Tak tady mne chytá deprese možná z neoprávněného NA logu, ale také z té striktní selekce PM/BM. Je myslím už všeobecně známo, že poměr lidí slušných a vychcaných je v každé skupině stejný, a malovat si, že tvorbou PM keše a přísnou selekcí BM nálezců na něm cokoli změním nebo čemukoli pomohu, tomu já prostě nevěřím. Znám x slušných BM kačerů a sám jsem jím donedávna byl, PM jsem dostal darem a neřešil jsem ho předtím proto, protože ho prostě nevyužívám - netvořím si GPX,PQ a buhvi co ještě, prostě chodím a lovím tam kde se mi líbí. Pokud jsem se jako BM dostal k odlovu PM keše, bud s PM, nebo i sám, nikdy to daný owner neřešil, a to z jednoho prostého důvodu - po mně ta keš zůstala stejně v pořádku jako po PM. A u vlastních keší, mysterek i jiných mimo tradičky, nepochybuji že řada lidí je prostě odlovila bez luštění, s někým, na finálkách atd... No a co??? Keš nezničili, navštívili místo nebo viděli nápad, a to vše po nich zůstalo stejně v pořádku jako to bylo před jejich příchodem... takže asi tak... dělit kačery na lepší a horší podle PM/BM nebo luští/neluští atd mi už mne osobbne přijde jako malichernost a ztráta mého času. Pokud není keš ztracena, vykrádána, ničena atd, jde o prd. A pokud ano, tím zloduchem může klidně být jak PM, tak luštitel...