Taky pisu DNF az kdyz jsem presvedcenej ze neco neni v poradku. Pokud jsem hledal a nenasel, ale sam nejsem presvedcenej ze jsem prohledal vsechno a hledal spravne atd, tak treba napisu jen WN abych sice dal najevo ze jsem nenasel, ale abych nevyvolal paniku predcasne. Modrej log davam jen za situace kdy si myslim ze by se tim owner mel zabyvat a ze je fakt realne velke riziko ze je kes v haji. Po hodine hledani ve trech lidech to DNF dam, nebo kdyz najdu evidentne vybrakovanou skrejs. Kdyz hledam 5 minut sam narychlo pac mi za chvili jede autobus a nic nenajdu, neni to duvod k DNF logu.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 21 June 2016 - 12:20
Já DNF klidně lognu i po těch pěti minutách do odjezdu autobusu, pokud jsem nenašel. Je to součást mojí historie. To mazání, jak se občas stane (sám si na takový případ nevzpomínám), se mi nelíbí a horší je, že není možnost si smazaný log nechat obnovit, RVs se zabývají jen neoprávněně smazanými FI logy.
A paniku nepředpokládám, pokud připíšu, že jsem hledal jen chvilku a vzápětí spěchal na ten zmiňovaný autobus.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 21 June 2016 - 12:21
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 21 June 2016 - 12:42
Ja teda nevim, ale cekal bych, ze se maji logu pouzivat podle toho jak se jmenuji a k cemu slouzi. Pokud jsem nenasel (a hledal), logika veci mi veli davat DNF. Pokud jasne znam umisteni a kes tam neni, tedy vim ze fakt neni, pak nevidim duvod, proc nedavat NM
Publikováno 21 June 2016 - 13:32
Já píšu DNF když nepíšu FI. Když jsem přesvědčenej, že je ukradená, píšu navíc i NM. A imho je to tak správně, podle významu názvů těch logů.
Když kouknu na své DNF logy, vidím tam: 4x zjevně ukradená/ztracená keš (v jednom případě reakce ownera archivace, čímž mě naštval, protože mi luštění dalo práci), 1x jsem přišel v zavírací čas a nedostal se ke keši, a 3x jsem prostě nenašel dobře maskovanou/zarostlou keš - ve všech případech je to z logu jasné, nevím proč by to mělo někoho děsit... a myslím, že třeba můj log u Zemědělského muzea by mohl ownera pobavit, i když právě tam jsem viděl nedlouho předtím spor o mazání DNF logů
Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 21 June 2016 - 13:46
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 21 June 2016 - 13:51
Pokud vím, tak to nejde.
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 21 June 2016 - 14:16
NM obvykle pisu az jako druhy log k jinemu typu logu podle situace. Kdyz jsem kes nenasel, tezko psat NM, leda ze najdu nejaky pozustatky nebo neco jinyho co dava najevo ze je asi v haji. Ale davat DNF za situace kdy jsem poradne ani nehledal podle me neni dobry. Z pohledu lovce je to sice pravda ze nenasel, ale s touhle logikou bych mohl kdyz to prezenu dat DNF na libovolnou kes, kterou jsem se ani hledat nepokusil. I u te by to byla pravda. DNF davam az kdyz si myslim ze to ze jsem nenasel muze znamenat chybu jinde nez u me. Ty DNF maji vyznam v tom, ze kdyz se jich nekde sejde vic, muze to byt duvod pro ownera se tam jit podivat a pro ostatni lovce naopak tam nechodit. Proto s nima zachazim opatrne a davam je tam kde chci tohle ostatnim sdelit. Jinak dam jen WN. Ale pokud se dostatecne popise v textu logu za jakych okolnosti jsem nenasel a co si o tom myslim, tak to tu informaci nese tak jako tak bez ohledu na to jaky typ logu zvolim.
Edit: mel jsem tam ovce misto lovce
Tento příspěvek byl upraven od Modrak: 21 June 2016 - 22:29
Publikováno 21 June 2016 - 14:51
Nedávno jsem hledal v Liberci Kolibří keš. Hledal jsem opravdu poctivě A následně jsem zjistil, že ji už sice hledala půlka Liberce, ale nikdo DNF nelogoval, takže tam chodili další a další a další... Nic nenasvědčovalo tomu, že by byla ukradená nebo jestli jsem jenom špatně hledal. Jiný kačer, který ji měl nalezenou, mi pak potvrdil, že tam keš není.
Publikováno 21 June 2016 - 17:23
To je vlastně "trubky sobě", oni si škodí hlavně navzájem. Přijde první, nenajde a DNF neloguje (co kdyby se mu někdo posmíval). Po něm přijde druhá trubka, taky zbytečně hledá a taky radši neloguje DNF. A tak to jde dál, trubky chodí jak na běžícím pásu a vyvíjejí enormní aktivitu. Pak přijde normální kačer (=Smrk), který to sice taky odnese a hledá zbytečně, ale DNF už logne (aspoň to předpokládám). Tím pádem je toto DNF k dispozici všem, kačerům i trubkám, takže v té chvíli už se asi návštěvnost radikálně sníží a hlavně owner konečně dostane náznak, že by mohl být problém.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 21 June 2016 - 17:24
Publikováno 22 June 2016 - 6:53
Krabky Lock&Lock už jsou při velkém počtu keší neúměrně drahé
Mimochodem, včera jsem koupil v Pepco lock&lock krabičky za 35,- Kč (objem 1.5 l) a 29,- Kč (objem 0.9 l). To je úžasná cena! Jestli to tedy není spíš do Georadostného koutku
Publikováno 22 June 2016 - 8:49
Píšeš to správně do geodepresivního koutku. Zase bude záplava nových kešek, a protože kešky vznikají mnohem větší rychlostí než jsou vypouštěny nové coiny, budu jich nacházet stále méně :-) A to je na geodepresi.
Publikováno 22 June 2016 - 9:28
Píšeš to správně do geodepresivního koutku. Zase bude záplava nových kešek, a protože kešky vznikají mnohem větší rychlostí než jsou vypouštěny nové coiny, budu jich nacházet stále méně :-) A to je na geodepresi.
Asi by to chtelo nejake nove restriktivni omezeni tykajici se kvality. Owner by mohl zalozit jednu novu kes a napriklad az po nasbirani urciteho poctu oblibenostnich bodu by mohl dalsi. Myslim, ze by to i dost omezilo z meho pohledu naprosto zbytecne powetraily. Opravdu nevim k cemu jsou dobre...
Tento příspěvek byl upraven od Lukas&Verca: 22 June 2016 - 9:29
Publikováno 22 June 2016 - 9:44
Já taky ne, ale už jsem někde četl zmínku, že tam sbírají oblíbenostní body, aby je pak mohli přidělovat keším, které za to stojí...
Publikováno 22 June 2016 - 10:17
Asi by to chtelo nejake nove restriktivni omezeni tykajici se kvality. Owner by mohl zalozit jednu novu kes a napriklad az po nasbirani urciteho poctu oblibenostnich bodu by mohl dalsi. Myslim, ze by to i dost omezilo z meho pohledu naprosto zbytecne powetraily. Opravdu nevim k cemu jsou dobre...
Za prvé — podobné diskuze se tu opakují s železnou pravidelností celou dobu, co geocaching provozuju. Za druhé — pěkně si v prvních dvou větách protiřečíš: „omezení týkající se kvality“ x „az po nasbírání určitého počtu oblíbenostních bodů“ — favoritní body jsou, jak správně píšeš, body oblíbenosti (popularity) a ty nemají s kvalitou žádnou přímou souvislost. Navíc kvalitu v geocachingu asi budu například já chápat jinak než asi ty.
Myslim, ze by to i dost omezilo z meho pohledu naprosto zbytecne powetraily. Opravdu nevim k cemu jsou dobre...
A opět evergreen — když se mi něco nelíbí, nebo to nechápu, tak by bylo nejlepší to zakázat, nebo alespoň omezit. Mně osobně se třeba nelíbí (stromo)lezecké keše a většina T4+. Tak je taky zakážeme nebo aspoň omezíme? Na každých 50 keší s T<4 maximálně jedna s T4+? Co ty na to?
Publikováno 22 June 2016 - 10:18
To, že vznikají nové keše není špatné...
Spousta keší vzniká pěkných.
Já mám jen depresi z toho, že mám asi dalších 10 míst, které jsou zajímavé a kde bych chtěl udělat keš, jen na to prostě nemám čas...
Publikováno 22 June 2016 - 10:37
Za posledních pár dnů jsem dnes logoval už třetí DNF, ale přijde mi, že DNF jsou poměrně vzácné. Někdy ale vidím keš se spoustou nálezů, kde najednou FI logy přestanou přibývat a až po nápadně dlouhé mezeře bez logů se objeví první DNF log - jakoby se lidé vyhýbali logování DNF. Jsou za DNF nějaké trestné body, nebo co?
Taky to nechápu, když kešku hledám a nenajdu jí, tak zaloguji DNF, přijde zajímavé, kolik kešek jsem nenašla.
Mě se zase stalo, že jsem si byla 100% jistá v pěším powertraileru, že tam není, tak jsem zalogovala DNF a po mě jí našlo deset dalších nálezců, tak nevím jestli jsem byla úplně slepá, oni švindlovali (v pw se to snadno ztratí) nebo jí tam některý kačer mezitím obnovil...
Publikováno 22 June 2016 - 10:47
Mimochodem, včera jsem koupil v Pepco lock&lock krabičky za 35,- Kč (objem 1.5 l) a 29,- Kč (objem 0.9 l). To je úžasná cena! Jestli to tedy není spíš do Georadostného koutku
o jsou to opravdu original L&L nebo nějaké jakonáhražky.
Publikováno 22 June 2016 - 10:48
To, že vznikají nové keše není špatné...
Spousta keší vzniká pěkných.
Já mám jen depresi z toho, že mám asi dalších 10 míst, které jsou zajímavé a kde bych chtěl udělat keš, jen na to prostě nemám čas...
Taky mám geodepresi z toho, že mám asi 15 nápadů na nové kešky, některé už mají i krabičku nebo listing jiné vybrané pěkné místo, ale nejsem schopná je dokončit....
Taky si myslím, že je dobře, že vznikají nové kešky, zase plno starých zaniká. Tak kdyby nevznikaly, tak není, co hledat. Na ty které se někomu nelíbí nemusí chodit...
Publikováno 22 June 2016 - 12:12
o jsou to opravdu original L&L nebo nějaké jakonáhražky.
Zašel jsem do jediného Pepca, které mám v dosahu, a byly tam. Jenže jen ty dvě velikosti - a originály to nejsou ani náhodou. Takže jsme tu ve správném vlákně.
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 22 June 2016 - 12:31
Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně: "Tyhle kešky každého jenom otravují. Já bych všechny ty powertraily a T5 zakázala"
14 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů