Geodepresivní koutek III
Publikováno 21 May 2013 - 18:08
Publikováno 21 May 2013 - 18:25
martinracek26 napsal/a:
Tak jsem si myslel že tohle je nápad jen našich ownerů při ME v Praze a ono ne
Naopak, tam je to ve velkém. Dokonce vypnuli turistického wigo průvodce a i pětkové mysterky.
Publikováno 21 May 2013 - 19:37
Publikováno 21 May 2013 - 20:05
shaman3 napsal/a:
Ten stav českých silnic je fakt žalostný, všude samá díra a v lepším případě hrbolatá záplata, sice tam mám přední vidlici z carbonu a zadní stavbu také z carbonu, ale větší nerovnosti to neodpruží a musím z kopce často zbytečně brzdit. :@ Přemýšlel jsem už o celopéru, to by ty nerovnosti zvládlo, líbí se mi Specialized S-Works Epic. Možná si ho časem koupím.
Spíš bych ti doporučil tohle kolo do deště.
Publikováno 21 May 2013 - 20:18
Modrak napsal/a:
Myškin napsal/a:
Modrak napsal/a:
Myškin napsal/a:
Zdravim
Taky máte někdy den, kdy vám vypadne mozek, nespočítáte ani psovi nohy a nenajdete vlastní nos mezi očima?
Myškin
Jo, takovej den mam skoro kazdej :-)
Jsem rád, že mám ještě kam klesnout!
Tak pro ilustraci jak to u me probiha v realu, treba tento vikend:
Sobota - pri navratu k autu od kese Ostre sledovane vlaky jsem zjistil ze nemam klice a jaksi nemuzu odjet. Vysypani vsech kapes, batohu a ledviny na parkovisti, nasledne jsem je sel hledat ke kesi. Mel jsme kliku, nemusel jsem znovu nahoru, vypadly uz pri lezeni a v koprivach jsem je nasel za chvili. A akumulator z celovky jsem taky ztratil, ten jsem ani nehledal, vubec netusim kde.
Nedele - 3x DNF (ale jedna tam fakt asi neni). Ujel jsem cca 160 kilaku v podstate kvuli trem kesim, z nichz jsem ale nasel jen jednu. Nasledne jsem nedokazal vecer vyresit mysterku co mi pipla kousek od baraku a mela by bejt celkem snadna.
Dneska zatim nic, ale ono se do vecera jeste neco stane.
Moc pěkný příběh, ale teď si přečti co mě qě všechno stalo v neděli.
1) Průvodčí mě donutila vystoupit z vlaku i s kolem, protože překročili přepravní cosi a tak hodinu čekám na další vlak.
2) Mapa ukazuje, že když uhnu vpravo ze silnice, že se dostanu k první stejdži po polní cestě. Ta končí 800 metrů před cílem a dál nevede nic. Jedu tedy po poli ve vyjetých kolejích po traktoru a ledviny úpí.
3) U druhé stjdže té samé multiny si chci zapsat zjištěné číslo do diáře. Ten nemohu najít. Prohledávám batoh. Nic. Vracím se proto na první stejdž s tím, že tam třeba leží. Sjedu kopec který jsem před tím pracně vyšlapal. U jedničky nic nenacházím. Prohledávám znovu batoh a diář nalézám. Šlapu tedy znovu prudký kopec.
4) Cesta k nedaleké tradičce je zarostlá kopřivami. Ovšem kopřivy musí počkat. Po silnici se blíží osamělý mudla a já čekám pět minut než přejde a já se budu moct vrhnout do kopřiv vstříc keši. Tu nalézám, zapisuji se a odjíždím. Za deset minut sem, ale uní zpět, protože mi tam někde do kopřiv vypadlo pero. To naštěstí nacházím a jedu dál.
5) Multina se blíží ke svému konci. Dosazuji číslice a jdu na finále. Ale ouha, nic jsem nenašel. Tak tedy dumám, kombinuji, prohlížím mapu, projíždím okolí zda něco nenajdu. Našel jsem houby s octem. Chci tedy otevřít listing v GPS abych si ho pořádně přečetl ještě jednou, ale ta zamrzá, jako vždy když chci otevřít listing od tohoto ownera. Jak to jenom dělá? Vracím se tedy na vypočtené finále a nalézám místo z nápovědy jen deset metrů vedle od toho kde jsem hledal. K poklad mě ještě naviguje mudlice. Zpátky uklouznu po zbytcích rozkládající se trávy co sem vedle keše zahrádkáři sypou.
6) Klíšťata jsou svině. Sundávám jich ze sebe během cesty snad desítky.
7) Ztratil jsem někde pumpičku!
8) Píchnul jsem nebo mi ušlo kolo, nevím. Každopádně jsem si dnes nevzal sebou ani lepení a ani montpáky a stejně bych to neměl čím nafouknout. Tlačím pět kilometrů kolo na nádraží.
9) Sundávám dvě klíšťata při čekání na vlak, jedno při vystoupení z vlaku a třetí ráno v práci ačkoli jsem se důkladně prohlédl.
Tuhle neděli jsem se vážně mohl potrhat smíchy.
Publikováno 22 May 2013 - 8:22
Publikováno 22 May 2013 - 9:56
Publikováno 22 May 2013 - 11:52
Publikováno 22 May 2013 - 21:48
Publikováno 22 May 2013 - 23:18
Grabni ho zpátky a vlož do keše. Teda jestli ještě máš číslo.Paja.V napsal/a:
Proč musí i lidé hledající krabičky téměř 5 let udělat to, že po nalezení TB v krabičce ho okamžitě grabnou, aniž by člověk, který chvíli před nimi ten TB vložil dovnitř, stačil onu krabičku (a s ní i onen TB) vůbec zalogovat?
Publikováno 22 May 2013 - 23:41
Paja.V napsal/a:
Proč musí i lidé hledající krabičky téměř 5 let udělat to, že po nalezení TB v krabičce ho okamžitě grabnou, aniž by člověk, který chvíli před nimi ten TB vložil dovnitř, stačil onu krabičku (a s ní i onen TB) vůbec zalogovat?
aby vyvazili ty kteri TB naopak nechaji tydny i mesice viset v kesi ze ktere ho sebrali a vytahnou ho az kdyz ho loguji do jine kese ...
Publikováno 23 May 2013 - 6:27
Jo, taky to tak dělám... Většinou ještě s tím, že dotyčnému napíšu, aby příště chvíli počkal, než ho grabne někomu z rukou...Jacka_dominikanka napsal/a:
Grabni ho zpátky a vlož do keše. Teda jestli ještě máš číslo.Paja.V napsal/a:
I když sám logovat občas nestíhám, takže pokud se stane, že něco týden nezaloguji, tak to pak už většinou nechávám být, ale na druhou stranu podobných "blbců" se najde dost... Co by jim udělalo, kdyby se případně připomněli tomu, co má ten TB, GC v ruce, že by rádi zalogovali...
(Takhle jsem vezl jeden TB z Čech 2000 km do Norska, dal jsem ho tam s lístečkem, ať dotyčný počká, než ho bude logovat (i v angličtině), než to stihnu - neměl jsem datový tarif... Ještě než jsem se vrátil, už byl grabnutý přímo mě z rukou - druhý den po vložení (docela náhoda, jinak tam moc lidí nebylo)... Ještě k tomu se ten TB vrátil zpět do Německa, kde ho ten dotyčný ani nevložil do keše a další ho asi po měsíci opět jen grabnul...). To mi pak už zůstává rozum stát.
Publikováno 23 May 2013 - 7:15
Vždyť tam je vypnuta tak 1/10 všech keší, většina zůstala aktivní, tak nevím proč plašíte. Je logické, že se někteří prostě bojí, že by se jim keše mohly ztrácet a hlavně, to wigo by si nikdo neprošel, ale stála se fronta u finálky.Smrk napsal/a:
martinracek26 napsal/a:
Tak jsem si myslel že tohle je nápad jen našich ownerů při ME v Praze a ono ne
Naopak, tam je to ve velkém. Dokonce vypnuli turistického wigo průvodce a i pětkové mysterky.
Publikováno 23 May 2013 - 8:23
To taky nechápu, naposledy se mi to stalo o posledním víkendu, v sobotu jsem vložil TB do jedné keše, vrátil se domů až pozdě večer, v neděli byl na dalších keškách, ty sobotní zalogoval dohromady až s těmi nedělními v neděli večer a kouknu na mail a nějaký "exot" měl potřebu jej hned v neděli v 9 ráno grabnout... Já tohle neřeším, je to ztráta času.Paja.V napsal/a:
Publikováno 23 May 2013 - 8:33
Jojo, to si zaručeně opatřím, už se těším, jak na něm pojedu tu 45cm širokou cyklostezku u Vltavy, plnou šutrů a kořenů, co když na ní člověk hodí tlamu, tak letí přímo i s kolem 3m dolů a do vody !tomy.22 napsal/a:
Spíš bych ti doporučil tohle kolo do deště.
není nad praktické vynálezy. Lepší alternativa už je jen specielní podlouhlý deštník na kolo (ten si dám asi patentovat )! Jen ho člověk nebude smět držet otočený o 90°, neb by zabral dva jízdní pruhy.
Publikováno 23 May 2013 - 8:47
Publikováno 23 May 2013 - 9:28
Publikováno 23 May 2013 - 9:29
poohDA napsal/a:
moje dnešní deprese: našel jsem v lese na pařezu ležet propisku. Tak jsem prohledal v okolí všechny pařezy a stromy, ale žádnou kešku jsem nenašel. Tak nechápu, kdo jiný by mohl v lese nechat ležet na pařezu propisku než kačer?
(to je řečnická otázka, nemusíte odpovídat)
Sice nemusím, ale odpovím. Divil by ses kdo všechno může pobíhat s propiskou po lese a nejen po lese. Já například čas od času pobíhám sem tam po louce s tužkou a papírem a s kešemi to nemá nic společného.
I když je pravda, že pokud najdu někde ležet tužku nebo kus kinderbordelu, tak se primárně rozhlížím po keši.
Publikováno 23 May 2013 - 14:22
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů