Geodepresivní koutek III
Publikováno 19 červenec 2015 - 22:56
Nevím, co je to za módu. Náhodou jsem si všimnul, že vedle našeho logu na kešce u Mumlavskýho vodopádu je nějaký nováček zalogován 2x. Stane se... Jenže pak koukám dál a jenom za posledních pár týdnů je na těch dvou mumlavskejch keších hned pět stejnejch případů. To už vypadá jako epidemie. Nebo blbnutí z vedra...
Ty lidi se dvakrát nelogují....tohle se často stává těm, kteří logují z aplikace v telefonu a mobil se při nedostatku signálu pokouší vícekrát data odeslat.
Publikováno 20 červenec 2015 - 6:14
V okolí Štramberka jsem narazil na jednoho, co logoval nálezy opakovaně, jak na kešky opakovaně chodil... Měl cca 90 nálezů na asi 10 keších, některé měl odlovené až 16x. Nejvzdálenější asi 10 km od domova.
Taky jsem se docela divil.
Publikováno 20 červenec 2015 - 7:32
Ty lidi se dvakrát nelogují....tohle se často stává těm, kteří logují z aplikace v telefonu a mobil se při nedostatku signálu pokouší vícekrát data odeslat.
Ale jo, to já jako chápu, že asi většina neloguje 2x schválně. A předpokládal jsem, že půjde o logování z mobilní aplikace. Překvapila mne četnost, se kterou to nastává...
Publikováno 20 červenec 2015 - 7:34
Možná to dělá i obnovení stránky v prohlížeči, když člověk opakovaně přechází dopředu a dozadu. Nebo když netrpělivě kliká na Odeslat a server je v tuhém stavu. Ale myslím, že by to nemělo takhle reagovat. Já co jsem se setkal s duplicitními logy, byli to nováčci.
Publikováno 20 červenec 2015 - 11:24
Ale jo, nějaký akce spolupořádám, v tom není problém.
Ale snad můžu chtít vyrazit i na cizí event.
prostě mě jen zamrzelo, že jsou všechny (pro nás) v blbym čase. Kdyby byl jeden dopol, jeden odpol a jeden v noci, nemám problém...
...předchozí příspěvek byla reakce na Kačera Smrk -psala jsem to s citací, ale nezobrazila se.
Publikováno 20 červenec 2015 - 11:31
Tak třeba v sobotu byl CITO event na Srní po celý den :-)
Publikováno 20 červenec 2015 - 20:36
Tak ted to mam z prvni ruky - novacci, co si vybrali moji kes jako svou prvni. Napred jen WN log (nasli jsme svou prvni kes) - nez jsem se dostala k tomu napsat jim, ze kes se loguje FI, tak mi tam pristaly 3 FI logy, kazdy s jinym textem
Publikováno 20 červenec 2015 - 20:44
Tak ted to mam z prvni ruky - novacci, co si vybrali moji kes jako svou prvni. Napred jen WN log (nasli jsme svou prvni kes) - nez jsem se dostala k tomu napsat jim, ze kes se loguje FI, tak mi tam pristaly 3 FI logy, kazdy s jinym textem
Hele, dokaď ti z tý keše neudělaj putovní, tak je to spíš pro zasmání.
Publikováno 22 červenec 2015 - 9:58
Už nechci léto
Upravil bych to... Nechci léto s teplotami > 25°C :-)
Publikováno 22 červenec 2015 - 11:52
Už nechci léto
No ja bych to videl jinak. Teploty nad 38°C spolehlive vyzenou mudly z lesu a otevrenych ploch, stejne tak jako teploty pod -10°C, a vsichni se soustredi okolo vody nebo nevylezaji z klimatizovanych aut. Sucho zas vyhnalo houbare. A my mame klid na loveni v lese . A uprostred takove pekne velke betonove plochy taktez nepotkas nikoho. Zel se zas neda lovit okolo vody, neb je zamudleno .
Tento příspěvek byl upraven od Solim: 22 červenec 2015 - 11:53
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 22 červenec 2015 - 15:52
Šolime, nejsi ty masochista?
Osobně jsem ráda, že se doplížím někam na event ve stínu - při představě, že bych v tomhle vedru měla jít někam 10 - 15 km na mě skoro padá geodeprese, zatímco při teplotě kolem 20°C bych mluvila o krátké procházce. I když tedy na jeden pochodující event se chystám v sobotu, hezky vstát v pět ráno, v šest odjezd nějakých 110 km a od dopoledne půjdeme alespoň část hezky bosky. Tak si říkám, že tohle snad ani nebudu doma říkat, protože by mi nikdo nevěřil nebo by mi rodina zařídila odpočinek v pobočce jedné nejmenované ale poměrně známé léčebny.
Budu doufat, že do soboty už bude z horka otrávené i počasí samo a změní se. Už je toho fakt až dost, přiznávám bez mučení, že patřím k těm, co se místo hledání keší flákají u vody.
Publikováno 22 červenec 2015 - 16:03
Už je toho fakt až dost, přiznávám bez mučení, že patřím k těm, co se místo hledání keší flákají u vody.
Dá se to i spojit : http://www.geocachin...8d-035e70e87354
Publikováno 22 červenec 2015 - 16:07
No ja bych to videl jinak. Teploty nad 38°C spolehlive vyzenou mudly z lesu a otevrenych ploch, stejne tak jako teploty pod -10°C, a vsichni se soustredi okolo vody nebo nevylezaji z klimatizovanych aut. Sucho zas vyhnalo houbare. A my mame klid na loveni v lese . A uprostred takove pekne velke betonove plochy taktez nepotkas nikoho. Zel se zas neda lovit okolo vody, neb je zamudleno .
Nabídnu zde svůj subjektivní dojem, ale hlavní slovo by měla mít samozřejmě statistika.Teploty pod -10°C jsem zažil poslední dva roky, o víkendech kdy vyrážím velmi málo a jestli vůbec.Teploty nad 35°C bych řekl, že naopak přibývají.
Je to zajímavá úvaha o teplotě, leč nemohu souhlasit. S vyšší teplotou bych nedoporučil ani koketovat. Lidský organismus se příliš neliší od organismu kačera a může se lehce stát, že dojde ke kolapsu. Nevěříte? Pak vězte, že mluvím z vlastní zkušenosti. Myslel jsem, že mám vše pod kontrolou. Dostatečně jsem pil, atd., ale tělo bylo proti. Byl jsem velmi rád, že jsem byl zrovna u silnice (a ne v lese při výstupu na nedalekou rozhlednu.), že všichni lidé nejsou u vody a že u mě zastavili a se mnou počkali než přijede RZ kterou jsem si stačil přivolat.
Toto horké počasí bych doporučil k luštění mysterek a přípravě na další výlety a nikoliv na geocaching v terénu.
Publikováno 22 červenec 2015 - 16:42
tak v tomto článku bych možná viděl vysvětlení, proč se nám ztratila data z SD karty v Oregonu. Přeci jen venkovní teploty přes 40° a topící baterky hned nad tou SD kartou asi udělaly svoje http://diit.cz/clane...snizuje-teplotaTak jsme se vrátili z Francie, kde se nám podařilo "upéct" SD kartu v Oregonu
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 22 červenec 2015 - 17:00
Dá se to i spojit : http://www.geocachin...8d-035e70e87354
Mno, já mám třeba dva roky fotku mého O450 u pískoven u Veselí nad Lužnicí, která by se měla odeslat k EC. Letos jsem se tam byla koupat nejmíň 8X, ale.... ale zastavit se tam znovu u tabule, kterou jsem četla už kdysi před gc, se nějak nedokopu stejně jako dojít se zalogovat do tradičky u známé duny. Vždycky jsem ráda, že u auta nafouknu lehátko a doplížím se k vodě, z které skoro nevylezu. To víš, vy se Schongutem jste stále odolní kluci, kdežto já občas už jen "líná ryba". Dokud se neochladí, jinam než k vodě jen v nejnutnějších případech jako je doplnění zásob, především ovoce, zeleniny a pití.
Publikováno 22 červenec 2015 - 20:46
No tak vám nevím, ale ve fyzice jsme se učili, že se zvyšující se teplotou dochází k rychlejšímu pohybu čehosi. Takže by se asi měl člověk pohybovat rychleji a tím tedy odlovit více kešek. Takže na základě této teorie se chystáme v sobotu na PWT, hlavně aby to počasí vydrželo.
Publikováno 22 červenec 2015 - 20:58
Publikováno 23 červenec 2015 - 7:08
Ne každý má rád taková vedra...
Dnešní noc byla u nás hrozná... Doufali jsme, že zaprší - a ono vůbec nic.
v 11 večer - 27°C
Ve 3 v noci - 23°C
v 6 ráno - 24°C
Proboha, ať už se ochladí! Takhle už se nedá skoro ani v noci spát...
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů