněji se zeptá, jestli na tom dělám a když mu do krátké doby neodpovím, pustí tu druhou.
Chemic si jednou dal tu práci a obeslal dlouho rozdělané listingy a kdo mu neodpověděl, archivoval to. S tím, že kdyby někdo chtěl pokračovat a jen třeba zrovna byl na dovolené, pustil by mu to nazpět. Tím si vyčistil mapu od kolizí, které pořád musel řešit.
Jenomže když mám jen zájem a neudělám tam ani prázdný listing s Final waypointem, nikdo o mém zájmu nemůže vědět. Předpokládám, že v tom případě, který se zde probírá, by se revírník zeptal, kdyby tam něco rozdělaného bylo.
Publikováno 25 srpen 2016 - 13:31
No, v Praze by se revírník tímhle stylem zbláznil. tady se opravdu o rezervaci prosí zvlášť ajen na krátkou dobu, naopak čistky rozpracovaných listingů probíhají automaticky (ale to, myslím, dělá přímo Zeměplk) O volná místa, zvlášť v centru, je nouze, takže někteří lidi mají i notifikace na archivace, a jakmile se objeví nějaké volné místo, už si ho rezervují.
Publikováno 25 srpen 2016 - 13:49
O volná místa, zvlášť v centru, je nouze, takže někteří lidi mají i notifikace na archivace, a jakmile se objeví nějaké volné místo, už si ho rezervují.
To jako fakt? Tak to jsem asi malý úchyl, za sebe bych byl rád, že tam někdo strčil novou pikslu a tak můžu vyrazit na odlov .
Publikováno 25 srpen 2016 - 14:44
To jako fakt? Tak to jsem asi malý úchyl, za sebe bych byl rád, že tam někdo strčil novou pikslu a tak můžu vyrazit na odlov .
Třeba na Starým městě je koncentrace památek, který stojí za pixlu, možná vyšší než kolizní vzdálenosti. A navíc tam ještě zavázejí zaokapovky u škol a podobnejch institucí a finálky mysterek, který by tam vůbec nemusely bejt.
Publikováno 25 srpen 2016 - 19:02
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 25 srpen 2016 - 20:03
Jo, takhle dopadl ocas kapra. Původně byl celý kapr z tradiček, zelený, ale pak mu ocas zežloutl, protože to tam bylo tak často vymudleno, že se musely dát ofsetovky. A i ofsetovka je multina, ne něco mezi.
Publikováno 25 srpen 2016 - 20:53
Prima nález! https://coord.info/GLP2933Q
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 26 srpen 2016 - 8:25
Jo, dnes se s tím roztrhl pytel :-(
Jako by se domluvili s těmi "tradičními multinami".
Nový vlastník adoptoval tradičku a místo přesunu k ní frknul Finální WP.
Už tam je druhý NA log.
PS.: Myslel jsem si, že zobrazení archivních logů je možné, pokud na ně mám odkaz, stejně jako u keše, a ono ne :-(
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 26 srpen 2016 - 8:27
Publikováno 26 srpen 2016 - 8:43
Opravdu si z geocachingu někteří dělají holubník.
PS: cizí archivovaný log opravdu zobrazit nejde. Ale vlastní jo, ne? Asi to budu muset vyzkoušet...
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 26 srpen 2016 - 8:44
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 26 srpen 2016 - 9:18
Jako by se domluvili s těmi "tradičními multinami".
V Německu jsem se s něčím podobným setkal několikrát (šlo spíše o "tradiční mysterky", kdy je v listingu např. napsáno, že keš je o iks metrů dál) a nezdálo se, že by to tam někomu vadilo.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
1 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Anad