Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#2801 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2015 - 2:53

Samael a Cannopy: když jsem si tak přečet ty logy, začnu asi pro připravovanou kešku hledat místo co nejdál od všech silnic kolem ať si takovýhle lovy co nejvíc "užijou"... :D

• 4

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#2802 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2015 - 21:02

Canoppy1: Na jedné straně souhlas jak cyp. Na druhé straně, kešky hledám pro sebe. Jo, občas, na nějaké vypečené mysterce, na které jsem šedivěl a okousal nehty až po zápěstí, zamrzí, když ji najednou najde každý, kdo jde kolem. Člověku by pohladilo ego, kdyby byl třeba po dvou letech stále v elitním klubu čtyřiceti nálezců, ale slevu v, třeba, nevěstinci by na to stejně nedostal, že.

• 6

#2803 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2015 - 21:22

Špatney argument. Pro slevu v nevěstincích to nikdo nedělá.

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2804 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 10:00

Špatney argument. Pro slevu v nevěstincích to nikdo nedělá.

No protoze ji nedavaj :)

• 2

#2805 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 10:16

Jinak teda pratele, ted se mi stala vec ze ktery jsem se malem poblil. Predstavte si ze jsem dostal naprosto bezostysnou zadost o finalky mysterkovyho trailu v Nemecku, ktery jsem kdysi vylustil a odlovil. Uplne od ciziho cloveka. Pulku finalek v ty lokalite kolem uz nekde poshanel, ale jeste mu chybej ty moje. Tak prej jestli bych je nedal aby to mel kompletni, ze nemecky mysterky lustit nebude. Neuveritelny.

Kdyz budu chtit hrat treba marias, zahraju si s lidma co jsou OK, nepodvadej, neserou me, uziju si to a mam z toho radost. Geocaching ma jednu obrovskou nevyhodu. Hrat ho chte nechte musim s prumernym vzorkem obyvatelstva. Jenze prumernej vzorek obyvatelstva je naprostej povl se kterym bych si v hospode k jednomu stolu na marias nesednul.

• 3

#2806 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 10:20

Modráku, nemyslím si, že bys musel geocaching hrát s kýmkoliv, s kým nechceš. Stačíš si sám a potřebuješ k tomu akorát ownera, který ti někam umístil kešku. A upřímně, klidně to může být debil jak vrata, důležité je jenom to, že ta keš bude v pořádku. Pravda, pokud to bude tuplovanej debil, tak ti může dělat problémy s následným logem na webu, ale to je tak jediný. Na ostatní můžeš zvesela hodit bobek.

• 5
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#2807 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 10:34

Modráku, nemyslím si, že bys musel geocaching hrát s kýmkoliv, s kým nechceš. Stačíš si sám a potřebuješ k tomu akorát ownera, který ti někam umístil kešku. A upřímně, klidně to může být debil jak vrata, důležité je jenom to, že ta keš bude v pořádku. Pravda, pokud to bude tuplovanej debil, tak ti může dělat problémy s následným logem na webu, ale to je tak jediný. Na ostatní můžeš zvesela hodit bobek.

Tak jako na prvni pohled mas pravdu. na druhej uz si tak jistej nejsem.

1. pokud chci byt i owner, pak musim hrat i s tema se kterejma nechci. Nemuzu nikomu zabranit v navsteve moji kese.

2. kontaktu s ostatnimi v podstate zabranit nemuzu. Takovyhle maily mi muze poslat kdokoliv. BTW tohle neni nejsilenejsi vec co jsem dostal, mam i mnohem horsi, to tady snad ani nebudu ventilovat, jeste by to nekdo pouzil jakom navod. Musel bych je mazat jeste pred prectenim, coz je asi taky moznost, ale to mam zajit az takhle daleko?

3. Vidim ty jejich logy, viz Canoppyho prispevek vyse. Nesmel bych cist zadny logy. Nesmel bych mit kese na watchlistu.

Uplne izolovat se fakt asi nejde

• 2

#2808 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 10:45

Ad 1.: Bejt ownerem tě nikdo nenutí. Je spousta lidí, co jenom loví a nic nezakládají. Pokud už něco chceš založit, tak z toho vyplývají nějaké další konsekvence, ale i bez toho můžeš hrát geocaching.

Ad 2.: To, že někdo pošle nějakej mail, nepovažuju za kontakt. Číst je opravdu nemusíš, odpovídat na ně taky nemusíš.

Ad 3.: Pokud máš keše na watchlistu, tak tě asi logy zajímají. Otázkou je, proč tě zajímají.

Úplně izolovat se opravdu nemůžeš, ale to neplatí jenom pro geocaching, to platí pro celý život. Kdysi dávno asi šlo odstěhovat se kamsi do divočiny a tam si žít podle svého bez kontaktu s okolím. To už dnes podle mě taky nejde, všude si na tebe bude někdo činit nárok.

Takže pokud napíšeš: „Geocaching ma jednu obrovskou nevyhodu. Hrat ho chte nechte musim s prumernym vzorkem obyvatelstva. Jenze prumernej vzorek obyvatelstva je naprostej povl se kterym bych si v hospode k jednomu stolu na marias nesednul.“ není to přesné. Místo „geocaching“ dej „život“ a bude to platit.

• 5
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#2809 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 194 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 11:16

Kdyz budu chtit hrat treba marias, zahraju si s lidma co jsou OK, nepodvadej, neserou me, uziju si to a mam z toho radost. Geocaching ma jednu obrovskou nevyhodu. Hrat ho chte nechte musim s prumernym vzorkem obyvatelstva. Jenze prumernej vzorek obyvatelstva je naprostej povl se kterym bych si v hospode k jednomu stolu na marias nesednul.

Nepřeháníš to trochu?

Mně spíš přijde, že se stavíš, že jsi něco o víc, když průměrné lidi odsuzuješ... O většině z nich vůbec nevíš, protože si loví pár kešek a píšou ti normální logy...

Pitomci se najdou všude a určitě jich není zase až tak moc. A myslím si, že v geokešingu je ještě těch rozumných lidí většina...

Mně je spíš zle z podobného povyšování ve stylu "já jsem king a ostatní jsou póvl", které tu předvádíš.:-(

Samozřejmě neříkám, že bráním to, co ten dotyčný udělal, ten jeden člověk co ti psal je pěkný blbec, ale podobných se najde pár všude...

• 5

#2810 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 11:22

Geocaching ma jednu obrovskou nevyhodu. Hrat ho chte nechte musim s prumernym vzorkem obyvatelstva.

S tímhle bych si dovolil polemizovat: Není to ani 14 dní co jsem se byl podívat na ARH2015 na Hracholuskách a všichni ti co tam byli rozhodně netvoří průměrný vzorek obyvatelstva, spíš naopak, byla tam banda správně švihlých exotů, mezi kterými mi bylo dobře.

Nemá smysl skuhrat že "nic není jako dřív, nic není tak jak bejvávalo". Všechno se v čase vyvíjí, takový už je život a je třeba si alespoň v geokešingu vybírat ty ze svého pohledu lepší věci a nad těmi ostatními mávnout rukou.

• 4

#2811 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 12:39

Nepřeháníš to trochu?

Mně spíš přijde, že se stavíš, že jsi něco o víc, když průměrné lidi odsuzuješ... O většině z nich vůbec nevíš, protože si loví pár kešek a píšou ti normální logy...

Pitomci se najdou všude a určitě jich není zase až tak moc. A myslím si, že v geokešingu je ještě těch rozumných lidí většina...

Mně je spíš zle z podobného povyšování ve stylu "já jsem king a ostatní jsou póvl", které tu předvádíš.:-(

Samozřejmě neříkám, že bráním to, co ten dotyčný udělal, ten jeden člověk co ti psal je pěkný blbec, ale podobných se najde pár všude...

Jo, urcite mas pravdu ze je spousta lidi co fungujou uplne normalne. Ale na druhou stranu lidi co fungujou takhle je taky strasna spousta. O kus vejs mas treba tu Samaellovu kes. Je tam spousta logu od lidi co to regulere odlovili. Je jich dokonce urcite vic nez pulka. Ale tech co to zfinalkarili tam rozhodne neni par, je to vyznamna a nezanedbatelna podmnozina. Neni to jen par pitomcu. Kdyby jich bylo par, tak me to moc nerozhodi, singularitu jsem schopen ignorovat.

Co me na tom desi je naprosta samozrejmost s jakou to funguje. Oslovi uplne ciziho cloveka s takovymhle navrhem. Evidentne ocekavaji ze se ujme, ze dotycny zajasa, povymenujou si s nim databaze finalek a jedou o vikendu na kombajn. Kdyby neocekavali s vysokou pravdepodobnosti ze to zafunguje, nebudou mi prece psat a riskovat blamaz. Z takovejhle navrhu nemam pocit ze jde o ojedinelou singularitu, ale spis o system fungovani vetsiho rozsahu. A znovu opakuji ze tohle je cajicek, tuhle po me chtel kdosi se stejnou samozrejmosti vec jeste mnohem silenejsi. Se samozrejmosti kterou si nedokazu vysvetlit jinak, nez ze je to jeho bezny postup. A pokud to nekdo ma jako bezny postup, musi samozrejme v tom kontaktu s ostatnimi narazet na podobne smyslejici jedince, jinak by to jako bezny postup nefungovalo, kdyby ho vetsina lidi poslala do haje.

A pokud si myslis ze v geocachingu je jinej vzorek obyvatelstva nez bezne ve spolecnosti, tak to se asi take mylis, neni moc duvod aby byl. A ve spolecnosti to funguje tak jak to funguje. Kdyz nechas neco v aute na sedadle, zmizi to behem ctvrt hodiny. Ne protoze by ve spolecnosti bylo par lidi co to delaj, v par lidech by to nestihali tak rychle a s takovou cetnosti. Je jich hodne. Neni jich vetsina, ale je jich dost na to abych mohl celkem v pohode prohlasit ze kdyz kolem me bude 100 nahodnejch lidi, tak se v globalu pred takhle vybranym vzorkem musim mit na pozoru, i kdyz spousta z nich (resp. vetsina) je v pohode. Z tohodle pohledu jsem skutecne nekde jinde, protoze prede mnou bys auto se zapomenutym mobilem nebo fotakem na sedadle nemusel dokonce ani zamykat. Myslet si o tom muzes co chces, ale takhle to je. Pred tebou bych ho jiste taky zamykat nemusel, o tom nepochybuju. Ale pred nahodnym vzorkem lidi jo a jeste by to ani nepomohlo. Z toho pak vyplyva to prirovnani k mariasi, kde si fakt sednu ke stolu jen s kym u nej sedet chci. Vyberu si komfortni prostredi a jsem v pohode. V geocachingu tohle nejde. Mozna jsem to mel formulovat jinak, aby te to neiritovalo. Spravna formulace by asi byla ze v tom prumernym vzorku je toho povlu tolik, ze nejde prehlizet. Pro konkretni jednotlivce ze vzorku to neplati, jako ostatne ve statistice vzdy.

• 2

#2812 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 12:51

1) Pak jsou taky slušní kačeři, kteří na tu keš nemaj, tak na ní nejdou - a o těch se vůbec nedozvíš; naopak seznam těch, co jdou po finálkách a pohybovaly se kolem, je kompletní. Co mám skušenost, tak většina kačerů je slušných.

2) Co máš furt s tím póvlem? Póvl je ten, co ti napsal o finálku - a takhle ti jich napsalo kolik tisíc, že jde o průměr? Kolik lidí projde po ulici a kolik z nich krade věci z aut? 100 lidí bych se vážně nebál :)

Tento příspěvek byl upraven od Joe Tramp: 23 červen 2015 - 12:52

• 6

#2813 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 13:24

Šmarjá... ještě že už vo půlnoci letim na toulky... tady je to jak klubu vzájemně se vychovávajících pamětnílků B) :rolleyes: :P

• 1

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2814 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 13:30

1) Pak jsou taky slušní kačeři, kteří na tu keš nemaj, tak na ní nejdou - a o těch se vůbec nedozvíš; naopak seznam těch, co jdou po finálkách a pohybovaly se kolem, je kompletní. Co mám skušenost, tak většina kačerů je slušných.

2) Co máš furt s tím póvlem? Póvl je ten, co ti napsal o finálku - a takhle ti jich napsalo kolik tisíc, že jde o průměr? Kolik lidí projde po ulici a kolik z nich krade věci z aut? 100 lidí bych se vážně nebál :)

Tak jsem ti namatkou koknul na logy od Marobudovy hrobky a celkem chapu tvuj optimismus. Podezrelejch je tam naprosty minimum. Pac se musi do kopce a kdovi kam. Kdyby to takhle bylo vsude tak je to nadhera. Zaloz si podobnou kes v Praze a budes to videt jinak. BTW na tu hrobku se chystam uz asi rok, snad to nekdy vyjde. Dokonce jsme mel kdysi vylusteno ten uvod kterej jsi myslim pak vypustil.

A vubec. Kdyz mam depresi, tak mi ji nekazte optimistickejma nazorama :) To bysme pak ten depresivni koutek mohli zavrit.

• 2

#2815 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 13:33

Šmarjá... ještě že už vo půlnoci letim na toulky... tady je to jak klubu vzájemně se vychovávajících pamětnílků B) :rolleyes: :P

Jak letis? Sem myslel ze do toho Salzburgu jdes pesky :o

• 3

#2816 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 14:07

A vubec. Kdyz mam depresi, tak mi ji nekazte optimistickejma nazorama :) To bysme pak ten depresivni koutek mohli zavrit.

Tak si jí neřeš tady, ale třeba na zena.cz :D .

• -3

#2817 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 10:19

- Tak jsem zase projel ten kousek VT u Hodkovic a jsem docela v uzasu jak krasne funguje virtualni trial. Nikoho nesere ze ten komu ten opetkovanej kus vadi, je pomerne poctivej a uklizi to s zeleznou pravidelnosti a stejne je to same "found it".

• 2

#2818 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 11:11

Však taky byly doby, kdy jsem si kačerů s tisíci nálezy vážil, jací jsou to velezkušení kačeři. Dneska na ně koukám spíš s s lítostí. Spousta kačerů loguje traily automaticky, takže nevynechají ty, co nenašli.

• 8

#2819 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2015 - 17:43

Však taky byly doby, kdy jsem si kačerů s tisíci nálezy vážil, jací jsou to velezkušení kačeři. 

Kdysi dalo nalezení tisíce cachí víc práce, nehledě na to, že cacherů bylo méně a více se znali takže se podvodník tak snadno neschoval. (pravda, pár jich je i dnes dost profláklých)

• 5
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#2820 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2015 - 8:53

Tak jsme se vrátili z Francie, kde se nám podařilo "upéct" SD kartu v Oregonu (kde byl uložen ggz soubor s keškama), takže několik posledních keší jsme si museli zapisovat na papír, neboť přestal fungovat záznam nalezených keší a hinty jsme museli dohledávat na tabletu, neboť získat jakékoliv informace ke kešce také nešlo - ještě že O650 mám kešky načtený ve vlastní databázi, takže navigování fungovalo.
A pak v Remaši byl tak špatný signál v úzkých uličkách kolem katedrály, že se nám nepodařilo dohledat tři kešky, kolem kterých jsme šli. Hint byl že jsou magnetické, takže jsme okukovali možná místa, ale nic jsme nenašli a navigace byla asi o 30m vedle - takže nám ukazovala, že procházíme skrz bloky domů a na ulici po které jsme šli se né a né trefit.
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama