Určitě se ochladí a bude pršet. Budu mít dovolenou.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 23 červenec 2015 - 7:59
Ne každý má rád taková vedra...
Dnešní noc byla u nás hrozná... Doufali jsme, že zaprší - a ono vůbec nic.
v 11 večer - 27°C
Ve 3 v noci - 23°C
v 6 ráno - 24°C
Proboha, ať už se ochladí! Takhle už se nedá skoro ani v noci spát...
Hele, buď rád za to, co máš. Byla jsem několik měsíců v klášteře v severní Itálii. Od půlky června do půlky září jsem téměř nespala - maximálně 2-3 hodiny denně. Ve dne jako tady teď, ale ve 3 v noci bylo ještě kolem 30 a v 6 ráno zase. A to jsem ze zahrady viděla Alpy, nechci ani vědět, jak bylo na jihu. Tady jsou sice vedra, ale v 9 večer už se dá i vyjít z baráku a v 6 ráno je celkem příjemně. Onehdá jsem se vzbudila v 5, ranní modlitba začínala až v 7 (neděle) a tak jsem vážně uvažovala, jestli nevstat a nejít na kolo . Lenost ale zvítězila. Sranada v tý Itálii byla, že když ty teploty konečně v září trošičku opadly (večer pouhých 20°), většina sester vytáhla vlněný svetr . U mě nastala změna v tom, že jsem přes den přestala máčet racovní závoj co půl hodiny do studený vody a začala ho nosit suchej .
Publikováno 23 červenec 2015 - 8:03
Proboha, ať už se ochladí! Takhle už se nedá skoro ani v noci spát...
Klatovy: zatáhlo se a ochladilo (a možná i zaprší). Třeba to na severovýchod republiky dojde taky.
Taky vedra nemusím, ale nadáváním počasí nezměním...
Publikováno 23 červenec 2015 - 8:14
Kladno - v noci déšť a teď příjemných 19°C
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 23 červenec 2015 - 8:58
Šolime, nejsi ty masochista?
...
Neee nejsem, jen funguju od -20°C do +40°C a povazuji se za suchozemce a tak se s vodou kamaradim jen v obdobi kdy je dostatecnou dobu teplota pod -10°C a pak voda tvrdne a neni mokra . Jak jsem zjistil, tak okolo -17°C se dokazu zapotit a tak pri techto teplotach nenosim rukavice abych mel alespon nejakou ochlazovaci plochu . Pri teplotach od +30 do +40 zas zpomaluji, a to tak ze pri +40 se ma rychlost blizi 0 a to uz nema cenu nekam chodit, neb clovek vlastne stale stoji na jednom miste. Navic kdyz do sebe kopnu jedno pivo, tak se mi na hlave objevi skoro okamzite podobne mnozstvi tekutiny a tak obcas premyslim zda by nebylo efektivnejsi to pivo rovnou nalit na hlavu .
Tento příspěvek byl upraven od Solim: 23 červenec 2015 - 8:59
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 23 červenec 2015 - 8:59
Tohle teď ukazuje in-počasí pro Budějovice.
Teplota: 25.1 °C (stoupá)
Dnes nejvyšší teplota: 27 °C (01:29)
Dnes nejnižší teplota: 22.8 °C (04:59)
Fakt, že večer bylo jak v prádelně.
Publikováno 23 červenec 2015 - 9:18
Tady v Holešově je 27°C a přichází bouřka... aspoň něco.
EDIT: a hergot, tříská to hodně blízko!
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 23 červenec 2015 - 9:28
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 23 červenec 2015 - 9:44
V Kroměříži už je po bouřce, ale že by se nějak výrazně ochladilo...
Publikováno 23 červenec 2015 - 10:14
Tak jsem cestou na oběd a z oběda zmokl. Sice prší jen tak nesměle, ale lepší něco než nic.
Publikováno 23 červenec 2015 - 11:48
Závidím ti... Nevím, kde mají meteorologové to "výrazné ochlazení". U nás stále pařák. Nevím tedy, kolik je venku, ale i když máme otevřené okna, potím se stejně jako včera.
Publikováno 23 červenec 2015 - 11:55
U nas je to lepsi nez vcera: http://portal.chmi.c...reni&last=false
Publikováno 23 červenec 2015 - 12:41
Praha zataženo už od rána, furt to vypadá, že už už začne lejt a furt nic. Každopádně teplota minimálně o 10°nižší než včera, přesně to nevim, jsem líná jít se kouknout o patro níž na teploměr. V noci začalo pršet, ale spadlo tak 5 kapek, ráno všude sucho.
Publikováno 23 červenec 2015 - 15:33
Publikováno 23 červenec 2015 - 17:03
Deprese z tropického počasí se rozpustila, včerejšek byl sice kritický, ale v noci na dnešek konečně v Písku od půl druhé pršelo a to tak, že už to bylo znát a ráno bylo pouhých 20°C, hurá! Pod mrakem a poměrně "chladno" bylo i po většinu dne.
V minulých dnech mě déšť opakovaně vyhnal právě z koupání, záviděla jsem Táboru, že u nich jsem déšť po okrese na různých místech potkala opakovaně, zatímco u nás nekáplo. Jak tak vidím, tak zřejmě opačně do dešťové deprese se dostanu v sobotu, na pochoďákový event a plánovanou noční keš nám má pršet pěkně - to si jeden fakt nevybere, z extrému do extrému. Kde je dřívější letní počasí, kdy teploty neskákaly jak splašená koza, ale stoupaly a klesaly plynule?
Publikováno 23 červenec 2015 - 17:36
U nás ukazoval teploměr ve 3 hodiny 29°C na severní straně domu... A právě teď doma máme 27,5°C při otevřených oknech... :-( Co bych dal za 20°C!
Publikováno 26 červenec 2015 - 16:25
Dnes jsem ve své kešce Lesní hřbitov GC4GJ1E pohřbila svůj poslední TB, který ještě putoval po světě.
GC mají na svědomí Nizozemci a Slováci, TB Švédové, Švýcaři a kačeři z JAR.
Takže Češi jsou vlastně skvělí!
Tento příspěvek byl upraven od bella-donna: 26 červenec 2015 - 17:11
Publikováno 26 červenec 2015 - 18:08
No do háje! Tak jsem zřejmě příšel o skoro 70 logů uložených offline... Jestli se mi něco nechce, tak vymýšlet je znova, to je na několik hodin. A ještě horší je, že budu taky dost horko těžko dávat dohromady, který den jsem kde byl :-(
Publikováno 27 červenec 2015 - 21:07
Poslední dobou narážím na T5 keších na logy, kdy kačer jen vidí keš ze země... A opravdu jen vidí, ne že ho tam zaloguje někdo jiný.
No.. jelikož nejsem horolezec a lano u sebe taky nemám, tak keš nalezena, ale bohužel pro mě nedosažitelná.. dávám log, keš vyfocena kdyby něco
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=bf5b73b0-6f3c-4c39-841c-5a145bc7221d
Publikováno 28 červenec 2015 - 7:05
Stačí pár dehonestujících zpráv a dotyční si třeba uvědomí, že jejich počínání není úplně tak v pořádku, jak by si mysleli. Tak dotyčného se to již dotklo, proto napsal velmi úblížený mail:
Lukesman has sent you a new message.
"Ahoj, Jsem rád, že se najdou tací rejpalové a takový správný čech, co dokáže věc nafouknou víc jak helium balónek. Opravdu mě mrzí tvá újma na zdraví, protože jinak by jsi napsal tak dlouhý článek v podstatě o ničem. Owner měl možnost mě smazat, pokud tak neučinil, tak se hluboce omlouvám, moje chyba a svůj log smažu. Nicméně tvrzení, že si hrabu 5tky, když mě je celkem jedno jakou keš jsem odlovil je celkem silné. Čili omlouvám se za způsobené zdravotní problémy a nespavost, log mažu. DĚKUJI!"
Tento příspěvek byl upraven od Novom: 28 červenec 2015 - 8:01
Publikováno 28 červenec 2015 - 9:24
Je mu to celkem jedno, tak to bere od T1 po T5, jak to přijde pod ruku. A určitě je v hloubi duše vděčen, že dostal příležitost k sebereflexi a mohl si svůj nekorektní log smazat sám.
Ale v jednom má Lukesman pravdu: owner má možnost smazat a někteří owneři spí hlubokým zimním spánkem, přestože mají u keší omylem zdvojené nebo ztrojené FI logy. Nebo něco evidentního jako viz výše. Někteří to prostě ignorují.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů