Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1981 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 14:20

Zajímavé ohlasy! K "vyhoření" nebo aspoň k částečné nebo úplné ztrátě motivace k dalšímu hledání se zatím přiznali jen lidé s 1000 až 1300 nálezy. Ale přece existuje mnoho dalších kačerů s podstatně vyššími počty. Chtěl bych se tedy zeptat vás s 3 a více tisíci FI: to opravdu kolem 1000 - 1500 nálezů přichází určitá krize, kdy byste to nejradši zabalili, nebo co vás motivovalo a motivuje k hledání dalších tisíců krabiček? Nebo se žádná krize nedostavila?
Tohle by mohlo být zajímavé téma dotazníku studentů sociálních věd, protože syndrom vyhoření je aspoň ve zdravotnictví t.č. opravdový hit (on byl vlastně vždycky, ale nemluvilo se tak o tom...).

Podivej se na mapu CR nebo chces-li celeho sveta. To je obrovske "hriste" na kterem si muzes hrat, kde muze stale neco zajimaveho nalezt, videt, objevit ci zazit. Venuji se tomu uz leta a to jsem projezdil jenom zlomek CR a par mist v okolnich zemich. Stale jsem nelovil v Brne, Ostrave ci Hradci. Nebyl jsem v Ceskem lese, v Kasperkach, Orlickych horach atd. Tolik zajimavych a krasnych mam predemnou, ze me sotva muze geocaching omrzet.
Samozrejme, ze me priprava a lusteni obcas leze krkem. Nebo desitky dalsich malickosti, ale ty mi to nemuzou pokazit :-)

Tento příspěvek byl upraven od Myškin: 22 září 2014 - 14:22

• 4

#1982 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 14:27

Já mám rád, když jsou dny krátké, alespoň mám z každé keše noční :-)

• 2

#1983 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:12

Zajímavé ohlasy! K "vyhoření" nebo aspoň k částečné nebo úplné ztrátě motivace k dalšímu hledání se zatím přiznali jen lidé s 1000 až 1300 nálezy. Ale přece existuje mnoho dalších kačerů s podstatně vyššími počty. Chtěl bych se tedy zeptat vás s 3 a více tisíci FI: to opravdu kolem 1000 - 1500 nálezů přichází určitá krize, kdy byste to nejradši zabalili, nebo co vás motivovalo a motivuje k hledání dalších tisíců krabiček? Nebo se žádná krize nedostavila?

Tohle by mohlo být zajímavé téma dotazníku studentů sociálních věd, protože syndrom vyhoření je aspoň ve zdravotnictví t.č. opravdový hit  (on byl vlastně vždycky, ale nemluvilo se tak o tom...).

Já tedy žádné vyhoření nepociťuji ani jsem nepociťovala, a to mám něco málo přes 4 tis. Pořád mě to baví a pořád objevuji nová místa, a to i v rodném městě. .-)

• 0

#1984 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:15

V Praze je pořád kam chodit a pořád co lovit. Chápu, že když to chytí někoho, kdo kdo bydlí v malém městě, které má v širším okolí tři stovky keší, tak je má za chvíli vysbírané. Rád by vyrazil, ale není kam. Jedině jet někam delší dobu autem a když pro to třeba nemá pochopení manželka, vidí v tom jen pálení benzínu.

• 1

#1985 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:25

Podivej se na mapu CR nebo chces-li celeho sveta. To je obrovske "hriste" na kterem si muzes hrat, kde muze stale neco zajimaveho nalezt, videt, objevit ci zazit. Venuji se tomu uz leta a to jsem projezdil jenom zlomek CR a par mist v okolnich zemich. Stale jsem nelovil v Brne, Ostrave ci Hradci. Nebyl jsem v Ceskem lese, v Kasperkach, Orlickych horach atd. Tolik zajimavych a krasnych mam predemnou, ze me sotva muze geocaching omrzet.
Samozrejme, ze me priprava a lusteni obcas leze krkem. Nebo desitky dalsich malickosti, ale ty mi to nemuzou pokazit :-)

No, právě z toho obrovského hřiště mám depresi! Tolik míst, která bych chtěla vidět (ať s keškou či bez) a nikdy je vidět nestihnu... A to mi stačí podívat se jen na mapu naší republiky... natož celého světa! :o

• 2
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1986 weselka

weselka

weselka

• Members
  • PipPipPip
  • 698 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:26

Jen pro dokreslení log na mojí 1000 keši... u 2t, 3t a4t jsem se ani nezastavil ;-) Za poslední dva roky jsem to dost omezil. Ale je to jak už tu zaznělo: souhra věcí - vylovené okolí, nedostatek času, důležitější věci na práci a také celkově situace v českém GC, která mi moc nesedí.

• 0
www.povetrnik.cz

#1987 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:30

kdo bydlí v malém městě, které má v širším okolí tři stovky keší, tak je má za chvíli vysbírané

Nevím, kolik je kešek v okolí Kladna, ale když to člověk nerve 10 krabiček za den, tak se s tím dá vystačit na hodně dlouho. Hledám už šest let a neodlovených krabiček v okolí spíš přibývá než ubývá, a to ještě velkou spoustu ignoruji.

• 0

#1988 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:31

Já jsem si na loňský rok s geokolegou stanovil cíl dát 1000. kešku. Stalo se. Za ten rok jsme odlovili něco přes 600 keší. Letos už to tak neprožívám, spíš si užívám volno a pohyb v přírodě. Dokonce někdy jedu na kole okolo kešek co mam v Oregonu nahrané a nechce se mi slejzat, protože se mi zrovna tak pohodlně jede. 

Beru to v klídku, někdy někam vyrazim cíleně na kešky, jindy vyrazim bez jakýhokoliv plánu a třeba si odlovim jednu/dvě nebo taky žádnou. Nic se nemá přehánět a asi to chce fakt v klídku. 

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 22 září 2014 - 15:31

• 2

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1989 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:35

mapa světa? Jen v USA mi zbývá vylovit milion keší...to nestihnu!  :D

• 2

#1990 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:46

Osobně po osmi letech keškování zatím žádný syndrom vyhoření necítím...

- Stále je kam jezdit - celodenní výlet se dá udělat i 50 km od domu, a tam už mám hodně neodlovených keší :-).

- Keše mě často upozorní na moc zajímavá místa. Takže je používám místo průvodců. I když už delší dobu je i hodně keší na nezajímavých místech, kde jsou spíše o tom - díky za bod, než díky za místo.

- Stále je možnost při lovu zažít spoustu zážitků...

I když jsem předloni keškoval trochu méně (dle statistik), protože jsem měl méně času na výlety, letos to bylo zase více, přitom vím, že příští rok to bude zase méně, protože nás čeká velké zařizování. Ale i tak si budu stále hledat pro odpočinek kešky.

Spíš si občas říkám, jestli to u mě není už spíše závislost. Ale na druhou stranu si říkám, že ještě stále nemám ani 10 tisíc keší, takže nejsem v první padesátce, tak je to dobrý :-). Sice DNF hodna zamrzí, ale abych se honil za tím mít tisícovku ročně, to mě naštěstí netankuje. Raději si udělám výlet do pěkné přírody a občas při celodenním výletu taky odlovím jen 2-3 kešky... I když různé ukazatele závislosti na sobě pozoruji už delší dobu... Jako například nutkání mít odlovené všechny keše do 20-30 km atp. nebo nutkání naplánovat výlet tak, abychom stihli vysbírat všechny keše v dosahu... Na druhou stranu se utěšuji, že to není tak hrozné, když nejezdím autem na nejbližší keš, abych ji měl odlovenou a nechávám si ji prostě na chvíli, kdy bude buď cesta okolo,nebo si zorganizuji pěkný výlet okolo...

• 2

#1991 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 15:57

Tohle by mohlo být zajímavé téma dotazníku studentů sociálních věd, protože syndrom vyhoření je aspoň ve zdravotnictví t.č. opravdový hit  (on byl vlastně vždycky, ale nemluvilo se tak o tom...).

No abych pravdu rekl, tak jsem pocit "vyhoreni" zatim nepostrehl (11000 a 11let), spis na mne nekdy jde depka z toho, jak mame velikou republiku a ze do konce zivota ji nestihnu projit krizem krazem a pritom tu je tolik krasnych mist a dny jsou tak kratke a ... Jen si vzpominam jak jsem jednou byl na eventu narcen z toho "ze mi bouchly saze" :P , tak mozna mam dostatecnou zasobu sazi a stale horim :D a tak mam asi problem s opacnym jevem, nebo to neni problem? :huh:

Faktem je, ze jsem hned na zacatku spojim geocaching s turistikou a tak se priklanim bud na jednu ci na druhou stranu podle momentalni nalady a tu vic turistuji a tu vic cachuji, ale vzdy se podivam na nejake zajimave misto. :rolleyes: Naucil jsem se ignorovat rozmary pocasi a velmi rad vyrazim, kdyz vetsina mudlu zaleze a horekuje nad neprizni pocasi (to neplati ale v Moravskem krasu, kde jsem narazil na nemalo houbaru v prutrzi mracen, navlecenych v poncu a holinkach).

Skoro bych rekl, ze syndromem "vyhoreni" mohou trpet jedinci co se prilis upnuli na hledni krabicek a necestuji do moc velkych dalek, pak prave okolo tech 1000 krabicek muze dojit k vyloveni okoli do caa 30km a pak nastavaji problemy. Mne nejblizsi okoli vpodstate nezajima a tak krabicka, ktera je 500m od domu tam muze byt 2 roky, aniz bych si ji vsiml. A tam mam stale zasobu krabicek na horsi casy, ale kdy a zda k tomu dojde to netusim.

No musim jeste pridat svuj zapis z jedne cache nekdy pred lety, kdy jsem tez zacal uvazovat co dal, ale k rozreseni jsem nedospel a nikdo mne neodpovedel.

Tento příspěvek byl upraven od Solim: 22 září 2014 - 16:05

• 1

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#1992 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 17:40

Krizovky jsou pořád. Někdy častěji, někdy míň. Dokáže mne občas něco hodně rozhodit, v poslední době hlavně to, když místo krabičky najdu náhradní sáček s papírkem. Vadí mi to dokonce více, než když si někdo nahoní ty body od stolu. Já pak totiž u takových nálezů cítím jakousi hanbu, že se toho účastním. Tím bych chtěl poprosit tyto dobrodince, ať si ty náhradní škatule, které většinou stojí za prd, a o sáčcích ani nemluvě, strčí někam, že jim o ně nestojím. To by se ale nesměli štítit DNF a oprostit se od hrabošení každého bodu i u chybějící krabky. Výjimečně člověk i najde takovou humusnáhradu a o kus dále originální keš. Solidně mne též dožere, když v petce (filmovce, vitamince, lékovce s úzkým hrdlem - tam je to obzvlášť super) najdu zmačkaný originální logbook s místem pro ještě hromadu volných zápisů, ale v krabičce je už namačkaných deset dalších různých papírků, jízdenek a tak dále.To si pak sednu, papírky srovnávám a říkám si, že s tím končím. A nakonec stejně někam vyjdu, potěší mne místo, příroda, památka či pěkná krabička a zase je chvíli dobře. Je to jak sinusovka, jako bipolární porucha, ale že bych úplně skončil už nikdy na žádnou krabičku nešel, to moc nehrozí. Těch keší je tak strašně moc, že se opravdu dát vybrat to, co člověku nejvíce sedí.

• 0

#1993 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 21:29

Já jsem taky ohrožený druh (čerstvých 1200)...no, a kešuju spíš ve vlnách, vpodstatě to je závislost, ale někdy se objeví častěji (nevím proč je můj nejlepší měsíc duben), pak zase přijde útlum, kdy třeba týden dva nemám náladu - tak nikam nejdu. Ale dýl mi to většinou nevydrží, a zejména když se dostanu do oblasti, kde běžně nebývám, jsem kačer fanatik co by stavěl u každé škarpy pro kešku. Na běžné lovení mám naštěstí blízko nevyčerpatelnou Prahu s častými služebkami, a taky časté jízdy po středočeském kraji - občas mám chuť to odříct, třeba teď mě posílají do Slaného, moc se mi nechce, ale zase z VTF trailu mám odloveno jen pár keší, tak to asi vezmu :-).

Možná je to dáno i tou lokalitou, ve vzdálenosti 25 km od Prahy prostě materiál dojít nemůže, a tak se nedostavuje vyhoření.

• 0

#1994 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2014 - 21:37

Včera jsem našel TBčko z Belgie, cestuje měsíc... a byl to jen plíšek bez přívěsku, na kterém byl balonek. Asi se někomu zalíbil, ale trochu se v něm hnulo svědomí, tak si ten plíšek nenechal.

• 0

#1995 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2014 - 9:53

Tak mi psali mail kačeři, co lovili a pak o pomoc psali a pak dolovili jednu mojí trošku těžší, odlehlou a delší keš. Prej jsou v logbooku jen tři letošní odlovy, ty a ty jména, ať se prý zařídím podle vlastního uvážení. A tak jo. Jdu se podívat do logů na keši... a oni tam logy od jiných nicků, jenže ty logy byly k věci, vcelku obeznámené s terénem, poctivý jména... no tak co? Buďto kačeři už nelogujou v terénu, anebo si s těma listama někdo... jak to říct... vždyť víte :ph34r:

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1996 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2014 - 10:33

Citecka: řešila jsem nedávno podobný probém na svojí 4,5/4 mysterce, tak jsem se mailem optala těch, co na posledních stránkách logbooku nebyli, a oni mi odpověděli, že na tom stromě to razítko prskli někam kamkolv :D, takže je možný, že je někde mezi dva roky starejma logama. Pokud to chci řešit, budu asi muset vyměnit logbook a doma si to projet nick po nicku podle netu. COž zřejmě někdy před zimou ještě udělám.

• -2

#1997 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2014 - 11:13

Tak u me to probiha tak, ze postupne menim styl jak funguju. Ze zacatku slo jen o to neco najit, posunout nejekaj trackable atd. To me prestalo bavit pomerne brzo. Pak prisly na radu mysterky. Pak tezsi mysterky. Pak jsem se pokusil vysbirat Prahu. Pak jsem zjistil ze to nejde. Pak jsem rozsiril akcni radius postupne az tak na 300km, nekdy i vic. Tim se ukazalo ze existuje spousta dalsich zajimavejch veci. Zacal jsem si vybirat jen zajimavy kese. Taky prisly challenge, nektery jsou taky docela na dlouho. Takze zatim je furt kam postupovat. Az nebude kam jit dal, tak se na to vykaslu. Je fakt ze kdybych mel sbirat jen tradicky do 25 kilaku od HC, zabalil bych to davno.

• 7

#1998 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2014 - 12:36

Tak mi psali mail kačeři, co lovili a pak o pomoc psali a pak dolovili jednu mojí trošku těžší, odlehlou a delší keš. Prej jsou v logbooku jen tři letošní odlovy, ty a ty jména, ať se prý zařídím podle vlastního uvážení. A tak jo. Jdu se podívat do logů na keši... a oni tam logy od jiných nicků, jenže ty logy byly k věci, vcelku obeznámené s terénem, poctivý jména... no tak co? Buďto kačeři už nelogujou v terénu, anebo si s těma listama někdo... jak to říct... vždyť víte :ph34r:

Ještě je možné, že zbytek je v nějaké falešné schránce, kterou považovali za pravou... Takhle jsme napsaný na Východné Vysoké v Tatrách. Našel jsem první tubu od vitamínů, která přesně odpovídala nápovědě. Ovšem na místě jsem se divil, že tu je za 2 roky tak málo nálezů.... Pak za necelý měsíc jsem náhodou viděl autora, který mi říkal, že tu tubu nemůže najít, aby ji odnesl, protože jeho keš je jiná...

• 0

#1999 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2014 - 14:32

To nebude ono... je to moje typická "hospoda na mýtince", já na těchhle keších mám pár či dva páry návštěv ročně...

GC1JE7D

Viděl bych to na ty houbaře a "náhlou potřebu" --- čímž jsem asi přišel i o autogram od Sinuheta...

Akorát vždycky vrtím hlavou na těchto a podobných keších nad logy "Díky za keš" - to mi trošku divný přijde :D

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2000 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2014 - 10:16

Hmm, nechápu, že GS povolí se zaregistrovat bez možnosti dotyčného kontaktovat :-(

Přišel jeden log 2x a já ani nemůžu dotyčnému napsat, protože "Tomuto uživateli nemůžeš poslat správu. Jeho e-mailová adresa totiž nebyla ověřena."

Poslední přihlášení - NIKDY, přitom registrace je platná už skoro rok :-(

• 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka