Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#2021 D@liking

D@liking

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2014 - 7:14

Poslední dobou mám nějaké špatné období či co. Možná je to z důvodů, které se tu nedávno probíralo, že mezi tisícem až třinácti sty nálezy zažívá většina kačerů krizi, ale spíše mě poslední doubou přestává bavit údržba mých vlastních keší... Mám teď na mysli své městské keše, jelikož starost o ty více v přírodě či na vesničkách mě baví stále. Váhám, jestli svou industriální sérii poslat ze dne na den do archivu (městské mikrovky stejně nikomu chybět nebudou), nebo je udržovat do konce roku a poté při ztrátě posílat postupně do archivu. Uvidím, ale příští rok už asi bude v Žatci o desítku keší méně...

Ještě chvíli vydrž, sérii má vyhlídnutou, jen čekám, až bude v kompletnějším stavu, přece jen to nemám za humny.

• 2

#2022 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2014 - 7:42

Poslední dobou mám nějaké špatné období či co. Možná je to z důvodů, které se tu nedávno probíralo, že mezi tisícem až třinácti sty nálezy zažívá většina kačerů krizi, ale spíše mě poslední doubou přestává bavit údržba mých vlastních keší... Mám teď na mysli své městské keše, jelikož starost o ty více v přírodě či na vesničkách mě baví stále. Váhám, jestli svou industriální sérii poslat ze dne na den do archivu (městské mikrovky stejně nikomu chybět nebudou), nebo je udržovat do konce roku a poté při ztrátě posílat postupně do archivu. Uvidím, ale příští rok už asi bude v Žatci o desítku keší méně...

Byla by velká škoda zahodit ty pěkné listingy. Udělej z toho multinu a máš po starostech.

• 3

#2023 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2014 - 9:13

Byla by velká škoda zahodit ty pěkné listingy. Udělej z toho multinu a máš po starostech.

Dobrey nápad :)

• 2

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2024 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2014 - 14:24

Kulíšku, přimlouvám se za zvážení a nerušení šmahem všeho - jak městské keše moc nemusím, tak jsem tak trochu uvažovala, že bych ti příští rok oplatila návštěvu a odlovila si v Žatci především tvé keše, samozřejmě nejlépe ve společnosti ownera, protože ve městě se přece jen líp loví ve dvou a více lidech než sólo. I jsem si říkala, jestli by se nepřidal třetí do party jako na Hánově. ;)

• 1

#2025 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 7:48

V sobotu jsem myslel, že GC pověsím na hřebík:

http://coord.info/GLFP6B32

• 0

#2026 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 8:25

Ono to nebylo poprvé kdy jel offroadem do lesa přímo ke keši i přes zákaz vjezdu. Nevijímaje pásma s pitnou vodou. Už kdysi proběhla přestřelka v lozích na toto téma.

Na místě jsem konkrétně nebyl, ale po průzkumu oblasti pomocí streetview a panorama jsem našel minimálně dvě cesty, které zákazem vjezdu označené nejsou...

• 0

#2027 kerol

kerol

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 9:51

jak ja te chapu...  Myslim, ze to zazil kazdy, s vyjimkou tech, co to delaji. Nekdy doufam, ze je to jen mala cast kacerstva, kterou je ale nejvic videt. Ano, i tohle mezi nama zije (a asi nejhorsi je, ze v podobnem duchu vychovavaji i potomky).

• 1

#2028 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 10:19

Problém geocachingu je v tom, že to je rozsáhlá skupina napříč společností, kterou dohromady spojuje jen společný zájem bez nějakého jasného vnějšího projevu - fuj, to je složitý; prostě téma "ulov krabici" nijak nevypovídá o etice a ztotožnění se s nějakým ideálem. Pro lesoznalce by to bylo "jsi tiše a nenápadně a koukej kolem sebe na tu nádheru", pro hradoznalce zase "jdi pokorně a nenápadně a ve skrytu a koukej kolem sebe na tu nádheru" a pro rozjuchance "hurá, najdi tu krabici a užij si to!". Přičemž všechno je víceméně legitimní, to, co je spojuje, je jen ta krabice - zbytek je obal, který už ty lidi měli PŘED kešingem, který si tam přinesli ze svého prostředí.

Proto třeba tak nesmiřitelný konflikt s trempama ;) , ti mají svou etiku neoddělitelnou od základu a pak se samosebou s tak neintegrální skupinou, jakou jsou kačeři, nemohou shodnout a stává se pro ně takovou, jak vidí ty "nejvíc protivný" (kdyby potkávali jen "lesaznalce" z předchozího odstavce, konflikty by nebyly nebo ne tak zjitřené).

S tím se asi ale fakt nedá nic dělat, z podstaty GC samé.

• 8

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2029 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 11:19

No mohl jim alespoň něco říct.

• 0

#2030 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 13:36

Mohl, to máš pravdu. Byl jsem pasivní, uznávám, leč změnit člověka ve 40 letech je utopie. Jak píše Roman, každý má způsob prožívání a tohle byla ta rozjuchaná verze, která mi prostě není blízká.

... ale můžeš mi tykat, onikání mi není moc blízké :-)

• 0

#2031 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 14:20

Něco podobnýho jsem potkal před 2 lety na Seči. Cesta plná lidí, co se šli vykoupat. Mezi nimi i pár kluk s holkou, mohlo jim bejt tak 25. Všichni v plavkách, oni měli outdorové oblečení. Každej na ně čuměl jak na blázna a říkal si, jestli jim v tom není vedro. Koukali do mobilu a pěkně nahlas si říkali jak zní hint. Týpek po chvíli odeběhl tak 10m ke stromu a začal hulákat, že to našel. Holka na něj řvala, kde že je ta keška. A on že v tý budce. Řvali tak silně, že se na ně otáčeli lidi na pláži. Večer při zpáteční cestě z koupání, kdy už nikde nikdo nebyl jsem si pro kešku došel. Aspon jsem nemusel zapínat navigaci.

• 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#2032 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 14:24

Jsem nevěděl, že to budou číst :-) Já už na pár takových takykačerů narazil a vždy jsem se ozval. Kupodivu jsem taky vždy narazil, ale nevzdávám to! 

Například jsem se u keše sešel s dvojicí mladých kačerů, kteří si z dobře naducané large keše vzali pár hraček a dali tam balíček kapesníků. Hned jsem se na ně obořil, jestli to myslí vážně. A odpovědí mi bylo, ať se starám sám o sebe.

Nebo dva chlápci a kluk běhají po stráni Řípu a hulákají: tady není! Tady taky není! Kde může být? Nad nimi na kameni seděla rodinka a svačila. Samozřejmě je náramně zajímalo, co tam hledají. Chvíli jsem tak postával a najednou přišel další kačer. A hned začali: taky hledáte? Jo, ale nemůžeme najít! Pak ten nový kačer přišel ke mně a zeptal se, jestli jim nepomůžu hledat kešku. Řekl jsem, že nevím, co to je, ale jestli to nemůžou najít, tak je to asi tajný a neměl by to říkat ani mě a ani před tou svačící rodinkou. Řekl mi, že víc očí víc vidí a že je to stejně jen bezcenná, vykradená a špinavá krabice. Po chvíli odtáhli a svačící rodinka v těch skalkách začala okamžitě hledat, zvědaví byli jako opice. Nic nenašli a taky odtáhli. No a keš byla pod tím kamenem, kde seděli a svačili. :-) Hned večer po zalogování mi přišel mail, že švindluju, protože tam žádná keš není a v tu dobu tam byli oni a žádný jiný kačer.

• 19

#2033 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 15:41

Klidek. Tohle ja uz mam davno vyreseny. Chodim v podstate jen na kese s tak vysokou D a/nebo T obtiznosti, ze prakticky nehrozi ze bych se tam s nekym potkal. A kdyz uz nahodou jo, bejva to v pohode. Tenhle mainstream nebo jak to nazvat me uplne miji. Hraju jinou hru na jinym hristi s jinejma hracema. Totez plati pro zakladani kesi, i tam s muzes vybrat pro koho kes delas. Ty lidi nezmenis, ale muzes se jim v pohode vyhnout.

To je jako kdyz jdes na vejlet. Muzes si vybrat. Kdyz polezes na nejakej zapomenutej kopec na horach kam poradne ani nevede cesta, budes tam v klidu a pohode. Kdyz pujdes  nedeli dopoledne na Karlstejn, tak se nediv co se tam bude dit.

• 5

#2034 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 15:46

Klidek. Tohle ja uz mam davno vyreseny. Chodim v podstate jen na kese s tak vysokou D a/nebo T obtiznosti, ze prakticky nehrozi ze bych se tam s nekym potkal. A kdyz uz nahodou jo, bejva to v pohode. Tenhle mainstream nebo jak to nazvat me uplne miji. Hraju jinou hru na jinym hristi s jinejma hracema. Totez plati pro zakladani kesi, i tam s muzes vybrat pro koho kes delas. Ty lidi nezmenis, ale muzes se jim v pohode vyhnout.

To je jako kdyz jdes na vejlet. Muzes si vybrat. Kdyz polezes na nejakej zapomenutej kopec na horach kam poradne ani nevede cesta, budes tam v klidu a pohode. Kdyz pujdes  nedeli dopoledne na Karlstejn, tak se nediv co se tam bude dit.

Hele, tak teda fakt nevim, jestli bych si neměla vyloženě pokládat za zvláštní čest, žes mojí keš odlovil, a ten log si vytisknout velkejma písmenama a zarámovat nad postel! :D No, teď se tím nebudu zdržovat, ale až mi přijde dopis z Říma s osobním požehnáním od papeže, tak to tam pak hodim oboje vedle sebe ve stejným formátu a zlaceným rámu :D!

• 3

#2035 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 16:06

Jo jo, je to tak, máš recht. Což mi připomíná, že se musím znova podívat na ty vzorce a přepočty k té tvé lumpárně :-)

Nicméne na vysoká D nemám (leckdy ani chuť prosedět u PC spoustu času) - multišifry mi hlava moc nebere, vyšší T by i šly, ale potápění asi ne.

V každým případě pokud ti to oboje jde, tak to máš fajn a tak to má být.

Zdar.

• 0

#2036 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 16:16

Hele, tak teda fakt nevim, jestli bych si neměla vyloženě pokládat za zvláštní čest, žes mojí keš odlovil, a ten log si vytisknout velkejma písmenama a zarámovat nad postel! :D No, teď se tím nebudu zdržovat, ale až mi přijde dopis z Říma s osobním požehnáním od papeže, tak to tam pak hodim oboje vedle sebe ve stejným formátu a zlaceným rámu :D!

Nevylustitelna 4.5/4? Takovy jsou snad vubec nejlepsi. To si neber nijak osobne, kdyby totez publikoval kdokoliv jiny, driv nebo pozdejc me tam ma taky.

• 0

#2037 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2014 - 16:24

Jo jo, je to tak, máš recht. Což mi připomíná, že se musím znova podívat na ty vzorce a přepočty k té tvé lumpárně :-)

Jezismarja, jaky vzorce? Myslis tu "tradicku", co na ni staci obycejnej metr? V kazdym pripade kdyz to nepujde, tak se ozvi.

• 0

#2038 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2014 - 8:23

Mohl, to máš pravdu. Byl jsem pasivní, uznávám, leč změnit člověka ve 40 letech je utopie. Jak píše Roman, každý má způsob prožívání a tohle byla ta rozjuchaná verze, která mi prostě není blízká.

A máš to :D http://coord.info/GLFPA0RE

• 7

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#2039 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2014 - 13:27

Běžná věc, taky často vídám lovící a logující kačery, když jdu nebo jedu někde okolo.

• 0

#2040 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2014 - 13:58

V poslední době mne "pobavila" keška GC4VRAY a její logy. Ještě, když je od velice svědomitého kolegy. Ale z čeho mám radost, je ownerův přístup, depresi, že nikdo z těch, kteří "lovili" pohledem ze země, nepřišli

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama