Ahoj, nevidím tam nějaký zásadní rozpor, možná mi to převzetí přijde jako standardní vývoj. Jakékoliv ujmutí se vedení čehokoliv vyvolá v části komunity nevoli. Rozmach hry vyžaduje investice do infrastruktury, vytvoření pravidel apod.. Společné vlastnictví všeho všemi nefunguje. Jako BM, což jsem byl asi rok a půl) se hra dá hrát na 99.9%, nedostupné jsou některé nadstavbové funkce, které PM členům věci ulehčují, ale bez nichž je hra byla stále možná a nijak člověka neomezuje.
To, co mají PM za služby navíc je navíc k normálnímu stavu, ke standardu. Nikoliv že to co mají PM je standard a BM jsou o toto okradeni a GS patří do pekla.
To mi, prosim tě, vysvětli, jak jsi ty mohl kolegu nechat nebo nenechat zalogovat? Podle toho, jak to píšeš, to skoro vypadá, že neni svéprávnej nebo nemá přístup na net. Tys mu mohl nebo nemusel poskytnout listing nebo souřadnice keše, ale to, jestli si ji zaloguje nebo ne, to už je snad jeho věc, ne? Jak to ty můžeš ovlivnit?
Jinak rozdíl mezi tvým příkladem a geocachingem je m.j. v tom, že Groundspeak hru neuspořádal, alebrž vstoupil do už existující hry a tuto anektoval a začal na ní celkem nestydatě vydělávat.
Jacka: Moje nepřesné vyjádření - prostě jsem slušně napsal ownerovi zda s tím nemá problém a pak jsme kolegovi řekl ať zaloguje. Jasně že jsem mu nebránil nebo nepsal log za něj. Kolega byl povětšinou začátečník, starší člověk nepříliš kamarádský s počítačem a pod. netušil jak se k logování PM může dostat, jaké brikule s web adresou udělat a angličtinu neovládal. Asi tak.
Anektoval je možná drsně řečeno, ale ano převzal ji, způsobem který nikdy nebude vyhovovat všem, (viz výše odpověď bender-kongovi výše)
Zrovna Sirasxxxovo krabicky. To je skody. No ja mam treba z doby kdy jsem byl PM ulozeno nekolik krabicek ktere bych, az budu mit cestu kolem, rad odlovil. Souradnice jsem zjiskal legalne jako PM. Jedna z nich je zrovna Sirasxxxovo Otradovicky jez. Tak si budu davat pozor kdyby to jeste pustil, abych ho odlovem jako BM neuvrhnul do dalsi deprese. Vypada to ze podle stavu se hodi okridlene moudro doktora Radosty: "A da to sakra praci je vratit do nasich rad" Sirasxxxe by byla opravdu skoda
panzerstepan: Začal se sérií mikrošek SBK (a nechal si na nich udělat betatest), pak přidal další série, kde již byly některé krabky už zajímavější, poté začal ty obyčejné zpětně vylepšovat aby nebyly tak obyčejné, následně začal dělat zajímavější procházky (multimysterky). Jezy jsou možná obyčejná série, no a? Povinnost mít vyčištěno vše v okolí nikde stanovena není, tak je klidně ignoruj.
Taky jsme si některé věci se sirasxxxem nejednou vyříkávali, ale .. o své keše pečuje, snaží se a je vidět velký posun oproti počátku. Co bychom ještě chtěli?
Někdo není tak technicky superzdatný, aby krabička byla úžasná technická vychytávka nebo na to nemá dílnu. Osobně si cením stejně jak úplně obyčejných krabiček na skvělých místech, na která mne vytáhly, tak i těch technických a pěkných.
---
Dnešní doba je dobou kdy všichni znají na 120% svá práva, povinnosti jim však říkají násobně méně a rádi je otáčejí zase na svá práva, a co se týče cti, tak to je nějaké staré cizí směšné slovo...
--
Omluva za dlouhé příspěvky ... nikdy nebudeme mít stejný názor (od toho se to jmenuje diskuse), ale buďme rádi, že owneři keše stále zakládají, ceňme si těch , co se o ně pilně starají. Vyčůránci budou vždy a všude, byly tu , jsou a budou. V kterékoliv komunitě velmi podobně procentuálně zastoupení jako jsou zastoupeni v lidské populaci.