Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#2221 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 0:57

A tak se - kupodivu na trepském kecálkovi - objevilo cosi, co mě zase hlavou zakroutilo... cituju:

§ 14 Tretí stupeň ochrany (co je narodny park) (1) Na území, na ktorom platí tretí stupeň ochrany, je zakázané …

1. pohybovať sa mimo vyznačeného turistického chodníka alebo náučného chodníka za hranicami zastavaného územia obce,

mimochodom, prave na zaklade toho sa v poslednom case na SK muselo zrusit mnoho kesiek; nejaky dobrak (s najvacsou pravdepodobnostou clovek ceskej narodnosti vystupujuci na GC pod nickom „turistahorsky“, inde „honzaXXXX“ – tie X su cisla, ktore si nepamatam) cielavedome nahlasil na Slovensku inspekciu zivotneho prostredia kesky nachadzajuce sa v chranenych uzemiach mimo tur.znaciek = kazdy hladajuci kacer porusoval zakon o OP

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2222 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 6:53

A tak se - kupodivu na trepském kecálkovi - objevilo cosi, co mě zase hlavou zakroutilo... cituju:

Já to říkam porád: šetřete těma banánama, nebo se ty individua pudou realizovat jinam, kde to nadělá víc škody :D!

• -1

#2223 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 8:21

To není moc k smíchu, Jacko.

• 4

#2224 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 9:21

Já se spíš divím, že vůbec někoho napadne založit keš v národním parku nebo přírodní rezervaci mimo cesty. Pokud vím, tak se to nesmí ani u nás. Já takovou keš našel jednou a dal tam NA log. Chvíli jsem se dohadoval s ownerem keše o tom, že se tam chodit nesmí a kolem jsou cedule zakazující vstup. Na to mi odpovídal, že se tam běžně chodí. Revírník se tomu NA logu věnoval asi po půl roce, kdy mi napsal, že podle mapy to vypadá, že je přímo u cesty, přitom je asi sto metrů prudkým stoupáním, takže na placaté mapě to tak vypadá.

• 3

#2225 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 9:53

To není moc k smíchu, Jacko.

Hele, aniž bych řešila otázku, zda v tomto konkrétním případě dotyčná osoba H. nemá náhodou pravdu, tak je faktem, že se jedná o programovýho kverulanta se spasitelským komplexem. Evidentně má utkvělou představu, že jeho životním posláním je zachránit přírodu před nájezdy turistů, kešechtivých individuí, jakož i svévolných revírníků. Jeho pruzení je sice nepříliš příjemný, ale v rozumný míře pro každou společnost veskrze užitečný, neb se stará o určitou rovnováhu a vyrovnává působení magorů, který jsou schopný dát škatul doprostřed šumavskýí slatě nebo na ostrov uprostřed nádrže na pitnou vodu. Jak psal výše Smrk, revírník nevidí konkrétní situaci, takže občas zakazuje keš hned u cesty, která na mapě vede o 20m jinde než v terénu, a občas nevědomky povolí nějakou šílenost a další šílenci pak na ní lezou příroda nepříroda.To se stává, každej má právo dělat chyby. Problém je v tom, že když komunita takovýho kverulanta vyloučí ze svýho středu, místo co by ho vyslechla a aspoň tu a tam rozumně zvážila jeho námitky, podobně jako byl výše zmíněný H. před časem vyštípán z tohodle fóra, tak dotyčný se s tím samozřejmě nesmíří, ale odebéře se prudit na vyšší místa, čímž často prosadí svou i v případech, kde je to úplně zbytečný až absurdní, a nadělá to mnohem víc škody, než kdyby se v odůvodněnejch případech jeho námitky vzaly vážně.

• 9

#2226 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 10:10

Jak píše Smrk, něco podobného jsem měl co dočinění a výsledek? Naprostá nula, owner ani revírník nezareagovali :(

• 0

#2227 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 10:52

Hele, ale v Desateru o vstupu do lesa nic není :D!

• 4

#2228 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 11:05

Myslím, že jste mimo, všechny tři názory... jeden každej je samozřejmě správnej, jen je krapet o něčem jiným.

Jacka: to neplatí. Aktivity v různých polohách nejsou u takového člověka navzájem spojité. Klidně by to mohlo být i naopak - uznávání jeho agresivní kafemlejnkový argumentace by ho mohlo třeba i povzbudit, že jeho aktivita jest dobrá. NIKDY, opakuji NIKDy se podobným lidem nesmí ustupovat. Chovají se tak, že se vylučují z komunity, tudíž je musí komunita vyloučit.

Osobní vztak k postiženému člověku - a on postižený je, minimálně sociálně - je něco jiného. Už jsem ovšem zažil leccos a o leccos jsem se pokoušel, a bohužel jsem nakloněn názoru, že se to nevyplatí (snažit se jim pomoci, navázat se na ně). Dříve nebo později sklouznou zpět ke svému naturelu a odneseš to. Marnost nad marnost.

Ještě k tomu udržení v komunitě: je to virus. Koloidní bakterie. Necháš ji v hrnečku, shnije celý a nakonec se rozpadne. OBZVLÁŠTĚ tak éterická komunita, jako je internet. NIKDY nenastane situace, aby se všichni ve vztahu k jeho extempore chovali rozumně, a pak už to jde kvadratickou řadou. Nakonec se nic jiného neřeší, a úroveň komunikace graduje až k totálnímu hnusu. To snad nechcem.

Smrk, see.bee: jasně, váš postoj chápu a k vám už tak nějak patří. Ovšem pozor, pokud budeme dodržovat legalitu pro legalitu, neuděláme nic - a pokud jde o geokešing, nějakou legální zábranu porušuje téměř KAŽDÁ krabička.

Ono se to s těmi zákony a zákazy nesmí přehánět. Dalo by se říci, že zákony jsou tu proto, aby řešily spor či škodu - AŽ NASTANE.

Jasně, hladinu dotčenosti má každý a v každé oblasti nastavenu individuálně. Jen bych si dovolil apelovat na shovívavost rozumu.

lubbez: jasně, ale to, že soused papaláš žije z rozkradených veřejných peněz přece nemůže ospravedlňovat, že já občas jezdim na červenou...

Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 03 prosinec 2014 - 11:08

• 8

#2229 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 11:48

http://elyna.wz.cz/jak_jednat.htm

• 3

#2230 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2014 - 20:41

Když se použije síla tam, kde není třeba . . . 

Přiložené miniatury

• okap.jpg

• 3

Co nevidím, nahmatám . . .

#2231 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2014 - 20:51

Může geocaching rozbít tiskárnu? Může. Spadlo mi do ní CWG. Naštěstí jsem ho dostal ven.

• 5

#2232 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 0:03

Když jde něco do h****u, tak to zákonitě nejde samo, ale vždycky ruku v ruce s něčím dalším. Takže, série podzimních katastrof se nyní rozšířila o milou věc, jakou je kleknutý harddisk, na kterém mám všechny věci, nejen pro GC (hlavně, že si stále opakuji "zálohuj, zálohuj, zálohuj"). Achjo... :(
  • 0

#2233 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 7:09

Je mi to líto, ale dobře, že to říkáš, budiž to varováním pro další. :wacko:

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#2234 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 8:23

No, mě potkalo něco podobného. Před půl rokem se mi podělal souborový systém. Checkdisk to spravil, ale některé soubory se poztrácely. Přišel jsem na to po půl roce, kdy jedna moje velká práce, kterou jsem otevřel po delším čase, je silně nekompletní. Měl jsem to i na mnoha CD, ale všechna jsou nečitelná. Na externí disk jsem si pochopitelně zálohoval až tu poničenou verzi. Takže jediné už postarší CD jsem přečetl a teď to projíždím a hledám, co bude chybět.

Takže zálohovat, zálohovat, zálohovat... ale na co? Externí disk mi odešel v záruce, mám nový. Ale můžu se na to spolehnout? CD po několika letech nepřečtu. Tak na co? DVD? Flaška? Cloud?

Ono už je toho dost, o co by člověk nerad přišel. Jen fotek je tolik, že žádné běžné úložiště nestačí. V době 8bitů a kazet jeden můj kolega říkal, že nejlepší způsob zálohování programů je rozdat kopie všem známým, od někoho to pak vždycky zpátky seženu.

• 0

#2235 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 8:28

Je zlatý kinofilmy. Babička má všechny filmy v jedné krabici už 60. Let a přečte to porad☺
  • 2

#2236 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:04

Nedávno jsem si polil notebook kafem, data v háji,  a myslím, že ta flaška je asi nejpřijatelnější krátkodobé řešení, jak se nepicnout.

• 0

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#2237 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:07

Je zlatý kinofilmy. Babička má všechny filmy v jedné krabici už 60. Let a přečte to porad☺

Jo, to sme měli taky... pak tu kešku našla Mikina a udělala z většiny fotek puzzle D5...

• 1

#2238 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:13

Ale vážně. Jak dlouho vydrží data na flash paměti? Neustále se zvětšují a zlevňují. Na 64GB bych asi všechno důležité dostal. Ale přečtu ji po 10 a více letech? Nějaká záruka mi nepomůže. Jednak jsou data už fuč a druhak po 10 letech už asi firma, co ji vyrobila, nemusí existovat. Takže si mohou statisticky napsat, že vydrží třeba 100 let. A dále, za 10 let může být už úplně jiné komunikační rozhraní. Skříň plná disket je dnes k ničemu, i kdyby byly čitelné. USB je už starší technologie, prozatím je zpětně kompatibilní. Ale bude i nadále? Vím, jak je to se sériovým portem, který je stále v biosu, ale málokdy fyzicky v bedně. A tak starší měřáky, ve své době drahé a stále špičkové, jedou na starých šunkách, protože k novému stroji to nejde připojit.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 08 prosinec 2014 - 9:18

• 0

#2239 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:24

Vytesat do kamenných destiček, to se celkem osvědčilo co se týče trvanlivosti ;)

Já to řeším externím diskem a menší (a důležitější) věci ještě paralelně v cloudu. Disk už se jednou sesypal, naštěstí bez ztráty dat. Zvažuju NAS s dvěma zrcadlenými disky.

• 1

#2240 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:25

Vždycky je asi nejlepší zálohovat několika způsoby a podstatné složky na více médiích. ;)

Taky nám před nějakým rokem odešel HD, něco bylo v zálohách, ale o něco jsme přišli. Když se ještě vypalovalo na CD, doporučovalo se mít tři a nejlépe na různých místech -  při povodních jsem uznala, že to není špatné řešení.

Momentálně kombinujeme na zálohy externí disky a flashky, kam si každý zálohuje svoje podstatné.

Díky za připomenutí, že během svátků by bylo na čase.....taky zálohování flákám a zejména o některé fotky bych přišla nerada.

• -1

14 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama