Nechce se mi to teď hledat, ale myslím, že existuje pravidlo, že když je na místě fyzická keš, věnovaná nějakému geologickému útvaru nebo jevu (skále, jsekyni apod.), tak už nelze na tom místě založit earthku věnovanou témuž tématu.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 20 květen 2015 - 23:28
Tak to jo, ta tam je, sice D4... Ale tomu mistu nepochybne venovana je ...
Publikováno 20 květen 2015 - 23:33
If an existing physical geocache highlights the same feature as a new EarthCache submission, the EarthCache listing may be rejected. Content rather than physical proximity is the guiding factor when determining what can be published.
http://support.groun...=kb.page&id=295
Ovšem jedna věc je schvalování novejch earthek a druhá likvidace těch, co už jednou schválený byly, že jo...
Publikováno 20 květen 2015 - 23:41
....ale to je nepěkné zamykat archivní ertky. Ta hypo koreknost nás jednou zabije.
Příští revívr musí být lesbická muslimská černoška.
*
Publikováno 20 květen 2015 - 23:41
Ta moje je tahle, koukám, že archivovaná stejným autorem, a žádná jiná co by ukazovala přímo na tento skalní útvar tam nebyla a není. Jsou poblíž jiné, ale žádná se nevztahuje k lokalitě Psí kostel.
Publikováno 21 květen 2015 - 6:22
Content rather than physical proximity is the guiding factor when determining what can be published.
Jasne, je rec o publikovani, ne o kesich co jsou rok na miste.. Druha vec, v tom pripade se srovnava 1 veta k temutu v listingu mysterky s detailnim listingem earthky.
Publikováno 21 květen 2015 - 6:50
Ta moje je tahle,
No, snad radsi neupozornovat, nebo ten aktivni reviewer pomaze logy po datu archivace, stejne jako se to stalo nam u http://coord.info/GC45T49
Mimochodem, tu co odkazujes jsem mel taky oznacenou v DB geogetu a tedy i telefonu jako aktivni.. Jaksi mi nedoslo, ze bych mel kontrolovat i earthky, jestli nejsou zaarchivovane..)
Nemuzu si pomoci, ale mazani logu reviewerem po 3/4 roce z tohoto duvodu povazuji za docela podpasovku.
Ted koukam, ze rew u te prvni kese obnovil logy tem, co logovali do 14 dnu po archivaci, aspon ze tak.
To ale me roze...ne statistiky nespravi.
Tento příspěvek byl upraven od bender-king: 21 květen 2015 - 6:56
Publikováno 21 květen 2015 - 6:52
Co vím, tak se jedná spíše o to, že autor zarchivoval všechny své earthkešky najednou, spíš kvůli pravidlu u jedné ze svých keší.
Řekl bych, že to pravidlo unikátnosti se nebere tak doslova, to by nesměla vzniknout spousta earth keší, která už vznikala na místech, kde kešky byly i se stejnými názvy geologických zajímavostí. I když ty vznikaly taky už před pár roky, takže nevím, jestli to pravidlo není novější...
Publikováno 21 květen 2015 - 7:13
Nic si z toho nedělej. Já jsem PM, ale oregon atributy zobrazit nemumí. :-) Navíc mým nejvyhledávanějším atributem poslední doby je kočárek, ale spousta kačerů ho tam nedává.
:-) No on ale není kočárek jako kočárek. S naší Libertou jsme se kdysi vyškrábali ve dvaceticentimetrovém sněhu na Úhošť (stolová hora u Kadaně). Sice pak potřeboval maličko posvařit, ale vydržel. Dnešní plasťáky by se polámaly cestou.
Tento příspěvek byl upraven od Hamaci: 21 květen 2015 - 7:15
Publikováno 21 květen 2015 - 10:50
Publikováno 21 květen 2015 - 12:46
Jaky ze muze byt duvod, proc si logovat vlastni kes??
Treba proto, ze vam reviewer po 3/4 roce (20.5.2015) smaze log na earthce
( http://coord.info/GC45T49 ) .
Snazite se o nejake hezke vyrocni kese a potom toto...
OK, logovat archivovane earthky asi neni uplne OK.. Ze jste si stavu kese pred navstevou mista nevsimli
a v DB ji nemeli oznacenou jako archivni je jiste vas problem..
I kdyz autorovi (aktivnimu autorovi, ktery logy kontroluje..) to nevadi, podminky byly splneny..
Také mě dnes přišlo "oznámení", že je můj log smazán, ač jsem se autorovi omlouvala, že jsem si nezaktualizovala před cestou na dovču data (byla cca 1 měsíc stará a keš jsem navštívila měsíc a pár dní po archivaci) a o archivaci jsem neměla tušení.
A také mi to "zahýbalo" s výročními keškami, což mě vcelku mrzí, ale co nadělám.
Pokud k tomu má Revírník důvod, prosím, chápu, ale po 3/4 roce mi to připadá dost neslušné. Docela by mě zajímalo, kolik kačerů se to týká.
Tento příspěvek byl upraven od zirafka183: 21 květen 2015 - 12:56
Publikováno 21 květen 2015 - 12:48
Tak pravidlo o unikátnosti eartek je pro mě novinkou, měl jsem pocit, že to kolize nepůsobí a že je spíš pravidlem, že na geologicky zajímavém místě se objeví keš i eartka (pochopitelně mimo rezervace typu Pravčické brány, kam by keš šla dát do blízkosti jen hodně obtížně). Takže teoreticky u Koněpruských jeskyní může být eartka na jeskyně a tradička k těžbě vápence, kde by se nesmělo psát, že při těžbě vápence byly objeveny jeskyně? (jen příklad, nevím, co tam je a není).
Publikováno 21 květen 2015 - 13:03
If an existing physical geocache highlights the same feature as a new EarthCache submission, the EarthCache listing may be rejected. Content rather than physical proximity is the guiding factor when determining what can be published.
V GS se asi někdo blbě vyspal .
Ale i tak: "may be rejected" chápu jako "může být zamítnuta" , ne jako kategorický zákaz.
Publikováno 21 květen 2015 - 13:04
Spíš je otázka, jestli zamkne všechny archivní ertky.
Pak je jen krůček k zamknutí tradiček, multin, mysterek.....
*
Publikováno 21 květen 2015 - 13:07
A co se stane, až se zamknou všechny archivní keše? Pro běžného hráče naprosto NIC! Jen se předejde problémům s tím, že někdo loguje co nemá, sporům o obnovu/neobnovu archiválií... Ty keše by tam už z principu být neměly, že je tam nezodpovědní owneři nechají a někdo je najde, není důvod k tomu, aby se to extra zvlášť řešilo. Já bych dal klidně zámek na všechny archiválie, s několika měsíčním zpožděním, aby si je dologovali i ti, kteří nestíhají logovat (ačkoliv to není omluva mít třeba půl roku nezalogované keše, protože log ke GC patří stejně, jako hledání samotné).
Tento příspěvek byl upraven od Novom: 21 květen 2015 - 13:13
Publikováno 21 květen 2015 - 13:16
Tak to že "zamknou" logování jsem ještě schopná pochopit, předpokládám, že k tomu mají nějaký "pádný" důvod, ale nejsem schopná pochopit, proč jsou smazány logy až po takové dlouhé době - můj byl z 21. 7. 2014, což je téměř po roce (měla jsem neaktuální data a o archivaci jsem neměla tušení, což jsem do logu s omluvou napsala). Pokud by mě byl log smazán hned, tak to pochopím, ale po skoro roce? To fakt zamrzí
Publikováno 21 květen 2015 - 14:57
Tak to že "zamknou" logování jsem ještě schopná pochopit, předpokládám, že k tomu mají nějaký "pádný" důvod, ale nejsem schopná pochopit, proč jsou smazány logy až po takové dlouhé době - můj byl z 21. 7. 2014, což je téměř po roce (měla jsem neaktuální data a o archivaci jsem neměla tušení, což jsem do logu s omluvou napsala). Pokud by mě byl log smazán hned, tak to pochopím, ale po skoro roce? To fakt zamrzí
A to ti smazal owner nebo revírník?
Publikováno 21 květen 2015 - 15:38
Ach joooo, to je o přes tlamu takový log......
Obávám se, že na jednoho, co to přizná v logu, bude 10 jiných "po mně potopa", kteří jen napíšou TFTC
Publikováno 21 květen 2015 - 15:42
A to ti smazal owner nebo revírník?
Revírník a myslím, že nás bylo víc, komu byl log smazán (viz výše - bender-king), ale byl mi posléze vysvětlen důvod
Tento příspěvek byl upraven od zirafka183: 21 květen 2015 - 16:18
12 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů