Geodepresivní koutek III
Publikováno 21 May 2015 - 17:01
Publikováno 21 May 2015 - 18:34
To už mi přijde moc silný kafe. Pan revírní má zajisté právo zamknout logování, ale mazat logy?? To jsem tedy v životě neslyšel. To je zásah do práv ownera i lovce, to by rozhodně dělat neměl.
Abych nebyl mimo mísu-tu oblast měl na starost Dark Lord a to je rozumný člověk.Koukám,že momentálně do toho zasahuje jiný revírník(zřejmě nový oddíl)...
Reviewer
Publikováno 21 May 2015 - 18:43
Zdeny, earthky má nastarosti trvale jinej revírník než ostatní keše, a funguje pro celou střední a východní Evropu. Nejbližší další je, tuším, někde v Holandsku nebo Belgii.
Publikováno 21 May 2015 - 18:45
Drobný omyl,na EC je jeden revírník, kterým je geowareCZ - jak dlouho, to ti možná prozradí sám, ale nový není zcela jistě.
PS: Jinak když vidím tvůj nick, tak si vybavuji, že rád rozdáváš palce dolů, ale kladné nějak neumíš? Za to, co jsi napsal tě hodnotit nebudu, i když sis mohl nejdřív něco málo ověřit. .-)
Publikováno 21 May 2015 - 19:15
Drobný omyl,na EC je jeden revírník, kterým je geowareCZ - jak dlouho, to ti možná prozradí sám, ale nový není zcela jistě.
PS: Jinak když vidím tvůj nick, tak si vybavuji, že rád rozdáváš palce dolů, ale kladné nějak neumíš? Za to, co jsi napsal tě hodnotit nebudu, i když sis mohl nejdřív něco málo ověřit. .-)
No nic ve zlém,palec nahoru jsem dal zrovna před chvilkou von Broninovi.Palce dolů dávám když se mi zdá,že to není prostě ono....
Publikováno 21 May 2015 - 20:02
Revírník a myslím, že nás bylo víc, komu byl log smazán ..
Myslim, ze tam bylo kolem 10 logu...
Publikováno 22 May 2015 - 13:16
Vkládání GC a TB (kromě vlastních) považuji za velký nerozum (Vyhnul jsem se sprostému slovu.)
Cestovatele vkládám jenom do keší, které jsou časem prověřeny, že je nikdo nevykrádá.
Kdysi jsem přišel o GC, který nějací chytráci dali do své nové keše. Keš se ztratila snad ještě před publikací i s asi třinácti GC a TB.
Publikováno 22 May 2015 - 13:29
Publikováno 22 May 2015 - 13:43
Špatný záměr to není, owner se tím snaží zvýšit atraktivitu keše. Přitom neznám nikoho, kdo by si řekl, že ta keš byla super, protože tam byla spousta plyšáků s plíšky.
A ty fronty opisovačů na eventech mě docela fascinují. V keších dneska člověk najde něco opravdu zřídka, ale na eventech toho jsou tuny. Kdyby cestovaly po keších, nebylo by to nic vzácného a tolik by se toho neztrácelo. Někteří, hlavně začínající, kačeři už snad ani nevědí, že se travely dávají hlavně do keší.
Publikováno 31 May 2015 - 21:28
Včera několik kačerů logovalo moje auto na eventu, na kterém jsem nebyl a byl jsem asi šedesát kilometrů daleko...
Publikováno 31 May 2015 - 21:52
Publikováno 31 May 2015 - 22:25
A já chtěla Smrka lákat, aby v srpnu sebral rodinu a udělali si výlet k nám na jih na event.
Mě dneska spíš dostal osud jedné keše na moc pěkném místě - když jsem ji vytáhla ze skrýše, byl v ní jen papírek s infem, že jde o náhradní keš ( pěkná plechová, ale prázdná ), asi dva logy a text od nějakého ......, že když keš našel on bez GPS, nemá právo na existenci. Vypadá to, že dotyčný keš likviduje opakovaně, takže jsem šla zpátky k autu pro mobil, že nafotím a pošlu fotky ownerovi - u mého auta mi spravil náladu další kačer, co přijel stejným autem v jiné barvě, chvilku mu trvalo, než na mém našel číslo TB, vyměnili jsme CWG, probrali odkud a kudy se zkusíme dostat na event v podzemí, protože to v místě ani jeden neznáme a náhodně se opět sešli na jednom z možných míst k parkování. Docela jsem byla ráda, že jsem měla nečekanou společnost - jinak bych zase celou cestu přemýšlela, co to musí být za chudáka, co ničí keš a zábavu řadě jiných lidí.
Publikováno 31 May 2015 - 23:05
Včera několik kačerů logovalo moje auto na eventu, na kterém jsem nebyl a byl jsem asi šedesát kilometrů daleko...
To není tak těžké, splete se jedno písmenko, a on ten kod existuje. Takhle jsem jednou zalogovala discovered nějaký TB co se nehnul z USA .
Ale včera jsem měla v Terezíně lepší zážitek - měnila jsem CWG, a přišel ke mně chlápek s krabičkou, že mi nese na opsání TB a Geocoiny. Tak jsem mu chtěla strčit do ruky TB, co jsem nedávno sebrala v keši a neměla jsem zatím čas ho umístit jinam. Vzala jsem ho na event, že někdo si ho vezme a pošle dál. A on to odmítl, že s tím je moc práce, navíc jednou ho prý někdo obvinil, že se u něj TB ztratil, tak z keší je nebere, jen vozí ty svoje po eventech...
Tento příspěvek byl upraven od evidlo: 31 May 2015 - 23:08
Publikováno 01 June 2015 - 4:16
Nechce se mi to teď hledat, ale myslím, že existuje pravidlo, že když je na místě fyzická keš, věnovaná nějakému geologickému útvaru nebo jevu (skále, jsekyni apod.), tak už nelze na tom místě založit earthku věnovanou témuž tématu.
No to je pravda, problém je, že Geoware si to vykládá nějak divně. V roce 2014 nechává archivovat už fungující eathky v údajné kolizi, přitom u toho Psího kostela a Postojné je to nesmysl. A pak v roce 2015 schválí GC5PJ5V, která je v kolizi s už dlouho fungující tradičkou GCP04Q a obhajuje to logem
Chce si to přečíst celá pravidla a nevytrhovat z kontextu. EC je geologická a naučná keš. Neříkám, že se na všech EC všichni něco naučí čí se geologicky vzdělávají. EC je o tom, aby se dané, zajímavé místo, poznalo i z jiného hlediska, než jen ulovit krabku.
Nedělám si vlastní hru a pravidla, pravidla jsou celkem volná z různým výkladem (není to zákon) a já je mám trochu zpřísněná (klasická keš vs. EC).
Kdo čte listing? Takových je málo a u keše tradi většina letí ulovit bod a listing ho nezajímá, nic se nedozví.
Jestli dotyčný chce dělat EC reviewera, a zná tak perfektně pravidla a má v tom úplně jasno, může mi říci, doporučím ho.
Docela by mě zajímalo co se stalo na konci roku 2014, že tak značně změnil názor.
Publikováno 01 June 2015 - 6:21
No to je pravda, problém je, že Geoware si to vykládá nějak divně. V roce 2014 nechává archivovat už fungující eathky v údajné kolizi, přitom u toho Psího kostela a Postojné je to nesmysl. A pak v roce 2015 schválí GC5PJ5V, která je v kolizi s už dlouho fungující tradičkou GCP04Q a obhajuje to logem
Chce si to přečíst celá pravidla a nevytrhovat z kontextu. EC je geologická a naučná keš. Neříkám, že se na všech EC všichni něco naučí čí se geologicky vzdělávají. EC je o tom, aby se dané, zajímavé místo, poznalo i z jiného hlediska, než jen ulovit krabku.
Nedělám si vlastní hru a pravidla, pravidla jsou celkem volná z různým výkladem (není to zákon) a já je mám trochu zpřísněná (klasická keš vs. EC).
Kdo čte listing? Takových je málo a u keše tradi většina letí ulovit bod a listing ho nezajímá, nic se nedozví.
Jestli dotyčný chce dělat EC reviewera, a zná tak perfektně pravidla a má v tom úplně jasno, může mi říci, doporučím ho.
Docela by mě zajímalo co se stalo na konci roku 2014, že tak značně změnil názor.
Osobně bych neobviňoval z archivace fungujících kešek Reviewera!, protože je archivoval sám autor.
Ptal jsem se ho, proč je archivoval a jednalo se o potíže se schvalováním nové earthkeše. Ne s těmi již existujícími!
Publikováno 01 June 2015 - 18:00
1) muj gc docestoval do Nemecka a uz dva mesice bez hnuti ani odpovedi kacerky, zrejme uplne zacatecnice
2) coz me stve jeste vic.. poprve jsem byl zrejme posledni, kdo mel tb v rukou. Ale stale tajne doufam, ze jen nekdo nezalogoval. Pred 14 dny jsem vlozil do kese, ale dalsi navstevnik uz ho tam nenasel
Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.
Publikováno 02 June 2015 - 8:51
U nás (s trochou nadsázky) to samé - nejprve GC1NVDT a pak ve stejné lokalitě GC562F7
*
Publikováno 02 June 2015 - 9:27
Mam dvojitou trackable geodepresi.
To já bych násobek ani nespočítal. Většina kačerů si stěžuje, že o cestovatele v kešce nezavadí, že je maximálně vidí na eventech v rukou kolegů. Já když TB nebo GC občas najdu, vždy ho vezmu a snažím se splnit jeho úkol. Pak ale váhám, kam ho vložit, aby se neztratil nebo nezatvrdl, takže ho někdy dost dlouho tahám s sebou. Když ho nakonec někam vložím, tak ať dělám co chci, tak tak 50% z nich někdo ukradne.
Takže jsem třeba v pátek 29.5. vložil TB do nové kešky, která má vysokou návštěvnost a je na místě, kam by mudlu nenapadlo jít. Za dva dny tam bylo přes 20 kačerů a jen dva logovali, že ho viděli, nikdo jej nevyzvedl. A přitom je to závodní TB, je ale pravda, že závod už skončil, ale to je vidět až z listingu. V sobotu 30.5. jsem vložil GC do fungl nové kešky, kde po nás přišlo 10 zkušených kačerů, a nikdo ho ani nelogoval.
A takových případů, kdy se nakonec ukáže, že cestovatel sublimoval, jsem zažil hromadu. Takže uvažuji o tom, že sebrané TB a GC budu jen tahat s sebou a předávat na eventech z ruky do ruky, aby zodpovědnost za případnou ztrátu neležela na mně.
Publikováno 02 June 2015 - 10:57
Částečně je to způsobeno tím, že jsou geocoiny v keších hodně vzácné. Minulý víkend jsem byl na keších s kačerkou, která má skoro dvě stovky keší, ale geocoin viděla poprvé a netušila, co se s ním dělá. Pak ho taky hodně nenechavců šlohne, protože mají pocit, že našli nějakou náramnou vzácnost. Kdyby ty tuny železa, co se tahají po eventech a po desítkách se opisují a fotí, byly po keších, nebylo by to nic vzácného a spoustu nenechavců by ani nenapadlo si je nechávat, když za dalších pět keší najdou další geocoin.
A upřímně, z čeho máte větší radost? Z nalezeného coinu v keši nebo z igelitového pytlíku na eventu a často i předpřipraveným lístkem s trackovacími kódy? Proč pak takové geocoiny vlastně logovat? Původně to byl hlavně seznam toho, co jsem posunul a pokusil jsem se splnit úkol. Dneska je to hon za ikonkami, aby jich Růža měla víc než Bláža.
Když jsem začínal hrát, myslel jsem si, že jedním z hlavních úkolů geocachingu je tyto předměty nacházet a plnit jejich úkoly. To mě moc bavilo, bohužel tahle dimenze úplně zmizela, a to jen díky panice, že stejně zmizí, tak proč bych něco do světa vůbec pouštěl. Přitom když geocoin někdo dá do keše, stejně už ho s největší pravděpodobností nikdy v životě neuvidí. O víkendu jsem našel geocoin, který putuje světem od roku 2006, takže ne všechno se ukradne. A za tu dobu udělal obrovskou radost spoustě kačerů po celém světě. I kdyby tu radost zažilo jen pár kačerů, tak to stojí za to.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů