Provázel celé generace filmových diváků i cache jsou mu věnoványS keškami asi možná nic, ale s tím, že ho někteří kačeři - jako například i já - měli rádi!
http://www.geocachin...netou-in-pueblo
Publikováno 07 červen 2015 - 7:31
Provázel celé generace filmových diváků i cache jsou mu věnoványS keškami asi možná nic, ale s tím, že ho někteří kačeři - jako například i já - měli rádi!
Publikováno 07 červen 2015 - 13:11
Provázel celé generace filmových diváků i cache jsou mu věnovány
http://www.geocachin...netou-in-pueblo
A jaký krásný letterbox pro Old Shatterhanda v knížce před smrtí připravil. Large velikost plnou zlata.
Publikováno 07 červen 2015 - 13:48
Kiitos, että Cache je nesmysl. Znamenalo by to "diky, že Cache". Spárvně finsky je "kiitos katköstä".
Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.
Publikováno 07 červen 2015 - 17:53
Kiitos, että Cache je nesmysl. Znamenalo by to "diky, že Cache". Spárvně finsky je "kiitos katköstä".
Jj, on to ten Skopčák, co takhle loguje, asi nechal projet jen google překladačem, takže ani některé jiné jazykové verze nemusí být správně. Třeba ani ta ruská verze není v pořádku, mělo by být buď спасибо за кэш nebo lépe спасибо за тайник.
Jinak díky za připomínku, já si to opravím
Publikováno 07 červen 2015 - 20:05
Google překladač je potvora: GC3A4AH
To je divný. Když jsem zadal do překladače opravený anglický překlad ze slovenštiny, přeložil to do slovenštiny bezchybně, stejně jako pak překlad z bezchybné slovenštiny zpět do angličtiny.
Ale jako mysterka pro novozélanďany dobrý, ale dal bych tomu o hvězdičku míň. Mohla by to být inspirace, ale lepší by bylo pro každou číslici zvolit jiný jazyk, aby to nebylo tak jednoduché, třeba:
Bosphana menjadi hemen veri opat siyam aotra sero daja ise senk kaskazini zero iksy zes dois kaks eber neuf sei
Publikováno 08 červen 2015 - 5:46
Jen díky výše zmíněné citaci má "autor" právě došlých logů štěstí, že jsem jeho slohová veledíla rovnou nesmazal. Těmito "rádobykačery" vážně opovrhuji...
Hnutí za lepší geocaching? V lozích se rozepisuji, tečka (a pod.) na vlastní keši zamrzí, ale i přesto, za mne palec dolů za podobné výlevy.
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 08 červen 2015 - 6:40
Publikováno 08 červen 2015 - 7:07
Hnutí za lepší geocaching? V lozích se rozepisuji, tečka (a pod.) na vlastní keši zamrzí, ale i přesto, za mne palec dolů za podobné výlevy.
Publikováno 08 červen 2015 - 7:24
Ano, nad vlastní keši zamrzí. Prázdný log ale také vypovídá o jeho autorovi, který není schopen napsat ani to obyčejné a nicneříkající TFTC (pořád lepší, než "." či " "). Ale co, proč se nad tím dlouze pozastavovat, máš pravdu.
Možná vypovídá, možná ne. Spousta lidí raději běhá venku než pak sedí u PC a trápí se logování. Logování berou jako nutné zlo. A znám pár lídí, kteří hledají a nálezy nelogují vůbec. Jsou spokojení, jsou nadšení a nikdo je nekritizuje, že píšou krátké logy.
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 08 červen 2015 - 7:27
Publikováno 08 červen 2015 - 7:29
Možná vypovídá, možná ne. Spousta lidí raději běhá venku než pak sedí u PC a trápí se logování. Logování berou jako nutné zlo. A znám pár lídí, kteří hledají a nálezy nelogují. Jsou spokojení, jsou nadšení a nikdo je nekritizuje, že píšou krátké logy.
Nechci tu nějak zabřednout do diskuze o logování a délce logů (mnohokrát se to tu již probíralo). Jen mi přijde smutné, že dotyčný není ani s to napsat prosté "TFTC" či "Díky". Vím, někdo na delší logy prostě není a beru to. Také jsem nepsal od počátku nic delšího, než jen poděkování, ale i ta nejposlednější keš by si alespoň to obyčejné a ne moc oblíbené TFTC zasloužit mohla.
Publikováno 08 červen 2015 - 7:48
Já taky nemám rád, když owner nařizuje, jak se mají jeho keše logovat. Jednou jsem v listingu uviděl kategorické: „Všechny logy kratší než dvě věty budu mazat.“ Měl jsem sto chutí po nálezu zalogovat: „Nalezeno. Díky.“ Jedná se o dvě jednočlenné věty a ownerčina podmínka by byla splněna, ačkoliv bych ji tím jistě nepotěšil, což by byl býval účel. Ale nakonec jsem to neudělal, protože keš byla opravdu pěkná, líbila se mi a připadalo mi hloupé udělat takový naschvál. Takže jsem napsal pochvalný delší log (detaily si už nepamatuji).
Já sám za sebe bych to shrnul: Keš je vizitka svého ownera a log je zase vizitka svého autora a NĚCO o něm vypovídá (a ne že ne, Petmane02). Mně jako ownera taky logy typu tečky, mezery nebo jinak nicneříkající logy nepotěší, ale nikdy bych se nesnížil k tomu, abych někomu nařizoval, jak má jeho log vypadat.
Nechme každého, ať si vytvoří takový log, jaký uzná za vhodné. Z těch pěkných se těšme, z těch méně pěkných si třeba můžeme vzít ponaučení. Jo a jen tak mimochodem: ne každý delší (či přímo dlouhý) log musí nutně potěšit.
Publikováno 08 červen 2015 - 8:33
Můj táta k smrti nemá rád logování. Když jsem u něj na návštěvě, vždycky mi logy diktuje, ale leze to z něj jako z chlupatý deky. Často to ale bývá "vina" kešky a jejího ownera, protože k mnohým keším prostě ani není co kloudného psát.
Publikováno 08 červen 2015 - 8:42
Já obvykle na log typu . nebo dotyčnému píšu : Děkuji za návštěvu kešky a pěkný log.
Oni to jsou kolikrát začátečníci a možná ani netuší, že by měli napsat něco víc. Na to by zrovna takový geocachingový kroužek byl dobrý.
Publikováno 08 červen 2015 - 9:13
Ono je dneska nejen mezi kačery spoustu lidí, kteří i prosté poděkování považují za ztrátu času, a nechápou, proč by něco takového měli dělat, že?
Ovšem vyhrožování v listingu, že owner krátké logy maže a podobně, má taky ke slušnosti daleko, stejně jako vynucování si díků za cokoliv předem. Pravidla jsou jasná - mazat můžu jen když dotyčný není v logbooku nebo píše v logu sprosťárny .
Publikováno 08 červen 2015 - 10:42
Možná vypovídá, možná ne. Spousta lidí raději běhá venku než pak sedí u PC a trápí se logování. Logování berou jako nutné zlo. A znám pár lídí, kteří hledají a nálezy nelogují vůbec. Jsou spokojení, jsou nadšení a nikdo je nekritizuje, že píšou krátké logy.
Špatně. Ten, kdo kešku udělal, kdo mu poskytl tu zábavu, a za své a ve svém, se chce také podílet na společné radosti, a to může jen přes ten log. To, že nepsavec logů je nadšen je pěkné, ale nepsat logy je sobecké.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 08 červen 2015 - 11:43
Zdá se mi, že někteří z těch, co se u psaní logů trápí, to nemají kvůli nedostatečným literárním schopnostem, ale proto, že si v terénu nevšímají zajímavých věcí či událostí. Člověk se pravda ptá, proč to potom dělají - to nevím. Možná jen kvůli napětí z objevování krabičky.
A pak jsou tu i ti, co si nemůžou vzpomenout, co zažili (a poznámky si nepíšou), ale ti jsou spíše případ pro neurologa.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 08 červen 2015 - 12:08
Špatně. Ten, kdo kešku udělal, kdo mu poskytl tu zábavu, a za své a ve svém, se chce také podílet na společné radosti, a to může jen přes ten log. To, že nepsavec logů je nadšen je pěkné, ale nepsat logy je sobecké.
Sobecké to asi ano. Také se mi ty bezeslovné či krátké logy nelíbí, ale také se mi nelíbí ty různé příkazy jak logovat či opovrhující příspěvky, na který jsem původně reagoval.
ps. Právě jsem dopsal log dlouhý 599 slov
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 08 červen 2015 - 12:23
Publikováno 08 červen 2015 - 13:59
Sobecké to asi ano. Také se mi ty bezeslovné či krátké logy nelíbí, ale také se mi nelíbí ty různé příkazy jak logovat či opovrhující příspěvky, na který jsem původně reagoval.
Opovrhující příspěvek byl ten můj, několik dní starý. Nikde jsem nepřikazoval, jak logovat, jen napsal, že i ta nejposlednější keš by si alespoň jedno slovo zasloužit mohla, když už ne víc.
Publikováno 08 červen 2015 - 15:20
Tento příspěvek byl upraven od ptacopysk: 09 červen 2015 - 10:37
Publikováno 08 červen 2015 - 20:46
Ahoj,
nedávno jsem šel na podvečerní hledání keší s pár kolegy, kteří se postupně našli v práci a zjistili, že GC je jejich společná zábava. Jeden byl nováček. Po zalogování jsem si všiml, že logoval jen smajlíkem :-), tak jsem mu vysvětlil, proč to není ideál a pohled z druhé strany. Jako owner si rád přečtu víc, než jen takové nic, jako smajlík. Nevím pak, zda se líbila, čí ne. nemusí psát romány. Po pravdě moc nechápal a musel jsem mu to více vyložit, ale snad pochopil, no uvidím. Osvěty není nikdy dost.
Jiný kolega pro změnu logování na webu nepěstuje vůbec s tím, že nemá smysl zbytečnými daty zaneřádit internet.
Tolik těch pár řádek ode mne.
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů