Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#2661 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 18:11

To jsi mi připomněl sérii Zaniklé obce u nás v Krušných. Krabky v ruinách zarostlých kopřivami, ale v nich zalaminované staré fotky, mapky atd. a v kýblu na finálce i dobový tisk a jiné materiály. Owner si dal záležet a lovit takovou sérii je radost. A abych nebyl OT, tak mě mrzí, že už ji mám dávno odlovenou :-)

Jo souhlasím, parádní je krabka nedaleko německých hranic. U sotva znatelných ruin baráků mají Němci popsáno kdo kde bydlel, která rodina a fotky jak to dříve vypadalo. Brrr depresivní misto až z toho vyrašila husina.
  • 0

#2662 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 22:00

Tak jsem dneska dala do keše TB, a než jsem se teď večer dostala k logování, už mi ho další nálezce grabnul :huh:

• 0

#2663 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2015 - 6:15

Tak jsem dneska dala do keše TB, a než jsem se teď večer dostala k logování, už mi ho další nálezce grabnul :huh:

Grabni mu ho zpátky a napiš mu, že se to nedělá a ať si to dá do pořádku.

• 0

#2664 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2015 - 6:44

Grabni mu ho zpátky a napiš mu, že se to nedělá a ať si to dá do pořádku.

To jsem chtěl jednou taky takhle jednou udělat, jenže bez kódu už ho negrabneš.

• 0

#2665 astr443

astr443

Peter

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2015 - 7:32

Práve z tohoto dôvodu je dobré si kód TB/GC pred "vypustením" niekam poznamenať. Tiež sa mi to už párkrát stalo a vďaka kódu som si potom TB/GC grabnul naspäť. Dotyčnému som sa snažil vysvetliť, že bol zbytočne netrpezlivý, že sa to nerobí a pripojil odkaz na wiki. U neskúsených a horlivých novokačerov to ešte pochopím, ale občas sa mi to stalo aj u "borcov" s 1000+ nálezmi. U nich mi to už príde ako ignorantstvo. Ja si každý TB/GC, ktorý mi prejde rukami, fotím. Jednak kvôli vyššie uvedenému a jednak na pamiatku. Občas je zaujímavé sa pozrieť na ďalší osud/cestu TB/GC, ktorý človek posunul pred pár rokmi a bol niečím zaujímavý.

• 2

#2666 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 194 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 12:35

Tak mě teď zarmoutila archivace jedné kešky... Vlastně až skoro k slzám, když jsem si vzpomněl na její odlov.

Přitom obyčejná keš, nic moc provedení, ale na docela hezkém místě. Pro normálního kačera je smutné snad jen to, že autor ani nedisabloval po DNFkách a stále ji nechal aktivní, takže ji RW musel rovnou archvivovat. Ale na to jsem celkem zvyklý...

Málem mě však rozbrečela vzpomínka, která s tou keší tak trochu odchází... Byla to tak trochu vzpomínka na tátu. Byla to totiž poslední keš, kterou si se mnou odlovil. Sice neměl svůj účet, ale lovil se mnou od mých začátků v GC a tak ho znalo i pár kačerů... Jak symbolické, že poslední jeho odlovená keš byla zvonička u které jsme se s panem zvoníkem bavili o umíráčku...

• 11

#2667 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 12:46

A to je přesně ten důvod proč jsem rád, že GS nemaže, ale zásadně jen archivuje...

• 6

#2668 Keres

Keres

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 21:08

Mírné naštvání, možná geodepresi mám z nově stažených kešek v mém geogetu, protože je mám bez atributů :-(

Já vím, ale co bych chtěl jako BM, že? 

• 0

#2669 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 5:02

Nic si z toho nedělej. Já jsem PM, ale oregon atributy zobrazit nemumí. :-) Navíc mým nejvyhledávanějším atributem poslední doby je kočárek, ale spousta kačerů ho tam nedává.

• 0

#2670 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 5:49

Oregon je zobrazit neumí, ale při exportu z geogetu ano, textově. Já se ale ani nepodíval, jestli je tam mám. Moc je nepoužívám. To mi víc vadí, že tam nemám logy, ale za tu rychlost aktualizace přes Summary to stojí.

• 0

#2671 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 5:55

Vy si stěžujte :D! Já tam nemam ani listing ani hint a taky nebrblám, jsem ráda, že tam mám aspoň mapu a na ní šipku a tu keš :D. Ještě si dobře pamatuju dobu, kdy jsem měla vytisknutou maplu a na ní křížek :D.

• 0

#2672 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 194 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 7:07

Nic si z toho nedělej. Já jsem PM, ale oregon atributy zobrazit nemumí. :-) Navíc mým nejvyhledávanějším atributem poslední doby je kočárek, ale spousta kačerů ho tam nedává.

Ono stejně je ten kočárek hodně individuální...

Dát či nedat atribut kočárku... Keš 20 metrů od krásné cesty, ale v lese...

Nebo třeba teď. Série keší, celou jsme ji absolvovali s kočárkem, jen většinou musel vždy někdo hlídat na cestě (občas až pár (desítek) metrů) od keše na cestě, protože přímo ke kešce se dalo zajet jen lesem... Potom dát či nedat takový atribut kočárku.

Na druhou stranu - i s kočárkem se dá projít spousta cest, o kterých bych se docela divil (vyzkoušeno :-) ). Jen to chce trochu více odhodlání... A z naší zkušenosti - čím více hrbolů, tím více to malého uspává, takže čím horší cesta, tím líp :-)

• 0

#2673 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1 108 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 7:15

ad kočárek - kde je vůle, tam je cesta :-)

68bc6da0-cc60-455f-94d6-e6328b580799.jpg

• 8

*

#2674 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 7:36

Jo, s kočárkem jsme toho projeli hodně. Ale už je to dávno, to ještě keše nebyly. Vydržel v lese všechno, jen jednou se nám úplně rozlámal, ale to bylo při nastupování do autobusu, rychle jsme pak sháněli nějaký starší na doježdění.

• 0

#2675 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 8:05

Jo, s kočárkem jsme toho projeli hodně. Ale už je to dávno, to ještě keše nebyly.

My jsme měli ještě navíc nosítko s kolečky. V dobrém terénu se tlačilo, v horším táhlo, a od T3 do T4 jsem nosil synka na zádech.

• 0

#2676 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 8:12

Já mám ještě takový sedák na břiše, ale když mi v něm po obědě usne, musím ho položit do kočárku, jinak by byl nesnesitelný po zbytek dne :-) Kočárek pak taky přenáším přes kde co. Když není atribut kočárku, řídím se jinými. Občas je tam vozíčkář, ale nejčastěji jízdní kolo. A až na místě občas zjišťuju, že i to kolo je potřeba nechat sto metrů od keše. :-(

• 0

#2677 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 9:32

Já dávám atribut kočárku a kola tam, kde je možný na ten kočárek/kolo od keše jakž takž vidět. Takže klidně u T5, kde se kolo dá dovést na dohled od stromu nebo u keše v prudký stráni, kde lze kočárek odstavit dole při cestě a zachovat si přehled o spaní či řvaní potomka.

• 1

#2678 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 22:05

Jaky ze muze byt duvod, proc si logovat vlastni kes??

Treba proto, ze vam reviewer po 3/4 roce (20.5.2015) smaze log na earthce
( http://coord.info/GC45T49 ) .

Snazite se o nejake hezke vyrocni kese a potom toto...

OK, logovat archivovane earthky asi neni uplne OK.. Ze jste si stavu kese pred navstevou mista nevsimli
a v DB ji nemeli oznacenou jako archivni je jiste vas problem..
I kdyz autorovi (aktivnimu autorovi, ktery logy kontroluje..) to nevadi, podminky byly splneny..

• 0

#2679 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 22:47

Tuhle poznámku o archivaci EC z důvodu nutnosti jejich unikátnosti jsem našla už u jedné, kterou jsem odlovila ještě "zaživa", pak jsem na ni posílala odkaz někomu kdo tam byl se mnou a všimla jsem si, že je v archivu. Moc to nechápu...zvlášť jestli ta poznámka o unikátnosti byla z podnětu RW :wacko:

• 0

#2680 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2015 - 23:01

Tak v pripade teto ani netusim o jake unikatnosti je rec... Na tom miste zadna jina jina EC neni.

• 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama