Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#3021 Onybazmek

Onybazmek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2015 - 17:35

Vysvětlete mi, jak někdo může najít něco, co ve skutečnosti vubec neexistuje a na místě není?!?

Screenshot_2015-10-04-18-33-06.png
  • 0

Garmin Dakota 10, Gigabyte akta a4

#3022 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2015 - 20:48

Vysvětlete mi, jak někdo může najít něco, co ve skutečnosti vubec neexistuje a na místě není?!?

attachicon.gifScreenshot_2015-10-04-18-33-06.png

Jojo, i takoví se najdou. Já pozoruji kolik logů se najednou objeví, když je keš ztracená a lidi vědí, že kontrolovat logbook nelze. Tak se zpětně nacpou do data před ztrátou a body vesele přibývají. Ale možná to u tvého případu byla jen nepozornost toho, kdo logoval více keší najednou....

• 0

Co nevidím, nahmatám . . .

#3023 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2015 - 21:07

Riziko nakažení vzteklinou v jeskyních

Jsem spoluautor jedné keše umístěné v jeskyni, ve které pravidelně přezimují netopýři. Proto mě trochu vyděsilo toto sdělení:

V Česku byl poprvé po deseti letech potvrzen výskyt vztekliny u netopýra. „Speleology a další osoby navštěvující jeskyně, kde se vyskytují kolonie netopýrů, je třeba upozornit na nebezpečí nákazy ze vzduchu. Při návštěvě těchto míst je proto vhodné vždy používat respirátor, brýle a rukavice. Určitě je také dobré nechat se proti vzteklině vakcinovat,” dodává veterinární správa.

Jaký je váš názor? Bude stačit jen přidat toto upozornění do listingu, nebo pro všechny případy keš rovnou archivovat? A když koupit respiráror, tak jaký? Stačí třídy FF2? A kdo jste speleolog, jak jste se k tomu postavili? Respirátor stojí pár desetikorun, ale očkování mnohem víc a taky má svá zdravotní rizika.

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3024 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2015 - 21:11

Uz jsem chtel psat, ze se to stat muze, kdyz owner kes obnovi a hned neaktivuje, ale kdyz koukam na ownera, tak to asi tak nebude. Nicmene z tveho "tak tyden" jsou dva a obnovu druh kese slibujes pul roku...

• 0

#3025 vlastin

vlastin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2015 - 21:49

Několikráte jsem to viděl. Př.

Přiložené miniatury

• Výstřižek.JPG

• 0

#3026 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2015 - 22:07

Daný kačer zřejmě nepovažuje datum za něco podstatného.

U mě na vedlejší keši má rozdíl mezi fyzickým a internetovým logem 12 dní, u tebe tedy nejspíš 14 nebo 15 dní.

Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 04 říjen 2015 - 22:09

• 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#3027 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 8:19

Já se něčemu takovému nedivím, poslední dobou se to stává docela běžně. Na svých keších jsem to taky už několikrát viděl, tak jsem to smazal. Častěji se objevují výmluvy, že kačer neměl tužku (přitom až na jednu nanovku tam tužky mám), takže taky smazáno. Jinak se to dělat nedá.

Riziko nakažení vzteklinou v jeskyních

...

Jaký je váš názor? Bude stačit jen přidat toto upozornění do listingu, nebo pro všechny případy keš rovnou archivovat? A když koupit respiráror, tak jaký? Stačí třídy FF2? A kdo jste speleolog, jak jste se k tomu postavili? Respirátor stojí pár desetikorun, ale očkování mnohem víc a taky má svá zdravotní rizika.

Já bych to nijak zvlášť nehrotil. V lese jsou taky lišky nakažené vzteklinou a chodíme tam. Jeden čas se dokonce psalo o pomočených borůvkách. V kanálech jsou zase potkani a spousta mrňavého čehosi a taky tam chodíme. Navíc se tam mohou objevit nedýchatelné plyny a taky nenosíme žádné přístroje...

Podle mě by stačilo obyčejné upozornění, aby lidi dbali zásad bezpečí při pohybu pod zemí.

• 2

#3028 Bubbu

Bubbu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 12:01

Podle Wikipedie, což není úplně 100%,...." byl poslední výskyt vztekliny v Česku zaznamenán v dubnu 2002, u lišky v okrese Trutnov,] a od roku 2004 je Česká republika prohlášena za zemi vztekliny prostou...."

Proto asi je  teď s tím netopýrem takový poprask. 

Bez ohledu na vzteklinu si myslím, že do jeskyně, kde přezimují netopýři, keš nepatří, protože lidi tam polezou i v zimě, každý si ušaté myšky vyfotí a na jaře bude na stropě viset jen pár mumií. (Chápu, že to není populární názor. )

• 7

#3029 Onybazmek

Onybazmek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 12:19

Uz jsem chtel psat, ze se to stat muze, kdyz owner kes obnovi a hned neaktivuje, ale kdyz koukam na ownera, tak to asi tak nebude. Nicmene z tveho "tak tyden" jsou dva a obnovu druh kese slibujes pul roku...

U obou případů se jedná o keše dost finančně i časově náročné na stavbu, takze dobře, uznávám, ta co je disable půl roku, s tou bych už něco dělat měl, ale dva týdny? Každému se stane že něco nestíhá, ale jestli jsi člověk co v životě stíhá všechno, budiž.
  • 2

Garmin Dakota 10, Gigabyte akta a4

#3030 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 17:48

Dnešek byl obzvlášť úrodný na nové keše, ale jedna z nich šla po slušném upozornění solidního kačera na problém rovnou do archivu - owner s necelou sedmdesátkou nálezů a bez betatestu u zřejmě prvotiny se urazil. Tohle fakt nechápu, kdyby se radši zamyslel, popř. zeptal, jestli by mu někdo ze zkušenějších nepomohl se změnou místa a úkrytu.

Láďo, o netopýrovi se vzteklinou jsem četla, ale překvapilo mne, že by se dalo nakazit ze vzduchu? Vždycky jsem byla přesvědčená, že by muselo dojít ke kontaktu s takovým zvířetem, ať jde o netopýra nebo lišku ( sliny, tělní tekutiny ).

Vím u nás ve městě před lety o případu, kdy rodina našla v lese pošlou lišku, mamince se zachtělo tehdy módní a drahé čepice......lišku si odnesli a naštěstí díky někomu rozumnějšímu skončili všichni "pouze"na infekčním v ČB a dostali tehdy nějaké hodně bolestivé injekce ( prý tehdy ruské )....

Není mezi kačery někdo z oboru, kdo by nám možnosti přenosu vysvětlil? Docela by mne to zajímalo - moje rodinka byla tak šikovná, že než jsem se před cca třemi lety vrátila v podzimním období z keší, odchytili doma za skříní, ve 4.patře, netopýra, co se u nás zřejmě chystal  zabydlet na zimu. Okna máme věčně pootevřená, už několik nocí jsme tehdy slyšeli šramot.....dcera měla postřeh, takže netopýra odchytili, měli ho hezky ve velké krabici, že ho vypustí po setmění, dostal vodu a nějakou potravu.

Dneska jsem vydala přísný zákaz případných dalších odchytů bez ochranných pomůcek a dočkala jsem se od juniorky při vysvětlování očí obrácených v sloup - pak dělejte osvětu u puberťáků!

• -1

#3031 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 18:41

Dneska jsem vydala přísný zákaz případných dalších odchytů bez ochranných pomůcek a dočkala jsem se od juniorky při vysvětlování očí obrácených v sloup - pak dělejte osvětu u puberťáků!

Takže ode dneška na netopejry jedině s prezervativem :D :D :D  (promiň, nedalo mi to, asi ve mně ten puberťák pořád je).

A jestli tě rozhodí jedna nepovedená keš, zkus si vyluštit tuhle GC62D83 .

To bude teprve deprese, když jí nedáš :) .

• 0

#3032 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 19:00

Nerozhodila mě nepovedená keš, na depresi je přístup a postoj dotyčného ownera. To je to, co nechápu. Než aby se zamyslel nad sebou, tak ho rozhodí střízlivé zhodnocení nevhodnosti místa - že keš na místě nebyla ( prý ukradená, ale pamatujeme i jiné story ) je věc další.

Na tvou keš dnes už přišla řeč po telefonu, když jsme chystali, kam se vypravíme po sobotním eventu - mám notifikace nastavené až tak daleko. Zatím jsme luštit nezkoušeli, prvotní mysterka je, proč tak daleko od domácích souřadnic - ale to ty nám určitě u piknikového košíku rád povíš.  :D

PS: Je vidět, na co myslíš. :D To vypadá, že už je ti snad i líp. :) Napadnout tě měly silné rukavice nebo něco podobného, latex by asi nestačil. :ph34r:

• -1

#3033 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 19:07

Žádná sláva, mám depku, že si kvůli ATB ani pivo nemůžu otevřít a tak se bavím jak na geochecku přibývají neúspěšné pokusy :D .

A tak mne znovu napadá, že by bylo možná užitečné spojit geodepresivní, georadostný a georůžový koutek do jediného geoemotivního, protože to všechno souvisí :wacko: .

• 0

#3034 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2015 - 20:36

Takže ode dneška na netopejry jedině s prezervativem :D :D :D  (promiň, nedalo mi to, asi ve mně ten puberťák pořád je).

A jestli tě rozhodí jedna nepovedená keš, zkus si vyluštit tuhle GC62D83 .

To bude teprve deprese, když jí nedáš :) .

Teď jsem na to mrknul, dobrý nápad :-) 

• 0

#3035 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 194 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2015 - 13:18

Žádná sláva, mám depku, že si kvůli ATB ani pivo nemůžu otevřít a tak se bavím jak na geochecku přibývají neúspěšné pokusy :D .

A tak mne znovu napadá, že by bylo možná užitečné spojit geodepresivní, georadostný a georůžový koutek do jediného geoemotivního, protože to všechno souvisí :wacko: .

Hmm, nedalo mi to a podíval jsem se na to... Asi druhý nápad jasný... Vychází blbě, no, asi to bude takhle... Stále nevychází - zjistím, že je tu nápověda pro první i druhý nápad, které jsem si nevšiml, takže vím, že počítám dobře, ale něco jsem přehlédl... Nakonec asi po hodince chyba odhalena...

Škoda, že si ji asi nikdy neodlovím, je trochu daleko od domova.

Luštění celkem nápadité. Líbí se mi hlavně ta nápověda pro ty, co tápají:-)

• 0

#3036 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2015 - 10:57

Děkuji za příspěvky ohledně netopýrů. Už jsem si opatřil respirátor FF2 za necelých 40 Kč (má i ventil), využiju ho taky na chatě při nabírání koksu v kůlně.

Ale k geodepresivnímu tématu: Zrovna jsem upravoval svůj příspěvek v jednom vlákně - a mezi tím mi ho jeho zakladatel (?) zamknul. Najednou se objevilo, že "nemám oprávnění" :angry: .

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3037 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2015 - 18:35

Tak jako otevřít ho můžeš, jen ho nesmíš pít :) :) :)

• 4

#3038 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2015 - 18:41

Děkuji za příspěvky ohledně netopýrů. Už jsem si opatřil respirátor FF2 za necelých 40 Kč (má i ventil), využiju ho taky na chatě při nabírání koksu v kůlně.
Ale k geodepresivnímu tématu: Zrovna jsem upravoval svůj příspěvek v jednom vlákně - a mezi tím mi ho jeho zakladatel (?) zamknul. Najednou se objevilo, že "nemám oprávnění" :angry: .

Jen poznámka, pokud to víš, tak se omlouvám, ale respirátor je na jedno použití. Když si ho nasadíš a pak sundáš, tak už by se neměl znovu použít. A ventil není zrovna výhra:D

Vtipné je, že ani zdravotníci neví jak respirátor používat a jaký je rozdíl mezi respirátorem a ústenkou. O ústence si všichni myslí, že je chrání (viz japonští turisté), ale je to přesně naopak, ústenka nechrání nositele, ale jeho okolí, aby se od nositele ústenky nenakazilo:D
  • 1

#3039 milan.k

milan.k

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2015 - 20:36

Jen poznámka, pokud to víš, tak se omlouvám, ale respirátor je na jedno použití. Když si ho nasadíš a pak sundáš, tak už by se neměl znovu použít. A ventil není zrovna výhra:D

Vtipné je, že ani zdravotníci neví jak respirátor používat a jaký je rozdíl mezi respirátorem a ústenkou. O ústence si všichni myslí, že je chrání (viz japonští turisté), ale je to přesně naopak, ústenka nechrání nositele, ale jeho okolí, aby se od nositele ústenky nenakazilo:D

Jen poznámka :-), většina Japonců si ji bere, když jsou a nachlazení a nechtějí nakazit okolí = japonská superslušnost.
  • 0

#3040 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2015 - 20:38

V tom případě dobře dělají:)

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů